Μ. Χρυσοβελώνη: Από πρώτος, τέταρτος ο Κώστας Αγοραστός!

Τον Ιανουάριο του 2014 κάνοντας τον απολογισμό διαχείρισης του ΕΣΠΑ 2007-2013 εκ μέρους της Περιφέρειας Θεσσαλίας ο Κ. Αγοραστός ανακοίνωσε την πρωτιά (!) ανάμεσα στις 13 Περιφέρειες.  
Μάλιστα για να τεκμηριώσει τον «θρίαμβο» του έδωσε στη δημοσιότητα και το ποσοστό απορρόφησης (71%) που υποτίθεται ότι απεικόνιζε την κορυφαία επίδοση της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην αξιοποίηση των Κοινοτικών πόρων. Έκτοτε ο ίδιος επανέλαβε τον
παραπάνω ισχυρισμό πολλές φορές. Η μόνη διαφορά ήταν στο ποσοστό απορρόφησης, το οποίο ο νυν Περιφερειάρχης εμφανίζει να αυξάνεται όσο πλησιάζουμε στις εκλογές… 
 Τελικά σήμερα αποκαλύφθηκε η δυσάρεστη αλήθεια. Μετά από σχετική ερώτηση μου στη Βουλή, ο κ. Χατζηδάκης έδωσε στη δημοσιότητα τα επίσημα στοιχεία για τις αιρετές Περιφέρειες που φέρνουν την Περιφέρεια Θεσσαλίας 4η με απορροφητικότητα πόρων του ΕΣΠΑ 63,7%.

Όμως το χειρότερο για την Θεσσαλία δεν είναι η αναλήθεια Αγοραστού αλλά τα 163 εκατ. ευρώ του ΕΣΠΑ που μένουν δεσμευμένα στα χαρτιά και στην πράξη παραμένουν αναξιοποίητα. Για αυτά ο απερχόμενος Περιφερειάρχης οφείλει να δώσει τώρα λόγο στους πολίτες της Θεσσαλίας. Διαφορετικά κινδυνεύει να εξασφαλίσει την 4η θέση όχι μόνο στην απορροφητικότητα πόρων του ΕΣΠΑ αλλά και στις περιφερειακές εκλογές.   

Σχόλια