Ο Ερντογάν έκλεισε το Twitter..Το όργανο εποπτείας των τηλεπικοινωνιών της Τουρκίας BTK ανακοίνωσε σήμερα ότι η πρόσβαση στο Twitter αποκλείσθηκε με δικαστικές αποφάσεις έπειτα από αγωγές πολιτών για παραβίαση της ιδιωτικότητας από την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.
Προηγουμένως, το BTK είχε ζητήσει από το Twitter να αποσύρει μέρος του περιεχομένου του, χωρίς ανταπόκριση, αναφέρεται στην ανακοίνωση που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση του τουρκικού οργάνου εποπτείας.

«Επειδή δεν υπήρχε άλλη επιλογή, η πρόσβαση στο Twitter αποκλείσθηκε, κατ΄εφαρμογήν δικαστικών αποφάσεων για να αποφευχθεί περαιτέρω θυματοποίηση πολιτών», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε ότι οι τουρκικές αρχές δεν σχεδιάζουν να αποκλείσουν την πρόσβαση και σε άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.
«Το μέτρο (για το Twitter) ελήφθη εντός του πλαισίου της εφαρμογής δικαστικής απόφασης, αφού δεν έγινε δυνατό το ξεπέρασμα του προβλήματος με τη διεύθυνση του Twittrer. Προς το παρόν δεν υπάρχει τέτοιου είδους απόφαση για άλλα μέσα, όπως το Facebook», πρόσθεσε.
Η Twitter Inc. απο την πλευρά της, δημοσίευσε ένα μήνυμα στις υπηρεσίες της συμβουλεύοντας τους χρήστες του Twitter στην Τουρκία ότι είναι δυνατό να στέλνουν τα Tweets που θέλουν χρησιμοποιώντας τα γραπτά μηνύματα μέσω του κινητού τηλεφώνου της.
Οι χρήστες του Twitter στην Τουρκία ανέφεραν εκτεταμένες διακοπές τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, λίγες ώρες αφότου ο τούρκος πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε να κλείσει αυτή την γνωστή πλατφόρμα των social media.
Ορισμένοι χρήστες προσπαθούν να ανοίξουν την ιστοσελίδα Twitter.com αλλά βλέπουν μια ανακοίνωση από τη ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών της Τουρκίας ( TIB). Η δήλωση ανέφερε τέσσερις δικαστικές αποφάσεις ως βάση για τον αποκλεισμό της ιστοσελίδας , από όπου κάποιοι χρήστες κατά τις τελευταίες εβδομάδες διαρρέουν ηχογραφημένες τηλεφωνικές συνομιλίες τόσο του ίδιου του Ερντογάν, όσο και συγγενικών του προσώπων και συνεργατών του.
Την Πέμπτη ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε κατά τη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας: «Θα ξεριζώσουμε το Τwitter και τα παρόμοια και δεν με ενδιαφέρει καθόλου τι θα πει η διεθνής κοινότητα. Όλοι θα αντιληφθούν την ισχύ της Τουρκικής Δημοκρατίας». 

http://www.hellasforce.com/blog/%CE%BF-%CE%B5%CF%81%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%B3%CE%AC%CE%BD-%CE%AD%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%BF-twitter/