Νέα «επιτυχία» Αδωνι – Οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους….….για μία σειρά εξετάσεων όπως ακτινογραφίες, μαγνητικές και αξονικές τομογραφίες και σπινθηρογραφήματα. Γειάσου ρε υπουργε Υγείας με τα ωραία σου. Πάντα τέτοια!!!
Οι κλινικοεργαστηριακοί γιατροί (φυσικά πρόσωπα και εργαστήρια) ξεκινούν επίσχεση εργασίας από τις 12 Μαΐου, όπως αποφάσισε αργά το βράδυ του Σαββάτου η έκτακτη Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.
Τα 328 εκατ. ευρώ, που είναι ο
προϋπολογισμός των κλινικοεργαστηριακών γιατρών για το 2014 είναι αυτοκτονικός, όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι οι γιατροί, όταν μάλιστα ο ίδιος ο ΟΟΣΑ υπολογίζει ότι για να είναι βιώσιμο το σύστημα ο εν λόγω προϋπολογισμός πρέπει να ανέρχεται στα 570 εκατ. ευρώ.
Να σημειωθεί πως από την 1η Ιανουαρίου το κόστος των εξετάσεων ανέρχεται περίπου στα 47 εκατ. ευρώ το μήνα (επομένως στο τετράμηνο το ποσό διαμορφώνεται περίπου στα 200 εκατ. ευρώ), ο προϋπολογισμός των 328 εκατ. ευρώ θα έχει καλυφθεί έως τον Ιούνιο.
Επιπλέον, οι γιατροί καταγγέλλουν την αδυναμία του ΕΟΠΥΥ να εφαρμόσει ορθούς κανόνες συνταγογράφησης παραπεμπτικών και ελέγχου μέσα από σύγχρονη ηλεκτρονική υποδομή.
Τέλος, για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ αυτή η εξέλιξη έχει ως αποτέλεσμα να πρέπει να πληρώσουν από την τσέπη τους για μία σειρά εξετάσεων όπως ακτινογραφίες, μαγνητικές και αξονικές τομογραφίες, σπινθηρογραφήματα και άλλες, τη στιγμή μάλιστα που τα διαγνωστικά εργαστήρια των μονάδων του ΠΕΔΥ υπολειτουργούν.

hellasforce.com