Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψηφίζει την Πέμπτη την έκθεση Κάρας-Νγκονγκ για τα πεπραγμένα της Tρόικας .


Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψηφίζει την Πέμπτη την έκθεση Κάρας-Νγκονγκ για τα πεπραγμένα της Tρόικας .Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψηφίζει την Πέμπτη την έκθεση Κάρας-Νγκονγκ για τα πεπραγμένα της Tρόικας στις χώρες της κρίσης. Κεντροδεξιά και σοσιαλδημοκράτες διαφωνούν σε βασικά συμπεράσματα.

Mάλιστα το κοινό κείμενο έγινε τελικά …δύο κείμενα: στην έκθεση που συνέταξαν για την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και επιφανές στέλεχος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Ότμαρ Κάρας από κοινού με τον Γάλλο σοσιαλιστή Λιεμ Χόανγκ Νγκονγκ, προστέθηκε τις τελευταίες εβδομάδες μία δεύτερη έκθεση για την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, πολύ πιο «μαχητική» από την πρώτη, με την υπογραφή του Ισπανού σοσιαλιστή Αλεχάνδρο Θέρκας.
Η έκθεση Κάρας-Νγκονγκ ξεκινούσε από την κοινή διαπίστωση ότι η σύσταση της Tρόικας έγινε με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση. Στη συνέχεια όμως οι διαφωνίες φαίνεται να έγιναν πιο ορατές, αν όχι και καθοριστικές. «Ασφαλώς διαφωνούμε όσον αφορά την αποτελεσματικότητα της Tρόικας» δηλώνει ο Λίεμ Χόανγκ Νγκονγκ στην Deutsche Welle. «Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα υποστηρίζει ότι τα αποτελέσματα της Tρόικας είναι καλά και το μόνο πρόβλημα είναι η έλλειψη δημοκρατικής νομιμοποίησης. Εμείς συμφωνούμε με τον Ότμαρ Κάρας ότι υπάρχει πρόβλημα δημοκρατικής νομιμοποίησης, αλλά διαφωνούμε όσον αφορά τα αποτελέσματα της Tρόικας. Για παράδειγμα, παρά τα πέντε χρόνια ύφεσης στην Ελλάδα, είχαμε έκρηξη του δημοσίου χρέους που φτάνει σήμερα το 175% του ΑΕΠ».
hellasforce.com

Σχόλια