Δευτέρα, 14 Απριλίου 2014

Πάνος Καμμένος: πιστεύουμε στην Ευρώπη των οραματιστών. Λέμε ναι στην Ευρώπη των οραματιστών, αλλά λέμε όχι στην Ευρώπη των κερδοσκόπων.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
«Σήμερα είναι μια ιστορική στιγμή για το Κίνημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Επιλέξαμε αυτή την ιστορική στιγμή να συναντηθούμε εδώ, κάτω από το βράχο της Ακρόπολης. Ανάμεσα στον Παρθενώνα και την Αρχαία Αγορά, στο σύμβολο της Δημοκρατίας, στο σύμβολο του πολιτισμού και της ιστορίας.
Γιατί οι ευρωπαϊκές εκλογές είναι εκλογές,
όπου οι λαοί αποφασίζουν για τους εκπροσώπους τους σε μία συμμαχία των ίσων, όπως χτίστηκε η Ευρώπη και όπως μπήκε η Ελλάδα σε αυτή την οικογένεια μετά από τον μεγάλο αγώνα του Κωνσταντίνου Καραμανλή και των οραματιστών της Ευρώπης.

Εμείς πιστεύουμε στην Ευρώπη των οραματιστών. Λέμε ναι στην Ευρώπη των οραματιστών, αλλά λέμε όχι στην Ευρώπη των κερδοσκόπων.

Λέμε ναι στην Ευρώπη των ίσων, ναι στην Ευρώπη των εθνών - κρατών και λέμε όχι στην Ευρώπη της ομοσπονδίας, όπου τα κράτη συνθλίβονται κάτω από μία μπότα, που είναι η δύναμη των μεγάλων κρατών που επιθυμούν, προσδοκούν και πλέον ανακοινώνουν και επίσημα ότι ο στόχος τους είναι η ομοσπονδιοποίηση της Ευρώπης και η κατάργηση των εθνών - κρατών.

Στο ευρωπαϊκό περιβάλλον έχουμε δύο μεγάλα κόμματα, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και το Σοσιαλιστικό Κόμμα που ξεκάθαρα πλέον ανακοινώνουν ότι σε αυτές τις Ευρωεκλογές θα ζητήσουν να εκλεγούν οι αντιπρόσωποι εκείνοι που θα προχωρήσουν στο μετασχηματισμό της Ευρώπης σε μία ομοσπονδία, στην υποστολή των σημαιών, στην υποστολή των πολιτισμών, στην υποστολή της ιστορίας, στην ισοπεδοποίηση. Σε αυτή την Ευρώπη λέμε όχι.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για την πατρίδα μας, τη δύσκολη στιγμή μέσα από μία οικονομική, κοινωνική και ανθρωπιστική κρίση που ιστορικά μπορεί να συγκριθεί ως προς τα αποτελέσματά της μόνο με το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Με μία διαλυμένη μεσαία τάξη, με λουκέτα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με δύο εκατομμύρια ανέργους, με 300.000 και πλέον κάθε χρόνο νέους μετανάστες, Έλληνες πολίτες, συνήθως διπλωματούχους, νέα παιδιά που φεύγουν από την πατρίδα και μετατρέπεται η χώρα σε μία χώρα γερόντων.

Ερχόμαστε εδώ να αποφασίσουμε για το αύριο. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ πιστεύουμε ότι αυτό πρέπει να γίνει μακριά από μικροσυμφέροντα, από εγωπάθειες, από ιδιοτελείς σκοπούς ή μικροπολιτικές.

Δεν έχουμε πλέον περιθώρια για εσωστρέφεια. Πρέπει να σκεφτούμε και πρέπει να αποφασίσουμε για τις γενιές των Ελλήνων μπροστά μας.

Συναισθανόμενοι αυτές τις στιγμές που διέρχεται η χώρα, το Κίνημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ-που θα παραμείνει Κίνημα και δεν θα μεταβληθεί όσο και αν το θέλουν σε κόμμα-προτείνουμε ένα πρόγραμμα με σύνεση, με ανιδιοτέλεια που θα βάλει τους πυλώνες και τα θεμέλια πάνω στα οποία θα χτιστεί η ισχυρή Ελλάδα των επόμενων γενεών.

Είμαστε μια χώρα με πλούτο γης, ένας δημιουργικός λαός που έχει πολιτισμό, ιστορία, αλλά πάνω από όλα έχει γενναιότητα ψυχής. Με όλα αυτά στη σκέψη μου και περισσότερο στην καρδιά μου θέλω να καλέσω όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες απ’ άκρη σ’ άκρη αυτής της πολύτιμης γης να μην συνεχίσουμε να κάνουμε τα ίδια λάθη. Να ενωθούμε και να αποφασίσουμε μαζί για το μέλλον της πατρίδας μας, για το μέλλον των γενιών που έρχονται.

Το Κίνημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ δεν θα υπήρχε εάν οι πολίτες δεν ήταν δίπλα μας με ενθουσιασμό, πατριωτισμό και γενναιότητα. Γεννηθήκαμε χωρίς να έχουμε κοντά μας διαφημιστικές εταιρείες, χωρίς να παίρνουμε γραμμή από επικοινωνιολόγους. Γεννηθήκαμε γιατί συναντηθήκαμε μέσα από τα social media στην πλατεία Συντάγματος, με τους αγανακτισμένους, με τα Κινήματα των πολιτών, γιατί συμφωνήσαμε σε αρχές και αξίες.

Δεθήκαμε μεταξύ μας, άνθρωποι από διαφορετικούς χώρους του παρελθόντος και επιβιώσαμε, κάνοντας τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ το τέταρτο σε δύναμη Κίνημα που εξελέγη στη Βουλή των Ελλήνων.

Καταφέραμε να ενώσουμε ανθρώπους από διαφορετικούς χώρους οι οποίοι έχουν ως αρχές τον πατριωτισμό, την Ελληνική σημαία και την ηθική στην πολιτική.

Κάποιοι προσπάθησαν να μετατρέψουν τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ σε ένα κόμμα σαν αυτά που υπήρχαν μέχρι χθες. Άλλοι ήθελαν να τους κάνουν μια «πατερίτσα» της ηγεμονίας που εναλλάσσεται μέσα από τις κυβερνήσεις των μνημονίων. Άλλοι πίστεψαν ότι μπορούν να τους κάνουν «πατερίτσα» μιας παράταξης που παραπαίει ή μιας άλλης. Δεν το κατάφεραν και αποχώρησαν.

Σε αυτό το κάλεσμα, οι ίδιοι οι άνθρωποι που βρεθήκαμε μαζί πριν από τις εθνικές εκλογές θα πρέπει να αισθανθούμε ότι η πραγματικότητα η οποία δημιουργείται στην Ευρώπη του αύριο είναι μια πραγματικότητα που μας αφορά όλους. Είναι πάλι η ώρα να ενωθούμε και να προχωρήσουμε σε μια κοινή προσπάθεια για τις ευρωπαϊκές εκλογές.

Αυτά τα δύο χρόνια δημιουργήθηκαν τα άκρα, τα οποία είναι καταδικαστέα, τα οποία το μόνο σκοπό που έχουν είναι να δημιουργήσουν αντιπαλότητες μέσα στη χώρα, να φέρουν πίσω την αντιπαράθεση των όπλων, της βίας, του αίματος. Τα άκρα, τα οποία συντηρούν εκείνοι που θέλουν να κάνουν τους διεθνείς διαιτητές, τους μεσολαβητές και τις ειρηνευτικές δυνάμεις σε ελεύθερους λαούς.

Δεν θα επιτρέψουμε σε αυτά τα άκρα να πάρουν στα χέρια τους το μέλλον της πατρίδας μας και αυτό θα το κάνουμε ενώνοντας τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Τα θύματα πιθανώς ενός πολέμου των άκρων θα είναι οι επόμενες γενιές.

Κυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι θέλω από εδώ, από αυτό βήμα, να ενώσουμε τα χέρια, να ενώσουμε τις ψυχές και τις καρδιές μας, να προχωρήσουμε, ώστε να πάρουμε τις καλύτερες αποφάσεις για τα παιδιά μας

Κάναμε προσκλητήριο σε κινήματα και πολίτες με τους οποίους έχουμε τα ίδια πιστεύω και τις ίδιες αρχές για την πατρίδα. Ανταποκρίθηκαν σε αυτή την πρόσκληση τουλάχιστον δυο κινήματα με τα οποία μπορούμε να συνεννοηθούμε και ευχαριστώ ιδιαίτερα για την παρουσία τους, την «Πυρίκαυστο Ελλάδα» με τον Κώστα Ζουράρι που είναι σήμερα εδώ και θα συμπορευθούμε στις ευρωπαϊκές εκλογές σε ένα κοινό ψηφοδέλτιο και το κίνημα της «Άμεσης Δημοκρατίας» με επικεφαλής τον κ. Κόκκα.

Αρνηθήκαμε να συμπράξουμε με άλλου είδους χώρους και κινήματα στα οποία συμμετείχαν πολιτικοί του χθες. Δεν πρόκειται να ανατρέψουμε την απόφαση του συνεδρίου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και να συνεργαστούμε για οποιοδήποτε λόγο με οποιονδήποτε πολιτικό του χθες που έχει ψηφίσει ή στηρίξει έστω και μια φορά τα μνημόνια που οδηγούν τον τόπο στην καταστροφή.

Ζητήσαμε παράλληλα και καλέσαμε τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, απλούς πολίτες, που μέχρι χθες δεν είχαν κανένα λόγο στην πολιτική σκηνή του τόπου, να έρθουν κοντά μας και να είναι υποψήφιοι ευρωβουλευτές. Κάποιοι θεώρησαν ότι αυτό είναι μια «έλλειψη προσωπικού» των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Σε αυτό το ταξίδι, αυτές τις τελευταίες μέρες, μπορώ να σας πω ότι πέρασα συγκλονιστικές στιγμές. Μελέτησα 580 βιογραφικά πτυχιούχων ανέργων Ελλήνων, με μεταπτυχιακές σπουδές και εξαιρετικά προσόντα που δουλεύουν, μετά από σπουδές πολλών ετών, πανεπιστήμια, ξενύχτια, άλλοι ως ταξιτζήδες, άλλοι ως σερβιτόροι και άλλοι είναι άνεργοι, προσπαθώντας να βρουν ένα μέλλον.

Έτοιμοι να μεταναστεύσουν και να τους αρπάξουν από την Ευρώπη ή από άλλες χώρες ήρθαν και δήλωσαν ότι συστρατεύονται σε αυτό το μεγάλο αγώνα. Αυτούς θέλουμε ως υποψήφιους ευρωβουλευτές κοντά μας και αυτούς θέλουμε να κινητοποιήσουμε και να είναι οι εκπρόσωποι και η φωνή της Ελλάδας αύριο στο Ευρωκοινοβούλιο.

Συναντηθήκαμε με φορείς, με ανθρώπους της αγοράς, με ανθρώπους των πανεπιστημίων, με ανθρώπους που μπορούν να εκπροσωπήσουν τους Έλληνες και τις Ελληνίδες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και με αυτούς θα προχωρήσουμε τις επόμενες μέρες στη μεγάλη πορεία σε όλη την Ελλάδα, από τον Έβρο μέχρι το Καστελόριζο, από τους Οθωνούς μέχρι τη νότια Κρήτη, τη Γαύδο.

Θα περπατήσουμε σε όλη την Ελλάδα, κάνοντας ένα μεγάλο προσκλητήριο, προκειμένου οι Ελληνίδες και οι Έλληνες να αποφασίσουν ότι σε αυτές τις Ευρωεκλογές τον πρώτο ρόλο θα τον έχει η Ελλάδα, ο πολιτισμός, η ιστορία, απέναντι στη μάχη που κάνουν κάποιοι για να εξαφανίσουν τα έθνη - κράτη.

Θέλω να σας πω ότι σε αυτήν την προσπάθεια οι διαδικασίες θα είναι τρεις: πρώτα από όλα θα παρουσιαστούν 27 υποψήφιοι Ευρωβουλευτές, οι οποίοι προέκυψαν μέσα από τις ζυμώσεις του Κινήματος με την Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα και από τις συμφωνίες που κάναμε με τα κινήματα και εν συνεχεία θα πραγματοποιηθούν τρεις κληρώσεις.

Η κληρωτή Δημοκρατία είναι μια μορφή άμεσης Δημοκρατίας, η οποία υπήρχε από την Αρχαία Ελλάδα. Είναι ένα δίκαιο σύστημα το οποίο θα χρησιμοποιήσουμε για να επιλέξουμε πέντε Ευρωβουλευτές, υποψήφιους Ευρωβουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ γυναίκες, γιατί όπως γνωρίζετε υπάρχει και η ποσόστωση και δεν μπορούμε να βάλουμε σε μία κοινή κάλπη και τους άνδρες και τις γυναίκες. Υπάρχει ένα minimum ποσόστωσης για τους υποψηφίους, πέντε άνδρες υποψήφιους Ευρωβουλευτές από τους πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα στο διαδίκτυο, και παράλληλα θα υπάρχει άλλη μία κάλπη που θα κληρώσουμε πέντε πολίτες μέλη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ από τα ιδρυτικά μέλη που ζητήσαμε να πάρουν μέρος σε αυτήν την προσπάθεια.

Έτσι θα συγκροτηθεί η ομάδα των 42 υποψήφιων Ευρωβουλευτών που θα ξεκινήσει τη μεγάλη μάχη σε όλη την Ελλάδα».

1 σχόλιο:

  1. ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ 300, ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΔΙΟΤΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΟΥ 2011 ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ.... Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΜΑΙΟΥ ΜΙΚΡΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΩΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ 1831 ΜΕ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ, ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΡΟΘΤΣΙΛΝΤ, ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΘΝΙΚΗ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, ΕΘΝIΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ, ΑΝΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΠΟ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ, ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΠΛΟΥΣΙΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΕ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΟΙ ΡΟΘΤΣΙΛΝΤ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΔΟΣΙΛΟΓΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΕΔΩ, ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙΑ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΑΝ ΛΑΟΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΘΑΥΜΑΤΑ.....ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΑ ΜΠΛΕ,ΠΡΑΣΙΝΕΣ, ΚΟΚΚΙΝΕΣ, ΚΙΤΡΙΝΕΣ, ΜΑΥΡEΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΧΕΣ ΚΑΤΣΑΡΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ......ΜΟΝΟ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΣΚΕΨΗΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.