Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Καμιά ανεξαρτησία… Το ΔΝΤ είναι εδώ… Η κοροϊδία της κυβέρνησης συνεχίζεται… Η «μάχη» της δόσης ξεκινά και πάλι


Καμιά ανεξαρτησία… Το ΔΝΤ είναι εδώ… Η κοροϊδία της κυβέρνησης συνεχίζεται… Η «μάχη» της δόσης ξεκινά και πάλιΚαι η κοροϊδία της κυνέρνησης συνεχίζεται. Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος μας κουνάνε καθημερινά το δάκτυλο και μας απειλούν πως μόνο η δική τους πολιτική φέρνει αποτελέσματα και οτιδήποτε διαφιορετικό θα είναι και καταστροφικό. Τα στοιχεία (τα αληθινά) ωστόσο τους διαψεύουν και παράλληλα τρώνε καθημερινά… σφαλιάρες από ΔΝΤ και Ευρωπαϊκή Ένωση για το πανηγύρι που έχουν στήσει.
Τώρα προσθέτουν ακόμα μία στη συλλογή τους,
αφού το ΔΝΤ, η έκεθεση του οποίου θα κρίνει και τη χρηματοδότηση όπως έχει αναφέρει και ο Γιούνκερ, εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση. Και… παγώνει τις δόσεις, τις οποίες η κυβέρνηση έλεγε πως θα πάρουμε μόλις ψηφιστεί το πολυνομόσχεδιο. Τα ψύτικα τα λόγια τα μεγάλα.
Το ΔΝΤ, όπως αναφέρουμε συνεχώς, βλέπει δημοσιονομικό κενό τόσο για το 2015, όσο και για το 2016. Και ήδη πάει από αναβολή σε αναβολή πάει η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Ταμείου, εκεί όπου όπου θα αποφασιστεί η εκταμίευση των δύο δόσεων συνολικού ύψους 3,6 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.
Οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ είναι ανάλογες με αυτές που περιλαμβάνονται στην έκθεση αξιολόγησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ωστόσο απέχουν αρκετά από αυτές της ελληνικής κυβέρνησης, που παραδέχεται (στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα) κενό 911 εκατ. ευρώ για το 2015 και 1,93 δισ. ευρώ για το 2016.
«Η αξιολόγησή μας για το χρέος παραμένει η ίδια. Το δημόσιο χρέος της Ελλάδας αναμένεται να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα»… αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση του ΔΝΤ.
Και η κυβέρνηση της χώρας παινεύεται και πανηγυρίζει πως σωθήκαμε και πλέον βαδίζουμε στον δρόμο της ανάπτυξης. Είναι ψέμματα, που αξυπηρετούν μόνο συμφέρονται ενόψει των Ευρωεκλογών. Έτσι απλά. Μετά τις κάλπες και αφού έχουν καταφέρει να… κλέψουν την ψήφο του κόσμου θα δείξουν και πάλι το πραγματικό τους πρόσωπο. 

hellasforce.com

Σχόλια