Ο καπετάνιος δεν ήταν στο πηδάλιο….στο μοιραίο πλοίο στη Ν. ΚορέαΝέα στοιχεία για τις συνθήκες του ναυαγίου του φέρι μπόουτ στη Νότιο Κορέα φέρνουν στο φως οι έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη. Σύμφωνα με τον επικεφαλής των ερευνών, την ώρα που το πλοίο πήρε κλίση και άρχισε να βυθίζεται, στο πηδάλιο βρισκόταν ο τρίτος αξιωματικός, ενώ ο πλοίαρχος, Λι Τζουν Σοκ, πιθανόν δεν βρισκόταν στη γέφυρα.
Παράλληλα, οι έρευνες των δυτών συνεχίζονται, ωστόσο οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί έστω και μερικοί από τους 270 επιβάτες που αγνοούνται, εξανεμίζονται.

Η ομάδα η οποία διεξάγει τις έρευνες για τα αίτια και τις συνθήκες του ναυαγίου επικεντρώνεται στο ρόλο του 69χρονου πλοιάρχου και στις ενέργειες του πληρώματος.

Τα αίτια του ναυαγίου δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη, ωστόσο ειδικοί αναφέρουν είτε ότι χτύπησε σε βράχια, είτε ότι γύρισε απότομα, με αποτέλεσμα να μετατοπιστεί το φορτίου του και έτσι να πήρε κλίση.
Ο πλοίαρχος «ενδέχεται να μην βρισκόταν στη γέφυρα» όταν σημειώθηκε το δυστύχημα και «το πρόσωπο το οποίο βρισκόταν στο πηδάλιο εκείνη τη στιγμή ήταν ο τρίτος αξιωματικός», δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας Παρκ Τζάε Οκ, ο οποίος έχει τεθεί επικεφαλής της ομάδας που διεξάγει την έρευνα για το ναυτικό δυστύχημα.
Γονείς μαθητών που αγνοούνται κατηγόρησαν τον πλοίαρχο του φέρι ως τον βασικό υπεύθυνο για το ναυάγιο, μερικές ώρες αφού ο ίδιος και η εταιρεία στην οποία ανήκει το οχηματαγωγό πλοίο ζήτησαν συγγνώμη για την τραγωδία.
Ο πλοίαρχος Λι Τζουν Σέοκ αντιμετωπίζει ενδεχόμενη απαγγελία κατηγοριών, περιλαμβανομένης της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και της παραβίασης του νόμου περί των όρων ασφαλούς ναυσιπλοΐας, μετέδωσε το δίκτυο KBS.
Τηλεοπτικές εικόνες έδειξαν τον καπετάνιο με κουκούλα να λέει: «Ζητώ συγγνώμη από τους επιβάτες, τα θύματα και τις οικογένειές τους».
Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ο πλοίαρχος και μερικά μέλη του πληρώματος εγκατέλειψαν το σκάφος την ώρα που άλλα μέλη του πληρώματος καλούσαν τους επιβάτες να μείνουν εκεί όπου βρίσκονταν, καθώς το πλοίο άρχιζε να βυθίζεται, περίπου 25 χλμ. νοτιοδυτικά του Τζιντό, ενός μεγάλου νοτιοκορεάτικου νησιού. 


hellasforce.com