ΣΕ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ-ΚΑΠΝΟΠΩΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ..!!!

Καταργήσανε 16 ευεργετικές διατάξεις που προστάτευαν τα περίπτερα, το επάγγελμα του καπνοπώλη και τους ενοικιαστές περιπτέρων σε μία βραδιά, για να παραδώσουν, όπως τους διέταξαν τα «αφεντικά τους», τα περίπτερα σε μεγαλοσυμφέροντα θυγατρικές Α.Ε.

Παραβίασαν το Σύνταγμα και το ευεργέτημα της Ελληνικής Πολιτείας στους ανθρώπους που
«χύσανε το αίμα τους» για την Πατρίδα και αναγκάζουν τον κάθε ανάπηρο ή θύμα πολέμου, όταν πεθάνει, να «πάρει μαζί του στον τάφο» και την οικογένειά του!!!

Καλύπτουν το σκάνδαλο εξαφάνισης 24 εκατ. Ευρώ από το Ταμείο Αρωγής Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, που υπεύθυνος είναι ο Διοικητής της Τραπέζης Ελλάδος κ. Προβόπουλος, και εκκρεμεί μήνυση εναντίον του στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών.

Πριμοδοτούν με το νόμο 4093/2012 τους λαθρέμπορους καπνικών δίνοντας «χαριστική» διάταξη υπέρ αυτών να μπορεί να φέρνει για προσωπική του χρήση κάθε φυσικό πρόσωπο 50 κούτες τσιγάρα από το εξωτερικό χάνοντας με αυτόν τον τρόπο έσοδα το Ελληνικό Δημόσιο.

Ψεύδονται έναντι του Ελληνικού λαού παραποιώντας τα ποσοστά του λαθρεμπορίου καπνικών και λένε ότι είναι 23% ενώ είναι πάνω από 50% έναντι της νόμιμης αγοράς.

Παραβίασαν διεθνείς συμβάσεις της χώρας (Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας – Ευρωπαϊκές Οδηγίες) και απελευθέρωσαν το επάγγελμα του περιπτερούχου - καπνοπώλη όσον αφορά τις εξαρτησιογόνες ουσίες που ανήκουν τα καπνικά. Συναλλάσσονται και διαπλέκονται με καταδικασμένες καπνοβιομηχανίες σε όλον τον κόσμο δίδοντας με το πρόσχημα της καταπολέμησης του λαθρεμπορίου εσωτερική πληροφόρηση προς αυτές.

Καθυστερούν επίτηδες την τοποθέτηση αυτοκινούμενων σκάνερ (x-ray) καθώς και μηχανήματα ιχνηλάτισης στην παραγωγή καπνικών παραβιάζοντας νόμους που υπάρχουν από το 2011 με το πρόσχημα άγονων διαγωνισμών.

Εγκληματούν ηθελημένα εις βάρος της πατρίδος μας σαμποτάροντας και διαλύοντας το Εθνικό δίκτυο είσπραξης εμμέσων φόρων σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου.

Με το χθεσινό νομοσχέδιο νομοθετήσατε δύο πράγματα κατά παραγγελία :

1) Πετάτε σε βάθος χρόνου από τα περίπτερα ανθρώπους όπως ανάπηροι πολέμου, ανάπηροι πολεμιστές Κύπρου, ανάπηροι ειρηνικής περιόδου και πολύτεκνοι. Αφήνετε χωρίς περίπτερο τους ανθρώπους αυτούς, δηλαδή τους στερείτε εισόδημα, το οποίο δεν επιβάρυνε τον κρατικό προϋπολογισμό.

2) Δίνετε το δικαίωμα στους Δήμους και σε όσους αναπήρους νοικιάζουν τα περίπτερά τους να βγάλουν έξω τους σημερινούς μισθωτές από τα περίπτερα και στη θέση τους να βάλουν εταιρείες για δέκα χρόνια. Καταργήσατε δηλαδή τις επταετείς μισθώσεις για τους σημερινούς περιπτερούχους και δίνετε δεκαετείς στις εταιρείες που θέλουν να νοικιάσουν τα περίπτερα στη θέση τους.

Και όλα αυτά φέρνοντας μία διάταξη στις δύο τα χαράματα του Σαββάτου, ενώ ήδη από την Πέμπτη υπήρχε συζήτηση στη Βουλή άλλη διάταξη για τα ίδια θέματα σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών.

Θέλω λοιπόν να σας ρωτήσω σε αυτά τα ζητήματα και μόνο κάποια πράγματα:

Ξεκινώ από το τελευταίο: Αφού υπήρχε διάταξη σε άλλο νομοσχέδιο, γιατί φέρατε νύχτα άλλη διάταξη και μάλιστα ως κατεπείγουσα; Γιατί βιάζεστε τόσο να φύγουν οι σημερινοί ενοικιαστές από τα περίπτερα;

Είναι άσχετη η επιλογή σας αυτή με το γεγονός ότι εδώ και μήνες καπνοβιομηχανίες, αντιπρόσωποί τους και αλυσίδες σούπερ μάρκετ έχουν κάνει εταιρείες και πασχίζουν να νοικιάσουν περίπτερα;

Πως θα αποκαταστήσετε τη ζημιά των αναπήρων που χάνουν τη δυνατότητα να πάρουν περίπτερα; θα τους δώσετε έξτρα σύνταξη μήπως;

Αν επίσης δεν το ξέρατε, το 85% των πωλήσεων του περιπτέρου είναι τσιγάρα, τύπος και κάρτες τηλεφωνίας. Σε αυτά τα προϊόντα με νόμο ο βιομήχανος, ο εκδότης, η τηλεφωνική εταιρεία, καθορίζει και την τιμή που πουλάει το περίπτερο και την τιμή που αγοράζει το περίπτερο από αυτόν. Καθορίζει δηλαδή το κέρδος μας. Επί πέντε χρόνια αυτοί μας στραγγαλίζουν. Σήμερα αυτοί έχουν κάνει εταιρείες και νοικιάζουν περίπτερα.  Θέλω να σας ρωτήσω εγώ ο περιπτεράς πως θα  ανταγωνιστώ την εταιρεία τους στο περίπτερο απέναντί μου, όταν αυτοί μπορούν με το έτσι θέλω να μου ρίξουν το κέρδος και να με στραγγαλίσουν. Μήπως για αυτήν την ώρα τους αφήνατε να μας στραγγαλίζουν τόσα χρόνια; Για να γονατίσουμε ώστε να μην μπορούμε να κρατήσουμε τα περίπτερά μας όταν θα τους βάζατε μέσα στο παιχνίδι; και Εν τέλει ρωτάω εσάς, τον γκουρού της ελεύθερης αγοράς: Αυτό είναι ελεύθερη αγορά; Να κανονίζει ο ανταγωνιστής μου, όχι τι θα βγάζει αυτός στο περίπτερό του, αλλά και εγώ στο δικό μου; Και τι έχει να κερδίσει ο καταναλωτής όταν η τιμή του τσιγάρου μπαίνει απευθείας από τον βιομήχανο, της εφημερίδας από τον εκδότη και της κάρτας από την εταιρεία; Μήπως τελικά ο μόνος που κερδίζει είναι το σούπερ μάρκετ και η καπνοβιομηχανία που θα πάρει τα περίπτερα; Το ότι τα περίπτερα από 17.000 περιπτεράδες σε όλη την Ελλάδα θα πάνε σε πέντε ή έξι εταιρείες θα ωφελήσει ή θα βλάψει τον καταναλωτή; Μήπως όλα γίνονται για αυτές τις τέσσερις - πέντε αλυσίδες;

Σχόλια