Μα όλοι πια να… αδειάζουν (μέχρι και ο Γιούνκερ) αυτή την Κυβέρνηση – Τυχαίο, δεν νομίζω…

Μα όλοι πια να… αδειάζουν (μέχρι και ο Γιούνκερ) αυτή την Κυβέρνηση – Τυχαίο, δεν νομίζω…Μα όλοι εναντίον της κυβέρνησης που πανηγυρίζει για το έργο της…. Η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές δεν διευθετεί τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωποι οι Έλληνες. Αυτό υποστηρίζει ο υποψήφιος της κεντροδεξιάς για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, «αδειάζοντας» τον Αντώνη Σαμαρά και την κυβέρνηση για την περίφημη «έξοδο στις αγορές».
Μάλιστα, ο Γιούνκερ παίρνει αποστάσεις ακόμη και από την Άνγκελα Μέρκελ, ζητώντας μείωση του ελληνικού χρέους «σε εύλογο χρονικό διάστημα».
«Το ότι η Ελλάδα επιστρέφει στις αγορές δεν οδηγεί αυτομάτως σε σημαντική βελτίωση…
των συνθηκών διαβίωσης», υπογραμμίζει ο πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου σε συνέντευξή του στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας Tagesspiegel.

«Στην Ελλάδα, η διαδικασία δημοσιονομικής προσαρμογής θα διαρκέσει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο Γιούνκερ, σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξης που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
Ο πρώην πρόεδρος του Eurogroup, εκτιμά πως οι συνθήκες διαβίωσης δεν μπορούν να βελτιωθούν «παρά εάν το αβυσσαλέο ελληνικό χρέος μειωθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα».
Επίσης, χαρακτηρίζει «λάθος» τις μεγάλες περικοπές που έγιναν στο ελληνικό σύστημα υγείας. 

hellasforce.com

Σχόλια