300 αγνοούμενοι.. Φόβοι για εκατόμβη νεκρών σε ναυάγιο στη Ν. ΚορέαΤουλάχιστον τέσσερις νεκροί, 55 τραυματίες και περίπου 300 αγνοούμενοι είναι ο τραγικός απολογισμός της βύθισης φέρι μπόουτ κοντά στη νότια ακτή της Νότιας Κορέας. Μεταξύ των νεκρών είναι μία γυναίκα μέλος του πληρώματος και ένας μαθητής γυμνασίου.
Το πλοίο με την ονομασία Sewol, μετέφερε 459 επιβάτες και πλήρωμα και 150 οχήματα, σύμφωνα με τις κορεατικές λιμενικές αρχές,
όταν άρχισε να γέρνει πολύ καθώς πλησίαζε στο νησί Ζεζού, περίπου 100 χλμ. νότια της κορεατικής χερσονήσου.
Στην πλειοψηφία τους οι επιβάτες ήταν μαθητές γυμνασίου που πήγαιναν διακοπές στο νησί αυτό. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Δημόσιας Διοίκησης και Ασφάλειας, με το πλοίο ταξίδευαν 30 μέλη πληρώματος, 325 μαθητές γυμνασίου, 15 καθηγητές και 89 ακόμη άτομα.
Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη γιγάντια επιχείρηση διάσωσης με τη συμμετοχή 84 πλοίων και 18 αεροσκαφών. Παράλληλα, δύτες του ναυτικού εξακολουθούν να αναζητούν τυχόν επιζώντες στα συντρίμμια του πλοίου. Εξάλλου, το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό έστειλε ένα πλοίο για να μετάσχει στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης περισσότερων από 300 επιβατών που αγνοούνται μετά την ανατροπή και βύθιση σήμερα νοτιοκορεατικού οχηματαγωγού πλοίου.