ΤΟ ΡΑΙΧ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ EURONEWS!!! Σηκωθείτε απο καρέκλες, ντιβάνια, μαυσωλεία κλπ…


20140412-193853.jpg
Καμία σχέση δεν έχει η ανταπόκριση του Euronews για την επίσκεψη Μέρκελ, με αυτή που μετέδωσε το ελληνικό τμήμα!!!
Διαβάζαμε σήμερα στο Κουτί της Πανδώρας και στο left.gr ότι το ΑΠΕ παραποίησε ανακοίνωση της Ανγκελα Μέρκελ, αλλάζοντας την βάρβαρη λέξη «λιτότητα» που χρησιμοποίησε η Καγκελαρία με την… «εξυγίανση»
Το έχει η μέρα φαίνεται….


Στο LEFTeria-news προσπαθώντας να συνοψίσουμε τις αντιδράσεις της επίσκεψης Μέρκελ, μέσα από τον Ξένο Τύπο, πέσαμε πάνω σε κάτι τελείως αλλόκοτο.
Η ιστοσελίδα του EURONEWS να μεταδίδει ουσιαστικά…ένα άλλο ρεπορταζ απ’ ότι το ελληνικό τμήμα.
Αυτοί είναι οι τίτλοι.
20140412-193921.jpg
Και διαβαστε παρακάτω το αγγλικό κείμενο
Και την ελληνικό…
Είναι εμφανώς διαφορετικό καθώς πέρα της διαφορετικής μετάφρασης, λείπουν αποσπάσματα κειμένου, όπως το παρακάτω:
«Ωστόσο, με έναν στούς τέσσερις Έλληνες να είναι άνεργος, και πολλοί από αυτούς που εργάζονται σε δημόσια υπηρεσία να χάνουν τις δουλειές τους λόγω της διάσωσης που προκάλεσε περικοπές δαπανών, ορισμένοι εκτιμούν ότι η Μέρκελ χόρευε επάνω στα ερείπια της Ελλάδας».
Δεν γνωρίζουμε αν είναι θέμα μετάφρασης, θέμα εκτίμησης ή τίποτα άλλο.
Διαβάστε μεταφρασμένη την ανταπόκριση από το euronews.com, η οποία διαφέρει καταφανώς από αυτό του…gr.euronews.com και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα
Χειραψίες και διαδηλώσεις. Η επισκεψη της Μέρκελ στην Ελλάδα
12/04
Υπήρξε μία από τις πιο ταραχώδεις σχέσεις στην ευρωζώνη, αλλά καθώς η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ολοκλήρωσε την επίσκεψή της στην ελληνική πρωτεύουσα, πολλοί το είδαν ως σημάδι της συμφιλίωσης.
Ωστόσο, αυτή την αίσθηση δεν την μοιράζονται όλοι. Αριστερές οργανώσεις πραγματοποίησαν διαδηλώσεις όχι μακριά από την «οχυρωμένη» επίσκεψη, που δείχνει ότι ο θυμός σχετικά με τα επώδυνα μέτρα λιτότητας που προωθήθηκαν από τη Μέρκελ, ακόμη καλά κρατεί. Σε ομιλία της στην Αθήνα, η κ. Μέρκελ αναγνώρισε τις θυσίες που έγιναν, προκειμένου να επανέλθουν οικονομικά της σε τροχιά.
Η επίσκεψή της ήρθε λίγο μετά το ντεμπούτο της χώρας στις διεθνείς αγορές ομολόγων μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας, και ο πρωθυπουργός είπε ότι ήταν το πρώτο βήμα για την έξοδο από την κρίση.
Ωστόσο, με έναν στούς τέσσερις Έλληνες να είναι άνεργος, και πολλοί από αυτούς που εργάζονται σε δημόσια υπηρεσία να χάνουν τις δουλειές τους λόγω της διάσωσης που προκάλεσε περικοπές δαπανών, ορισμένοι εκτιμούν ότι η Μέρκελ χόρευε επάνω στα ερείπια της Ελλάδας.
Ο ανταποκριτής του euronews στην Αθήνα Σταμάτης Γιαννίσης μεταδίδει:
«Η Άνγκελα Μέρκελ ήρθε στην ελληνική πρωτεύουσα για να στηρίξει τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και την κεντροδεξιά κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ενόψει των ευρωεκλογών του Μαΐου. Ήρθε όμως και για να υπενθυμίσει στην κυβέρνηση συνεργασίας ότι οι μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να συνεχιστούν με σταθερούς ρυθμούς.»

Handshakes and protests, Merkel’s Greek visit
http://www.euronews.com/2014/04/12/handshakes-and-protests-merkel-s-greek-visit/ 
Μετάφραση – Απόδοση: LEFTeria-mews


olympia.gr

Σχόλια