Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τι Σαμαράς, τι Βενιζέλος… Λένε τα δικά τους και όποιον πάρει ο χάρος


Τι Σαμαράς, τι Βενιζέλος… Λένε τα δικά τους και όποιον πάρει ο χάροςO αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, παραχωρεί αυτήν την ώρα διακαναλική συνέντευξη Τύπου με θέμα τις προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ εν όψει των ευρωεκλογών και τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.
Αυτό που συνέβη με τον πρώην γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο είναι «ακραίο και αδιανόητο» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διακαναλική συνέντευξή του,
τονίζοντας όμως ότι παράλληλα υπάρχει η δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής, η οποία αποδεικνύει «ότι η ΧΑ είναι μία εγκληματική συμμορία εν λειτουργία και εν δράσει».
Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι είχε εγκαίρως προειδοποιήσει για τη στάση του κ. Μπαλτάκου στο θέμα της Χρυσής Αυγής και πρόσθεσε ότι χαίρεται που ο πρωθυπουργός τοποθετήθηκε καθαρά «άρα ανέλαβε την ευθύνη παρακολούθησης και πολιτικής οριοθέτησης όλων των στελεχών».
Ερωτηθείς εάν το ΠαΣοΚ προτίθεται να φέρει στη Βουλή νομοσχέδια που είχε ενδεχομένως μπλοκάρει ο κ. Μπαλτάκος, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης δεν είχε καμία δυνατότητα και καμία αρμοδιότητα να μπλοκάρει οτιδήποτε.
«Ο κ. Μπαλτάκος δεν είχε δυνατότητα να επηρεάσει το νομοθετικό έργο. Οι παρεμβάσεις του ήταν διαδικαστικές. Δεν μπορούσε να υπαγορεύει πολιτικές» τόνισε ο κ. Βενιζέλος, συμπληρώνοντας ότι «Τις πολιτικές αποφάσεις τις παίρνουμε εμείς (με τον κ. Σαμαρά)».
«Θα πάμε και στη Βουλή να δούμε ποιος έχει πολιτικές ευθύνες» πρόσθεσε και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για κόμματα που υιοθετούν την επιχειρηματολογία της Χρυσής Αυγής.
Πολιτικές οι εκκρεμότητες Παπανδρέου
Ο κ. Βενιζέλος ρωτήθηκε και για τη δήλωσή του για τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ότι «έχει άρρηκτους δεσμούς και μεγάλες εκκρεμότητες» με το ΠαΣοΚ, λέγοντας ότι αυτές (οι εκκρεμότητες) είναι «προφανώς πολιτικές». Ο πρώτος που έχει ιστορικό ενδιαφέρον να ολοκληρωθεί η προσπάθεια, είναι ο κ. Παπανδρέου, είπε.
Σε ερώτηση εάν αιφνιδιάστηκε, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «δεν αιφνιδιάζομαι με τίποτα πλέον». Το ΠαΣοΚ -πρόσθεσε- είναι δημοκρατικό κόμμα, οι βουλευτές μας ψήφισαν με βάση την απόφαση που έλαβαν συλλογικά, τιμώ τη στάση των βουλευτών μας.
Στην εναρκτήρια εισήγησή του νωρίτερα, ο Ευ.Βενιζέλος θέλησε να στείλει το μήνυμα ότι «μπροστά στην Ελλάδα ανοίγει ο δρόμος της ανάπτυξης» έδωσε ο Ευ.Βενιζέλος στην εναρκτήρια εισήγηση στην εφ” όλης της ύλης διακαναλική συνέντευξή του, που περιέγραψε τους κατά το ΠΑΣΟΚ βασικούς πυλώνες για την επόμενη ημέρα.
«Μπροστά μας ανοίγει ο δρόμος της ανάπτυξης» είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, λέγοντας πως «το λένε όλοι οι ξένοι», κάτι που διαπίστωσε, όπως είπε, και ο ίδιος, στις τελευταίες συναντήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο. «Πιστοποιείται από όλους, και από τον απολύτως αρμόδιο τεχνοκράτη Κλάους Ρέγκλινγκ», αναφερόμενος στη συνέντευξη του επικεφαλής του ESM. Η χώρα, σημείωσε, ετοιμάζεται για έξοδο στις αγορές.

hellasforce.com

Σχόλια