Μούγγα στην κυβέρνηση για τη λίστα Λαγκάρντ – Εκεί όπου η φοροδιαφυγή 80 ατόμων αγγίζει τα 40 εκ. ευρώΣτην κυβέρνηση έχουν θάψει στην κυριολεξία τη λίστα Λαγκάρντ και συνεχίζουν να λαμβάνουν ακάθεκτοι φορολογικά μέτρα που γονατίζουν τον Έλληνα πολίτη… Έτσι απλά, παρά τα πανηγυρικά λόγια περί πάταξης της φοροδιαφυγής…
Έλεγχοι για τα εμβάσματα στο εξωτερικό έδειξαν ότι συνολικά 80 άτομα είχαν διαφορές που ξεπερνούν τα 500.000 ευρώ, ενώ η φοροδιαφυγή τους αγγίζει τα 40 εκατομμυρίων ευρώ.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός μόνο ζεύγους, οδοντίατρος και επιχειρηματίας εισαγωγών, για τους οποίους εντοπίζεται φοροδιαφυγή που φτάνει τα 13 εκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος». Το εν λόγω ζευγάρι, που κατοικεί στα νότια προάστια, με τις μεγάλες καταθέσεις που εμφανίζονταν στη λίστα Λαγκάρντ, είχε ξεχάσει να δηλώσει στην εφορία εκατομμύρια ευρώ. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, για μία δεκαετία, από το 2002 έως το 2012, δεν είχαν δηλώσει περίπου 13 εκατομμύρια ευρώ.
Η φοροδιαφυγή για τον οδοντίατρο σύζυγο φτάνει τα 8.822.758 ευρώ, ενώ η εταιρεία της συζύγου φοροδιαφεύγει για μία δεκαετία σε ποσό 4.589.281 ευρώ. Αμφότεροι πάντως τώρα θα κληθούν να πληρώσουν τόσο αυτά τα ποσά, όσο και τις προσαυξήσεις.
Από τους άλλους ελέγχους που έκαναν οι εισαγγελείς Παναγιώτης Αθανασίου και Γαληνός Μπρης, με τη συμμετοχή του αντεισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση, στα εμβάσματα, εντοπίστηκαν συνολικά 80 άτομα που όπως αναφέρει το «Βήμα», δεν έχουν δηλώσει στην εφορία 38.892.000 ευρώ, ενώ οι μεγαλύτερες διαφορές φτάνουν έως και τα 2 εκατομμύρια. Τα εμβάσματα των προσώπων τα οποία διέπραξαν την εκτεταμένη φοροδιαφυγή έφυγαν από τις ελληνικές τράπεζες μετά το 2009 με κατεύθυνση την Ελβετία, την Κύπρο, τη Βρετανία, τη Γερμανία, την Αυστρία και άλλους προορισμούς.
Από τους συγκεκριμένους το ελληνικό δημόσιο περιμένει να εισπράξει τουλάχιστον 50 εκατομμύρια ευρώ, με τις προσαυξήσεις. Σύντομα οι εμπλεκόμενοι θα κληθούν από το ΣΔΟΕ να πληρώσουν, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα ασκηθεί εναντίον τους κακουργηματική δίωξη. 

hellasforce.com