Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αυτό είναι το «σπουδαίο έργο» του Άδωνι – Σε κίνδυνο η ζωή των νεφροπαθών λόγω της αύξησης του κόστους των φαρμάκων


Αυτό είναι το «σπουδαίο έργο» του Άδωνι – Σε κίνδυνο η ζωή των νεφροπαθών λόγω της αύξησης του κόστους των φαρμάκωνΣε κίνδυνο τίθεται η ζωή των νεφροπαθών λόγω της αύξησης του κόστους των φαρμάκων που λαμβάνουν καθώς και της αύξησης της συμμετοχής τους στη συγκεκριμένη δαπάνη. Την ίδια ώρα ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης προσπαθεί να υπερασπιστεί με κάθε τρόπο το σπουδαίο έργο της κυβέρνησης.
Όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών (ΠΟΝ), το πρόσφατο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων
που εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας -την 1η Απριλίου- επέφερε μια άνευ προηγουμένου αύξηση του κόστους αγοράς φαρμάκων για τους νεφροπαθείς.
«Με το παραπάνω δελτίο οι ασφαλιστικές τιμές πολλών αναγκαίων για την αντιμετώπιση της κατάστασής μας φαρμάκων, οι τιμές δηλαδή που αποζημιώνονται από τα ασφαλιστικά μας ταμεία, μειώθηκαν πέρα από κάθε λογική, σε τιμές πολύ χαμηλότερες των πραγματικών τιμών που αυτά πωλούνται στα φαρμακεία» επισημαίνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Γιώργος Καστρινάκης, αναφέροντας ενδεικτικά τις ασφαλιστικές τιμές των σιδηρούχων σκευασμάτων που χορηγούνται ενδοφλέβια σε αιμοκαθαιρόμενους.
«Τα σιδηρούχα έχουν λάβει τιμές χαμηλότερες ακόμη και από το φθηνότερο γενόσημο σκεύασμα της αγοράς. Ως αποτέλεσμα οι νεφροπαθείς επιβαρύνονται υπέρμετρα, καθώς καλούνται να πληρώσουν από την τσέπη τους την όποια διαφορά μεταξύ ασφαλιστικής και λιανικής τιμής σε πλήθος φαρμάκων που αγοράζουν καθημερινά, ενώ πολλοί νεφροπαθείς αδυνατούν να καλύψουν την παραπάνω αύξηση του κόστους των φαρμάκων που λαμβάνουν, θέτοντας τη ζωή τους σε κίνδυνο», λέει ο κ. Καστρινάκης.
Η Ομοσπονδία καλεί το υπουργείο Υγείας να διορθώσει άμεσα όλες τις αστοχίες του δελτίου τιμών ώστε οι νεφροπαθείς να έχουν και πάλι πρόσβαση στα φάρμακα που χρειάζονται προκειμένου να κρατηθούν στη ζωή. 

hellasforce.com

Σχόλια