Τρίτη, 15 Απριλίου 2014

Τροχοπέδη το ισχυρό ευρώ..

«...οι Κινέζοι τολμούν να επιστρέψουν στην Ευρώπη»«...οι Κινέζοι τολμούν να επιστρέψουν στην Ευρώπη...»

Εμπόδιο σε αυτό το δρόμο αποτελεί το ισχυρό ευρώ. Η αύξηση της αξίας του ενιαίου νομίσματος έναντι των άλλων ισχυρών νομισμάτων τη χρονιά που πέρασε επιβάρυνε τον τομέα των εξαγωγών στις χώρες της κρίσης. Αυτό αποτελεί κατά τον Χανς-Βέρνερ Ζιν συνέπεια της πολιτικής διάσωσης που ακολουθείται.
Όπως εξηγεί ο γερμανός οικονομολόγος, «η αρχιτεκτονική της διάσωσης δεν σήμανε μόνο ότι επενδυτές από τη Γερμανία πηγαίνουν και πάλι στην Ισπανία, αλλά και ότι οι Κινέζοι τολμούν να επιστρέψουν στην Ευρώπη. Αυτό οδήγησε σε ανατίμηση του ευρώ. Αυτή είναι η παράπλευρη απώλεια της πολιτικής διάσωσης». Σύμφωνα με τον επικεφαλής του οικονομικού ινστιτούτου Ifo, ο στόχος της σταθεροποίησης των χρηματαγορών έρχεται σε σύγκρουση με εκείνον της σταθεροποίησης της πραγματικής οικονομίας. Όπως εξηγεί, όσο υλοποιείται ο πρώτος στόχος, τόσο αναστέλλεται η επίτευξη του δευτέρου ως απόρροια της ανατίμησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.