Ένας ειλικρινής πρόεδρος..και ένας λαοπλάνος πρωθυπουργός…

Ψευδαίσθηση ότι θα σταματήσει η εποπτεία όταν βγει η Πορτογαλία από το Μνημόνιο Υπό επιτήρηση για άλλα 20 χρόνια
Ο πρόεδρος της Πορτογαλίας, Ανίμπαλ Καβάκο Σίλβα, αποκάλεσε «μια ψευδαίσθηση» το να σκεφτεί κανείς ότι οι απαιτήσεις της δημοσιονομικής λιτότητας...

θα εξαφανιστούν μετά την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος προσαρμογής της Τρόικας.
Ο Σίλβα προειδοποίησε ότι η Πορτογαλία θα εξακολουθήσει να υπόκεινται σε εποπτεία τουλάχιστον μέχρι το 2035 όταν αναμένεται να αποπληρωθεί το 75% των δανείων.
Σύμφωνα με την εφημερίδα the portugal newsonline, ο Σίλβα δήλωσε ότι οι νέοι κανόνες για τη δημοσιονομική πειθαρχία «θα ελέγχουν βαθιά τη ζωή στη χώρα τα επόμενα χρόνια».
Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα ο Σαμαράς μας τάζει λαγούς με πετραχήλια..
Χθες  σε εκδήλωση στο αμφιθέατρο του μουσείου Μπενάκη, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι η κατάσταση στη χώρα μας από εδώ και πέρα συνεχώς θα βελτιώνεται. «Από εδώ και στο εξής έχει μόνο προς τα πάνω» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Σαμαράς, επαναλαμβάνοντας την εκτίμηση ότι από φέτος θα υπάρξουν θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης.
Τόνισε επίσης ότι δεν θα υπάρξουν άλλα οριζόνται μέτρα λιτότητας, ούτε νέο μνημόνιο, ενώ εκτίμησε ότι η κατάσταση της οικονομίας θα βελτιώνεται ολοένα και περισσότερο. Το 2020 η Ελλάδα θα έχει επιστρέψει σε επίπεδα ευημερίας, ανάλογα με εκείνα προ της κρίσης, τόνισε.  Ο κ.Σαμαράς μίλησε για κοσμογονικές αλλαγές που συντελούνται στην Ελλάδα.
Υ.Γ
Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο πρέδρος της Πορτογαλίας μιλάει για σκληρή λιτότητα μέχρι το 2035…την στιγμή που η χώρα του έχει δανειστεί 78 δισ. ευρώ…
Αναλογιστείτε τώρα εμάς που έχουμε δανειστεί σχεδόν το τριπλάσιο ποσό…

Σχόλια