Κυριακή, 13 Απριλίου 2014

Πάνος Καμμένος: Κανένα θετικό μήνυμα δεν υπάρχει. Είναι εγκληματικό να μη βλέπει ο πρωθυπουργός ότι οι πολίτες είναι εξαθλιωμένοι.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «REAL NEWS» ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΛΩΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ


Η ελληνική οικονομία βγήκε στις αγορές. Είναι ένα θετικό μήνυμα για την Ελλάδα;


Κανένα θετικό μήνυμα δεν υπάρχει. Είναι εγκληματικό να μη βλέπει ο πρωθυπουργός ότι οι πολίτες είναι εξαθλιωμένοι. Να σας θυμίσω ότι είχαμε αποκλειστεί από τις αγορές με χρέος 120% επί του ΑΕΠ. Τότε υπήρχε δανεισμός που δεν τον πήραμε, επί Γιώργου Παπανδρέου. Τώρα, με το χρέος στο 180% του ΑΕΠ, μας ξαναβάζουν στις αγορές. Πλήρης παραλογισμός δηλαδή. Δεν υπάρχουν, λοιπόν, οικονομικά κριτήρια για να βγεις ή να μπεις στις αγορές, αλλά καθαρά πολιτικά κριτήρια.

Το δεύτερο είναι ότι δεν βγήκαμε στις αγορές ως ένα εθνικά κυρίαρχο κράτος. Δανειζόμαστε με αγγλικό δίκαιο και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στην πρόσκληση την οποία δημοσίευσε το υπουργείο Οικονομικών. Εμείς δεν αναγνωρίζουμε ούτε το ομόλογο αυτό, το οποίο έβγαλαν στις αγορές. Τους προειδοποιούμε, λοιπόν: αυτοί που θέλουν να επενδύσουν σε αυτό το ομόλογο δεν θα πληρωθούν ποτέ. Θα διαγραφεί στο σύνολό του το ομόλογο αυτό.

Τι λέτε για την απαγόρευση δημοσιοποίησης άλλων βίντεο της Χρυσής Αυγής, αν υπάρχουν;

Όποια βίντεο και συνομιλίες υπάρχουν πρέπει να βγουν στον αέρα, να μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια. Αν τα είχα στα χέρια μου, θα τα δημοσιοποιούσα ο ίδιος. Εφόσον επρόκειτο για πληροφορίες που αφορούν έγκλημα ή θέμα δημοσίου συμφέροντος, θα τα έδινα στη δημοσιότητα.

Η υπόθεση Μπαλτάκου σηματοδοτεί εξελίξεις; Θα αντέξει η συγκυβέρνηση;

Εμείς θα κάνουμε τα πάντα για να πέσει. Η υπόθεση Μπαλτάκου τι αποδεικνύει Αυτό που έλεγαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και εγώ τόσα χρόνια, δηλαδή ότι η Χρυσή Αυγή αποτελούσε και αποτελεί τη μυστική πατερίτσα της κυβέρνησης Σαμαρά. Ο κ. Μπαλτάκος δεν ήταν μόνος του. Ο κ. Μπαλτάκος έκανε τη δουλειά κατ' εντολή του Σαμαρά.

Γιατί να θέλει ο κ. Σαμαράς να μιλάει με τον κ. Κασιδιάρη;

Μην πηγαίνετε μόνο στον κ. Μπαλτάκο, πηγαίνετε στην Κυριακή πριν γίνει γνωστή η υπόθεση Μπαλτάκου, στο άρθρο που έγραψε στην εφημερίδα «Δημοκρατία» ο κ. Φαήλος Κρανιδιώτης κατ' εντολή του Σαμαρά, και καλούσε τους Ανεξάρτητους Έλληνες να φτιάξουμε μια μεγάλη Δεξιά. Και στη μεγάλη Δεξιά, κατά το παρελθόν, όπως θυμάστε, ο κ. Κρανιδιώτης εννοούσε και τη Χρυσή Αυγή. Υπάρχουν δημόσιες δηλώσεις.

Ζητήσατε παραίτηση της κυβέρνησης. Πιστεύετε ότι υπήρξε μεθόδευση από την κυβέρνηση στο θέμα της Χρυσής Αυγής;

Ξεκάθαρα.

Αμφισβητείτε τις διώξεις;

Μα, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι δολοφονήθηκε ο Φύσσας από στελέχη της Χρυσής Αυγής. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι υπήρχαν κακοποιά στοιχεία μέσα στη Χρυσή Αυγή που έκαναν εγκλήματα, αυτό είναι δεδομένο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι όλα τα στελέχη της Χρυσής Αυγής είναι εμπλεκόμενα ή μέχρι τώρα έχει αποδεχθεί ότι είναι εμπλεκόμενα. Βεβαίως και πρέπει να διωχθούν εκείνοι οι οποίοι έχουν κάνει εγκληματικές πράξεις.

Τη Δικαιοσύνη δεν την αμφισβητώ. Είμαι βέβαιος όμως ότι η κυβέρνηση και ο κ. Σαμαράς παρεμβαίνουν στο έργο της Δικαιοσύνης.

Ανησυχείτε ότι μπορεί το παράδειγμα της Χρυσής Αυγής, δηλαδή οι διώξεις, να χρησιμοποιηθούν για το δικό σας κόμμα; Να επιδιώξουν να σας βάλουν στη φυλακή;

Είναι ξεκάθαρο, βεβαίως. Εμένα αυτή τη στιγμή, για το θέμα των Σκουριών, με ένα βίντεο από μια κρυφή κάμερα, αίρεται η ασυλία μου προκειμένου να εξεταστεί κατά πόσο συμμετείχα σε παρακίνηση, με τη λέξη «λιντσάρισμα», για να γίνει μια κακουργηματική πράξη. Έχουμε παρακράτος, έχουμε παρακρατικούς στην κυβέρνηση και το παρακράτος αυτό το έχει υπόψη του ο ίδιος ο κ. Σαμαράς και το κατευθύνει με τύπους σαν τον κ. Μπαλτάκο.

Γιατί όμως έχετε διαφοροποιηθεί στις ασυλίες; Είναι ένα κλείσιμο το ματιού, δηλαδή, προς τη Χρυσή Αυγή;

Κανένα κλείσιμο του ματιού. Ίσα ίσα, είναι η ίδια στάση που κράτησε και ο Μανώλης Γλέζος. Δεν νομίζω ότι ο κ. Γλέζος κλείνει κανένα μάτι στη Χρυσή Αυγή. Εμείς διαφωνήσαμε με τη διαδικασία.

Εσείς, αλήθεια, έχετε μιλήσει ποτέ με Χρυσαυγίτες;

Εγώ πιστεύω ότι δεν θα πρέπει να υπάρχουν τέτοιου είδους συνομιλίες με κλειστές πόρτες. Η μόνη συνομιλία που έχουμε είναι μέσα στο Κοινοβούλιο παρουσία των πολιτών και των μέσων μαζικής ενημέρωσης και κανείς από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν έχει τέτοιου είδους μυστικές συνομιλίες.

Η στροφή της κυβέρνησης προς το Κέντρο θα πετύχει;

Δεν νομίζω ότι κάνει καμία στροφή προς το Κέντρο. Ίσα ίσα, στροφή προς την άκρα Δεξιά κάνει. Το κόμμα που νομιμοποίησε το κομμουνιστικό κόμμα, η Νέα Δημοκρατία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, μιλάει για αντικομουνισμό. Αυτοί οι τύποι που είναι δίπλα στον Σαμαρά δεν θα περνούσαν ούτε απ' έξω από την πόρτα ούτε του Μητσοτάκη, ούτε του Αβέρωφ, ούτε του Καραμανλή, ούτε του Ράλλη.

Οι εθνικές εκλογές πότε εκτιμάτε ότι θα γίνουν; Βλέπετε τριπλές εκλογές;

Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση, η συγκυβέρνηση, προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τα πυροτεχνήματα που της δωρίζονται από την πλευρά των Βρυξελλών για να μπορέσουν να μην πάθουν καταστροφή στις ευρωπαϊκές εκλογές.

Ο κ. Βενιζέλος βάζει ένα δίλημμα: «Ή κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας - ΠΑΣΟΚ ή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ ΕΛ».

Δεν έχει καμία σημασία ποιανού κυβέρνηση θα είναι, αλλά τι θα κάνει. Εμείς λέμε μια κυβέρνηση που θα διαγράψει μονομερώς το χρέος το οποίο είναι παράνομο, επονείδιστο και επαχθές.

Ο κ. Τσίπρας έχει μετατοπιστεί πια από αυτή τη θέση.

Ο κ. Τσίπρας πρέπει να ξεκαθαρίσει στο κόμμα του τις διάφορες φωνές. Εμείς δεν συμφωνούμε με την άποψη Δραγασάκη ή με την άποψη Τσακαλώτου.

Υπό ποιες προϋποθέσεις θα συνεργαζόσασταν με τον ΣΥΡΙΖΑ;

Υπό την προϋπόθεση να υπάρχει αλλαγή πολιτικής στα εθνικά θέματα και στο θέμα της οικονομίας. Το να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ τις απόψεις που είχε πριν από τις εκλογές για μονομερή διαγραφή του χρέους, για Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου και μείωση των φόρων. Δεν μπορεί να προχωρήσει η οικονομία και να υπάρξει ανάπτυξη χωρίς μείωση των φόρων.

Η Ραχήλ Μακρή υποστήριξε ότι δεν είπε την επίμαχη φράση «βάζετε αθώους ανθρώπους στη φυλακή». Την άκουσαν, όμως, βουλευτές. Τι ισχύει;

Ισχύει αυτό που έγραψαν τα πρακτικά της επιτροπής.

Συμφωνείτε με τη φάμπρικα μηνύσεων, διότι και εσείς έχετε κάνει μηνύσεις σε δημοσιογράφους. Δηλαδή, δεν είναι πολιτική κριτική να πει κάποιος ότι μου φαίνεται απαράδεκτο αυτό που είπε ο κ. Καμμένος;

Αν μεν το είπε ο κ. Καμμένος αυτό, βεβαίως και μπορεί να ασκήσει πολιτική κριτική. Εάν δεν το είπε ποτέ ο κ. Καμμένος αυτό και επαναλαμβάνει μια ανάγνωση ενός non paper που δεν έχει καμία σχέση με την αλήθεια, εκεί η μόνη αντίσταση είναι η μήνυση και η αγωγή.

Το Ποτάμι, για πείτε μου, φουσκώνει, λένε, δημοσκοπικά. Είναι απειλή για εσάς; Πώς βλέπετε τον Σταύρο Θεοδωράκη;

Εμείς δεν είμαστε του γλυκού νερού για να φοβόμαστε τα ποτάμια. Αυτά να τα φοβούνται εκείνοι οι οποίοι δημιουργήθηκαν μέσα από διάφορες λάσπες από παραποτάμους. Για να ξέρετε, εμείς έχουμε ως έμβλημα τον γλάρο. Και ο γλάρος δεν πετάει στα γλυκά νερά, πετάει στις θάλασσες.

Τον Θεοδωράκη πώς τον βλέπετε;

Είναι ένας πολύ καλός δημοσιογράφος.

Τέσσερις βουλευτές σας έφυγαν, έναν διαγράψατε, τον Γιώργο Νταβρή. Είπατε ότι υπάρχει σχέδιο συρρίκνωσης από τη Ν.Δ.

Σε εσάς έδωσε συνέντευξη ο κ. Νταβρής και είπε ότι αν τον καλέσει ο κ. Σαμαράς θα ανταποκριθεί θετικά στην πρόσκλησή του. Αυτό δείχνει ότι ο κ. Νταβρής ήταν ένας στημένος.

Η κ. Γιαταγάνα και ο κ. Γιοβανόπουλος, κατά τη γνώμη σας, θα πάνε στη Ν.Δ;

Δεν το γνωρίζω. Αν το γνώριζα, θα σας το έλεγα. Αν δει κανείς την προσπάθεια από την πλευρά του κ. Νταβρή να τους ενθυλακώσει και να τους εκπροσωπεί, φοβούμαι πολύ ότι προς τα εκεί πάει. Μακάρι να μην είναι έτσι τα πράγματα.

Ανησυχείτε για άλλες ανεξαρτητοποιήσεις; Ότι μπορεί να ξηλωθεί το πουλόβερ των ΑΝΕΛ;

Δεν φοβάμαι τίποτε. Εμείς έχουμε τατουάζ με χτυπημένο τον γλάρο, δεν έχουμε πουλόβερ. Ας πάρουν ό,τι θέλουν, ας εξαγοράσουν βουλευτές ας απειλήσουν βουλευτές. Έστω και μόνοι μας οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν ξηλωνόμαστε, δεν έχουμε τέτοιου είδους πουλόβερ, όπως και δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτε, ώστε να απειληθούμε, θα προχωρήσουμε όσοι αντέξουμε σε αυτό το ταξίδι.

Υπάρχει πρόσωπο στο οποίο θα συναινούσατε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας; Αν ναι, ποιο; Μήπως ο Κ. Καραμανλής, που είχατε υπαινιχθεί στο παρελθόν;

Δεν πρόκειται να αποφασίσουμε στήριξη κανενός Προέδρου Δημοκρατίας για να διατηρηθεί αυτή η κυβέρνηση. Θα ανατραπεί αυτή η κυβέρνηση με οποιονδήποτε τρόπο, αν και πιστεύω ότι θα ανατραπεί πολύ πιο πριν.

Πώς σχολιάζετε τη δικαστική απόφαση της αγωγής που καταθέσατε εναντίον του Άδωνη Γεωργιάδη σχετικά με την κυριότητα του σκάφους «Ηλιάτορας»;

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών καταδίκασε τον Άδωνη Γεωργιάδη για όσα είπε εναντίον μου σχετικά με το σκάφος που δεν είχα και δεν έχω στην κυριότητά μου. Έκρινε ότι είναι υβριστής και συκοφάντης. Μου επιδίκασε 15.000 ευρώ, ενώ η πρόεδρος του πολυμελούς δικαστηρίου έκρινε ότι πρέπει να μου επιδικαστεί το ποσό των 100.000 ευρώ.

Πώς θα χαρακτηρίζατε με μία λέξη τους πολιτικούς αρχηγούς;

Αντώνης Σαμαράς: Συμπιλίδης.

Ευάγγελος Βενιζέλος: Αντώνης Παπανδρέου.

Αλέξης Τσίπρας: Πιο Λαφαζάνης...

Φώτης Κουβέλης: Ο άρχοντας των «μαξιλαριών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.