Μαρίνα Χρυσοβελώνη για Διευθυντές γραφείου του κ. Μητσοτάκη....

Σάλος προκλήθηκε μετά την δημοσιοποίηση της αφαίρεσης του διδακτορικού τίτλου και την απομάκρυνση από το Πάντειο Πανεπιστήμιο της κ. Μαρίας Χωριανοπούλου. Υπενθυμίζεται πως η κ. Χωριανοπούλου έφερε μέχρι πρόσφατα τον τίτλο της «∆ιευθύντριας του Πολιτικού Γραφείου» του υπουργού κ. Μητσοτάκη και έπαιξε ενεργό ρόλο σε πολλά θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.


Αν και το θέμα του διδακτορικού της θα κριθεί πλέον από τα αρμόδια δικαστήρια, αξίζει να σημειωθεί ότι η κ. Χωριανοπούλου κατείχε και θέση λέκτορα στο εν λόγω ΑΕΙ από το οποίο μισθοδοτείτο μέχρι τον Μάρτιο. Στις 13-4-2014 η εφημερίδα «το Χωνί» δημοσίευσε επιστολή της κ. Χωριανοπούλου στην οποία αναφέρει πως εκείνη παραιτήθηκε από το υπουργείο την ίδια μέρα που της αφαιρέθηκε το διδακτορικό και άρα έπαψε από μόνη της να ασκεί τα διευθυντικά της καθήκοντα.

Σύμφωνα με περυσινό δελτίο τύπου του Δήμου Πρεσπών, ο δήμαρχος Β. Τσέπας επισκέφθηκε την Τρίτη 30-7-2013 τον υπουργό κ. Μητσοτάκη προκειµένου να θέσει το θέµα της έλλειψης προσωπικού στον ∆ήµο του. Όπως αναφέρεται στο παραπάνω επίσημο δελτίο τύπου «Η συνάντηση έγινε παρουσία της ∆ιευθύντριας του Πολιτικού Γραφείου του Υπουργού κας Μαρίας Χωριανοπούλου καθώς και του ∆ιευθυντή του Υπουργικού Γραφείου κ. Σάκη Μελιτσιώτη».
Παρουσιάζεται επομένως το φαινόμενο -ήδη από πέρυσι τον Ιούλιο- της παράλληλης συνύπαρξης στο υπουργείο 2 διευθυντών, της «∆ιευθύντριας Πολιτικού» και του «∆ιευθυντή Υπουργικού» Γραφείου του κ. Μητσοτάκη, αν και το Π.Δ 63/2005 ορίζει σαφώς πως μονοπρόσωπο όργανο διοίκησης είναι επικεφαλής του αντιστοίχου γραφείου σε κάθε υπουργείο.
Επειδή η αναζήτηση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (τ. ΥΟΔΔ) δεν έδωσε κάποιο αποτέλεσμα σε σχέση με την υπηρεσιακή κατάσταση της κ. Χωριανοπούλου, ερωτάσθε:
  1. Ποιος ήταν τελικά ο πραγματικός τίτλος της θέσης που κατείχε μέχρι πρόσφατα η κ. Χωριανοπούλου στο γραφείο του κ. Μητσοτάκη; Με ποια ακριβώς ιδιότητα κατείχε την εν λόγω θέση (ως αποσπασμένη, διορισμένη κτλ);
  2. Βάσει ποιων υπουργικών αποφάσεων υπηρετούσαν στο γραφείο του κ. Μητσοτάκη ταυτόχρονα 2 διευθυντές στις 30-7-2013; Να δοθούν οι αντίστοιχοι αριθμοί αποφάσεων, ημερομηνίες έκδοσης και τυχόν στοιχεία δημοσίευσης τους.
  3. Τελικά η κ. Χωριανοπούλου παραιτήθηκε όπως λέει ή την απομακρύνατε εσείς από την θέση της Διευθύντριας; Να δοθεί ο αντίστοιχος αριθμός απόφασης, ημερομηνία έκδοσης και τυχόν στοιχεία δημοσίευσης της, αν αυτή υπάρχει.

Αθήνα, 14.4.2014
Η ερωτώσα Βουλευτής

Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Βουλευτής ΜαγνησίαςΣχόλια