Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΟΧΙ ΔΕΝ ΠΕΣΑΜΕ ΑΠΌ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ – ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΑΝΟΙΞΕ ΣΚΟΠΙΜΑ


ΟΧΙ ΔΕΝ ΠΕΣΑΜΕ ΑΠΌ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ – ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΑΝΟΙΞΕ ΣΚΟΠΙΜΑΜόνο τυχαία δεν είναι τα γεγονότα που εξελίσσονται το τελευταίο διάστημα σχετικά με τη Θράκη. Αυτοί που γνωρίζουν και ασχολούνται με αυτό το πολύ σοβαρό θέμα μόνο από τα σύννεφα δεν έπεσαν. Μάλιστα, ήταν αναμενόμενο να ανοίξει με κάποιο τρόπο από τη στιγμή που λύθηκαν (πάντα κατά της Ελλάδας) από την Τρόικα τα οικονομικά ζητήματα. Ήταν το αμέσως επόμενο βήμα στην ατζέντα των δανειστών. Και αφού «λύσουν» και τα εθνικά θέματα, σειρά θα πάρει το ζήτημα του ηλεκτρονικού φακελώματος.

Όλα με την ώρα τους. Πίσω στο θέμα μας που είναι η Θράκη. Και θα γίνει μια αναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν για να καταλάβουν άπαντες πως μόνο τυχαία δεν κινήθηκε το συγκεκριμένο θέμα την παρούσα χρονική περίοδο. Περίοδο, που το ενδιαφέρον έχει εστιασθεί στα οικονομικά και το πλεόνασμα. Εκεί θέλουν να είναι στραμμένο το ενδιαφέρον του κόσμου και να μην ασχολείται με τα θέματα που καίνε.
4 Φεβρουαρίου 2014 – Στη Γερμανία βρίσκεται , παράλληλα με τον Τούρκο Πρωθυπουργό, αντιπροσωπεία του «Κόμματος Ισότητας, Φιλίας και Ειρήνης» (DEB), αλλά και της διαβόητης «Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης», με επικεφαλής τον Μουσταφά Αλή Τσαβούς και τον Χαλίντ Χαμπίπογλου, αντίστοιχα.
Οι δύο κύριοι επισκέφτηκαν τον Τούρκο γενικό πρόξενο στο Έσεν, της Γερμανίας Μετέ Ζαΐμογλου. Στην συνάντηση ο Τσαβούς έθεσε στον Τούρκο πρόξενο το ζήτημα της καταπάτησης, από την Ελλάδα, των δικαιωμάτων των «Τούρκων» της Δυτικής Θράκης, τα οποία απορρέουν από τη Συνθήκη της Λωζάνης. Δήλωσε επίσης στον πρόξενο, ότι η Ελλάδα απέχει πολύ από τις λοιπές χώρες της ΕΕ, όσον αφορά την εξασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της μειονότητας, αφού αγνοεί, ακόμα και την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η οποία, ήταν υπέρ των «Τούρκων» της Δυτικής Θράκης.
Στη συνέχεια, Τσαβούς και Χαμπίπογλου ανακοίνωσαν επίσης ότι οι δύο οργανώσεις τους έχουν υπογράψει πρωτόκολλο συνεργασίας, με σκοπό, τους επόμενους έξι μήνες, να κινηθούν από κοινού, πραγματοποιώντας μια «εκστρατεία ενημέρωσης» στη Γερμανία, με στόχο τους «Τούρκους» της Δυτικής Θράκης που ζουν εκεί.
Ο Τούρκος πρόξενος τους απάντησε ότι είναι ενήμερος για το δύσκολο έργο τους και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία.
Και φτάνουμε στο σήμερα…. Και δεν πέφτουμε καθόλου από τα σύννεφα. Γιατί πάντα οι Τούρκοι προσπαθούν να ανοίξουν το ζήτημα της Θράκης με τη συμπαράσταση βέβαια και αρκετών δικών μας πρόθυμων για βοήθεια. Και όχι δεν πέσαμε από τα σύννεφα για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ. Όποιος έχει ασχοληθεί με τις θέσεις του συγκεκριμένου κόμματος γνωρίζει και τις θέσεις του για τα εθνικά θέματα.
Και δεν είναι μόνο ο Σύριζα… Ας μείνουμε όμως εδώ…. Προσεχώς περισσότερα.

hellasforce.com

Σχόλια