Μαρίνα Χρυσοβελώνη:ανάγκη «αναζωογόνησης» της υπαίθρου μας

Επισκέψεις Μαρίνας Χρυσοβελώνη σε «ξεχασμένα» χωριά της Θεσσαλίας
Τα παράπονά τους ότι τα χωριά τους έχουν ξεχαστεί και έως τώρα δεν επιδείχθηκε το ανάλογο ενδιαφέρον εξέφρασαν στην βουλευτή Μαγνησίας και υποψήφια Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη κάτοικοι ορεινών περιοχών στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα. Ένα από πιο «ζωντανά» χωριά είναι η Χρυσομηλιά Τρικάλων, «το χωριό των πολυτέκνων» - όπως ονομάζεται
χαρακτηριστικά- όπου η πλειοψηφία των κατοίκων έχει να αναθρέψει πολλά παιδιά με λίγα εισοδήματα και χωρίς επιλογές. Όπως ανέφεραν στην κ. Χρυσοβελώνη το χωριό βρίσκεται αντιμέτωπο με κατολισθήσεις και εξέφρασαν την διαμαρτυρία τους ότι δεν έχουν γίνει έργα υποδομής. Αλλά και στα γύρω ορεινά χωριά των Τρικάλων και της Καρδίτσας οι κάτοικοι εμφανίζονται δυσαρεστημένοι, καθώς – όπως ανέφεραν- έως τώρα δεν είχαν μέριμνα από την Πολιτεία και την Αυτοδιοίκηση.
Η κ. Χρυσοβελώνη επισκέφθηκε τα Μετέωρα, μονές στα βράχια, όπου συναντήθηκε με μοναχές και ενημερώθηκε για τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τον ιερό χώρο.
Η υποψήφια Περιφερειάρχης Θεσσαλίας ενημερώνει στις επισκέψεις της τους κατοίκους για τους βασικούς στόχους του προγράμματος του συνδυασμού «Θεσσαλία, η γη μας» υπογραμμίζοντας σε κάθε ευκαιρία ότι οι λύσεις που θα δίνονται στα προβλήματα θα έχουν στο επίκεντρο πάντα τον άνθρωπο.
«Η φιλοσοφία που διέπει τον συνδυασμό», όπως τόνισε, «είναι η ισόρροπη και δίκαιη κατανομή πόρων, έργων και παρεμβάσεων σε όλη την Θεσσαλία χωρίς αποκλεισμούς και τοπικιστικές διακρίσεις. Η αλλαγή πολιτικής και φιλοσοφίας στα προγράμματα και την χρηματοδότηση της Περιφέρειας, με έμφαση στον άνθρωπο, την κοινωνία, τα προβλήματα της ανεργίας, των λουκέτων και της ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα και των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. Η κατάργηση των περίφημων διπόλων Λάρισας-Βόλου και Καρδίτσης -Τρικάλων, μιας και για εμάς μία είναι η Θεσσαλία. Είναι η γη όλων των Θεσσαλών». Και πρόσθεσε πως «το όραμά μας είναι για την ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Θεσσαλίας, με σκοπό την ουσιαστική ανάπτυξη, αυτάρκεια και ευμάρεια των Θεσσαλών».
Εξάλλου η κ. Χρυσοβελώνη επισκέφθηκε την ΕΒΕΤΑΜ, στο Βόλο, είχε συναντήσεις σε στελέχη της Εταιρίας και όπως τόνισε είναι μία από τις σημαντικότερες καινοτόμες εταιρίας τεχνολογικής ανάπτυξης της Θεσσαλίας που πρέπει να αξιοποιηθεί στο μέγιστο βαθμό για να επιφέρει τα θετικά για την περιοχή αποτελέσματα.

Σχόλια