«ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ»

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
Βρίσκοντας την ισορροπία εργασίας και ζωής
σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον
29 Απριλίου 2014, με συμμετοχή της ΑΣΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία των Οικογενειακών Οργανώσεων (COFACE) στην οποία η ΑΣΠΕ είναι μέλος, διοργανώνει σε συνεργασία με την Ελληνική Προεδρία της Ε.Ε. ημερίδα στις 29 Απριλίου 2014 στο χώρο impact Hub Athens, Καραϊσκάκη 28 Ψυρρή, Αθήνα, τις ώρες 9.00 π.μ. έως 5.00 μ.μ. με θέμα:
«ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ».
  Επειδή το 2014 δεν ανακηρύχθηκε τελικά Ευρωπαϊκό Έτος εναρμόνισης της εργασιακής και οικογενειακής ζωής όπως επεδίωκε η COFACE, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία αποφάσισε να αφιερώσει τη φετινή χρονιά σε δραστηριότητες σχετικά με αυτό το θέμα. Από πλευράς νομοθετικής αρμοδιότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το θέμα αυτό αποτελεί το κοντινότερο αντικείμενο στις πολιτικές για την οικογένεια.
  Το συνέδριο αρχίζει στις 28 Απριλίου 2014 το βράδυ με ομιλία του Επιτρόπου Λάζλο Άντορ στο δείπνο των συνέδρων. Στις 29 Απριλίου, το συνέδριο ανοίγει ουσιαστικά με μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του αρμόδιου Διευθυντή του ΟΗΕ για την 20η επέτειο του θεσμού για το Διεθνές Έτος για την Οικογένεια, που γιορτάζεται φέτος.
Την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσουν: η Γ.Γ. του Υπουργείου Υγείας κα Ζέτα Μακρή, η Γ.Γ. Ισότητας του Υπουργείου Εσωτερικών κα Βάσω Κόλλια και η Γ.Γ. του Υπουργείου Εργασίας κα Έφη Μπέκου.
Οι κεντρικοί ομιλητές προέρχονται από το Eurofound (Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για τις εργασιακές σχέσεις, που παρακολουθεί και την εργασιακή – οικογενειακή ισορροπία), την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον ΟΟΣΑ.
  Στο μέσο περίπου της ημερίδας, έχουν προγραμματισθεί 3 παράλληλες συνεδρίες με θέματα:
1η . Η μακροχρόνια επίπτωση της κρίσης στις γυναίκες: εργασία, υγεία, συντάξεις.
2η . Η διατήρηση των κοινωνικών υπηρεσιών κατά τη διάρκεια της κρίσης: κοινωνική αλληλεγγύη και υποστήριξη των οικογενειών στην παιδική φροντίδα και τη φροντίδα για την 3η ηλικία,
3η. Άνεργη νεολαία και μετανάστευση: μια νέα γενιά οικογενειών;
  Οι ομιλητές στις παράλληλες συνεδρίες επελέγησαν κατόπιν προσκλήσεως υποβολής περιλήψεως της ομιλίας τους και προέρχονται ενδεικτικά από τους εξής οργανισμούς: Κέντρο μεταφοράς τεχνογνωσίας και εκπαιδευτικής έρευνας, Ουγγαρίας, Ένωση Οικογενειών Ισπανίας, Ευρωπαϊκό Λόμπυ Γυναικών, Ουγγρική Ακαδημία Επιστημών, Ομοσπονδία Οικογενειακών Οργανώσεων Γαλλίας, Πανεπιστήμια και φορείς εθελοντισμού.
  Η ΑΣΠΕ συμμετέχει με ομιλία του Αντιπροέδρου κου Δημήτρη Σταμούλη, με θέμα: «Η εμπειρία της ΑΣΠΕ και των συλλόγων – μελών της στην υποστήριξη των οικογενειών στη διάρκεια της κρίσης». 
Στο συνέδριο θα υπάρχει διερμηνεία μεταξύ Ελληνικής και Αγγλικής, καθώς το σύνολο, σχεδόν, των ομιλιών θα γίνουν στην Αγγλική.  


Από το Γραφείο Τύπου της ΑΣΠΕ

Σχόλια