Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ακατανόητο από οικονομικής απόψεως το εγχείρημα της εξόδου στις κεφαλαιαγορές..



Ακατανόητο από οικονομικής απόψεως το εγχείρημα της εξόδου στις κεφαλαιαγορές..«Η ελάφρυνση του χρέους προϋποθέτει εμπιστοσύνη»
Πολιτικό συμβολισμό, αλλά ακατανόητη από οικονομικής πλευράς, χαρακτηρίζει την έξοδο στις κεφαλαιαγορές ο καθηγητής Μακροοικονομίας Σπ. Παρασκευόπουλος, τονίζοντας ότι η ελάφρυνση του χρέους προϋποθέτει εμπιστοσύνη.
Ακατανόητο...
από οικονομικής απόψεως χαρακτηρίζει το εγχείρημα της εξόδου στις κεφαλαιαγορές ο ομότιμος καθηγητής Μακροοικονομίας στο Πανεπιστήμιο της Λειψίας Σπύρος Παρασκευόπουλος, επικρίνοντας, μεταξύ άλλων, το υψηλό επιτόκιο δανεισμού και υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει εξηγήσει τι θα κάνει το δάνειο. «Άλλωστε, η κυβέρνηση δεν είπε τι θα το κάνει το δάνειο. Το χρειάζεται; Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα δάνεια του παρελθόντος έφεραν την Ελλάδα στη σημερινή οικτρή κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Αυτό το κακό δεν επιτρέπεται να συνεχιστεί. Γι’ αυτό δεν συμφωνώ καθόλου με αυτή την κίνηση», επισημαίνει ο έλληνας καθηγητής.
«Το ποσό που αντλήθηκε είναι για τα μέτρα των χρηματαγορών μηδαμινό»
Τα δάνεια του παρελθόντος έφεραν την Ελλάδα στη σημερινή οικτρή κατάσταση, στην οποία βρίσκεται «Τα δάνεια του παρελθόντος έφεραν την Ελλάδα στη σημερινή οικτρή κατάσταση, στην οποία βρίσκεται»
Όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση επιδιώκει με την κίνηση αυτή να δώσει έναν πολιτικό συμβολισμό επιβεβαίωσης της «αναθέρμανσης της ελληνικής οικονομίας», υποστηρίζει ο Σπύρος Παρασκευόπουλος. «Το ποσό που αντλήθηκε είναι για τα μέτρα των διεθνών χρηματαγορών μηδαμινό. Δεν αποκλείεται το μέγεθος του προτεινόμενου δανείου να θεωρηθεί είτε ως ένδειξη ότι και η ίδια η κυβέρνηση δεν πιστεύει στις „επιτυχίες“ της, είτε -το χειρότερο- ως προσπάθεια εκ μέρους της Αθήνας να δοκιμάσει τη διαχρονική συνέπεια των κριτηρίων, με τα οποία αποτιμούνται διεθνώς οι πιστωτικοί κίνδυνοι», εξηγεί ο καθηγητής Παρασκευόπουλος, παραπέμποντας στο υψηλό δημόσιο χρέος της Ελλάδας, το οποίο δεν μπορεί να θεωρείται βιώσιμο.  http://www.dw.de

Σχόλια