Κυριακή, 13 Απριλίου 2014

Κάποια από τις δύο πλευρές μας λέει ψέμματα, δεν γίνεται διαφορετικά – Μια απλή διαπίστωση

 Κάποια από τις δύο πλευρές μας λέει ψέμματα, δεν γίνεται διαφορετικά – Μια απλή διαπίστωσηΚάποια από τις δύο πλευρές μας λέει ψέμματα, δεν γίνεται διαφορετικά. Από τη μία η ελληνική κυβέρνηση πανηγυρίζει για το επίτευγμα της να βγει η χώρα στις αγορές και από την άλλη οι ξένοι (εταίροι και ΜΜΕ)… φρενάρουν κάθε τι περί ευφορίας. Τι συμβαίνει; Ποια είναι η αλήθεια;
Σύμφωνα με αναλυτή της Danske Bank, «Η ευφορία εξασθενεί μετά τη συμφωνία», ενώ στρατηγικός αναλυτής της Commerzbank δήλωνε ότι
«oι άνθρωποι εκτιμούν το γεγονός (ότι) ενώ είναι σημαντικό που η χώρα ανέκτησε κάποια πρόσβαση, εξακολουθεί όμως να υπάρχει ένας πολύ μακρύς δρόμος προς την ανάκαμψη για την Ελλάδα.». Επίσης ο ίδιος ανέφερε ότι οι τεράστιες παραγγελίες για τα νέα ομόλογα δεν ήταν μια αληθινή αντανάκλαση της ζήτησης, καθώς οι επενδυτές είχαν την τάση να φουσκώνουν τις παραγγελίες τους για να βεβαιωθούν ότι θα λάβουν ένα αξιοπρεπές μερίδιο.
«Η ζήτηση … που το ομόλογο προσέλκυσε δεν είναι πλέον εκεί σήμερα. Παραμένει το θέμα ότι η Ελλάδα είναι ένας προβληματικός δανειολήπτης που αγωνίζεται να προσελκύσει το γνήσιο ενδιαφέρον των επενδυτών» δηλώνει διευθύνων σύμβουλος της G+ Economics.
Αυτές είναι μερικές από τις τελευταίες δηλώσεις που έρχονται από το εξωτερικό και που αφορούν το ζήτημα της ελληνικής εξόδου στις αγορές. Λέτε να είναι και αυτοί του Σύριζα; Λένε ψέμματα αυτοί και όλοι οι υπόλοιποι ή μήπως λένε οι δικοί μας;
Κάποια από τις δύο πλευρές μας λέει ψέμματα, δεν γίνεται διαφορετικά. Ποια όμως; Είμαι σίγουρος πάντως πως αν τεθεί το συγκεκριμένο ερώτημα στον κόσμο, η απάντηση δεν θα αρέσει και πολύ στην ελληνική κυβέρνηση. Η οποία έχει δώσει άπειρα δικαιώματα για να μην την εμπιστευόμαστε….

hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.