Θέλετε να καλύψετε τους συνεργάτες σας της τρόικας από τις ευθύνες του ξεπουλήματος της περιουσίας του ελληνικού λαού


Η ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ και Η ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ, στην κοινή συνεδρίαση, με θέμα ημερήσιας διάταξης:
Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου των Υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας «Μέτρα στήριξης και ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας στο πλαίσιο εφαρμογής του ν.4046/2012 και άλλες διατάξεις»
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την τοποθέτηση της κας Μακρή και διαβάστε τα σχετικά πρακτικά


Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Ο

(Άρθρο 40 παρ.1 Κ.τ.Β.)



Στην Αθήνα, σήμερα, 29 Μαρτίου 2014, ημέρα Σάββατο και ώρα 13.00΄, συνήλθαν σε κοινή συνεδρίαση, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Ολομέλειας του Μεγάρου της Βουλής η Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων και η Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου με θέμα ημερήσιας διάταξης:

Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου των Υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας «Μέτρα στήριξης και ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας στο πλαίσιο εφαρμογής του ν.4046/2012 και άλλες διατάξεις».

Στη συνεδρίαση παρέστησαν:

Παρόντες από τη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων ήταν οι Βουλευτές κ.κ. :

Παρόντες από τη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου ήταν οι Βουλευτές κ.κ. :

……………………………………………………………………………………………………….



ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ – Προεδρεύων των Επιτροπών: Το λόγο έχει η κυρία Μακρή, Ειδική Αγορήτρια των ΑΝΕΛ.

ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ – Ειδική Αγορήτρια ΑΝΕΛ: Ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, βρεθήκαμε σε πραγματικό δίλημμα για το αν θα πρέπει να νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας το συγκεκριμένο νομοσχέδιο της ντροπής. Θα παραμείνουμε διότι έχουμε ηθική και πολιτική υποχρέωση απέναντι στους Έλληνες πολίτες για να αποκαλύπτουμε τα αίσχη σας. Το νομοσχέδιο αυτό, αποτελεί ντροπή γιατί υποβαθμίζει το ελληνικό Κοινοβούλιο. Αποτελεί ντροπή διότι οι Υπουργοί της συγκυβέρνησης υποτιμούν πρώτα απ’ όλα, τους ίδιους τους Βουλευτές που στηρίζουν την Κυβέρνηση.

Γιατί κύριοι έρχεται το νομοσχέδιο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος; Γιατί υπάρχουν μόνο τρία άρθρα εκτός του ακροτελεύτιου σε ένα νομοσχέδιο σχεδόν χιλίων σελίδων; Για να βγαίνετε στα κανάλια και να λέτε ότι δεν το διαβάσατε; Να λέτε ότι δεν προλάβατε, δεν μπορούσατε, δεν καταλάβατε; Για να βγαίνετε και να λέτε ότι κινδυνεύει η χώρα; Όντως κινδυνεύει η χώρα. Κινδυνεύει όμως μόνο από εσάς που αποτελείτε απειλή για την ελληνική κοινωνία, την ελληνική οικονομία και όνειδος για την πολιτική ζωή αυτού του τόπου.

Γιατί έχετε περάσει όλες τις διατάξεις στο πρώτο άρθρο; Για να εγκλωβίσετε την ψήφο της Αντιπολίτευσης; Ούτε αυτό δεν είστε ικανοί να κάνετε. Με τι να μας εγκλωβίσετε την ψήφο; Με τα ψίχουλα τα οποία δίνετε σε αυτούς που εσείς οι ίδιοι εξαθλιώσατε; Με την αναδιανομή ενός υποτιθέμενου πρωτογενούς πλεονάσματος που προήλθε από την καθυστέρηση πληρωμής των υποχρεώσεων του Κράτους; Από τη μη πληρωμή των συντάξεων;







(Συνέχεια ομιλίας κυρίας ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ, Ειδικής Αγορήτριας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων)

Δεν φτάνει ούτε για μας ούτε για τους Έλληνες πολίτες να παρέχετε προεκλογικά επιδόματα τη στιγμή που έχετε μειώσει τις κανονικές αποδοχές. Οι Έλληνες πολίτες δεν είναι επαίτες για να τους μοιράζετε φραγκοδίφραγκα. Δεν φτάνει για να καλύψει το υποτιθέμενο πλεόνασμα ο μηδενισμός των επικουρικών συντάξεων, ο εργασιακός μεσαίωνας που προκύπτει από την κατάργηση των 3τιών, τη φορολογική Βαβέλ που για άλλη μία φορά δημιουργείτε σ’ αυτό το πολυνομοσχέδιο με άστοχες και ανούσιες διατάξεις, αλλά και δωράκια που κάνετε στους εκλεκτούς, αλλά και στα αφεντικά σας.

Εάν δεν είχατε περάσει τις προηγούμενες ημέρες την τροπολογία «ντροπή» 1251/67 στο νομοσχέδιο απόλυσης των υπαλλήλων και αποδόμησης της δημόσιας διοίκησης, εάν δεν είχατε παράσχει φορολογική ασυλία σε μεγαλοεπιχειρηματίες για τριγωνικές συναλλαγές τους μέσω off shore εταιρειών ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, εάν φροντίζατε οι Γερμανοί της Χόκτιβ να απέδιδαν το ΦΠΑ ύψους 500 εκατ. ευρώ που ήδη έχουν εισπράξει και αρνούνται να πληρώσουν στο ελληνικό δημόσιο και αν είχατε υιοθετήσει τα μέτρα πάταξης λαθρεμπορίου καυσίμων που σας είχαμε προτείνει από το 2012, θα είχαμε 10 φορές μεγαλύτερο πλεόνασμα, το οποίο θα ήταν πραγματικό και όχι λογιστική εγγραφή δικαιολόγησης των προεκλογικών παροχών που με εντολή Σαμαρά δίνονται ως ελεημοσύνη σε ένα λαό που η πολιτική σας εξαθλίωσε.

Το πλήθος των διατάξεων και ο περιορισμένος, βέβαια, χρόνος της διαδικασίας του κατεπείγοντος δεν μας επιτρέπει να σταθούμε αναλυτικά σε όλες τις υποπαραγράφους. Δεν μπορούμε, όμως, να μην αναφερθούμε στο ΤΑΥΠΕΔ το οποίο απαλλάσσεται από το 95% των εξόδων μεταγραφής, αλλά προσθέτετε 200 ευρώ ανά περίπτωση ή 2.500 ευρώ συνολικά αμοιβή συμβολαιογράφων, ενώ μέχρι σήμερα η κατάθεση των συγκεκριμένων εγγράφων απαλλασσόταν από συμβολαιογραφικά δικαιώματα. Προεκλογική περίοδος βλέπετε.

Φροντίσατε, βέβαια, τα μερίσματα προηγούμενων ετών των ΔΕΚΟ που έχουν παραχωρηθεί στο Ταμείο, να μην πηγαίνουν στον Κρατικό Προϋπολογισμό, αλλά κατευθείαν στον λογαριασμό των δανειστών. Είπαμε, λοιπόν, τα δωράκια δεν έχουν τέλος.

Με την παράγραφο γ 4 παρέχετε στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους τη δυνατότητα να εκδίδει, να διακρατεί και να διαχειρίζεται τίτλους του ελληνικού δημοσίου. Γιατί δίνετε σε έναν Οργανισμό τέτοιες αρμοδιότητες τη στιγμή μάλιστα που έχετε μεταφέρει αρμοδιότητες από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους σε αυτό το φορέα χωρίς να καταφέρετε να αποδείξετε την αναγκαιότητα μιας τέτοια ενέργειας. Σας έχω καταθέσει ερώτηση για την αποτίμηση του έργου του Οργανισμού και μου έχετε απαντήσει με υπεκφυγές. Σήμερα ελπίζω να απαντήσετε γιατί δίνετε την ανωτέρω δυνατότητα σε έναν Οργανισμό ο οποίος δεν έχει αποδείξει ακόμα τη χρησιμότητά του για τον Έλληνα πολίτη. Να μας απαντήσετε κύριε Υπουργέ των Οικονομικών γιατί δεν λειτουργεί η ιστοσελίδα του Ο.Δ.ΔΗ.Χ., προκειμένου οι Έλληνες πολίτες να δούμε πόσο είναι το πραγματικό χρέος της χώρας και να δούμε πόσα είναι τα ομόλογα σε κυκλοφορία σ’ αυτή τη χώρα.

Ας περάσουμε, λοιπόν, στις διατάξεις του Υπουργείου Ανάπτυξη. Με την παράγραφο στ1 κλείνετε το φαρμακείο της γειτονιάς. Ουσιαστικά επιτρέπετε την συγκέντρωση των φαρμακείων στο κέντρο της πόλης και δίπλα στα νοσοκομεία. Μετατρέπεται το φάρμακο σε είδος των σούπερ μάρκετ. Ακόμη καταργώντας τις δικλίδες προστασίας της τιμής θα οδηγήσετε σε αύξηση του κόστους των φαρμάκων για την ελληνική οικογένεια. Ισχυρίζεστε ότι θα αυξηθεί ο ανταγωνισμός, όμως δεν θα υπάρξει ανταγωνισμός, καθώς δύο με τρεις ξένες εταιρείες θα έχουν μαζέψει όλη την αγορά και θα εφαρμόζουν την πολιτική του ιδιωτικού μονοπωλίου.

Στην παράγραφο στ 2 η αγορά σας κατηγορεί ότι περιορίζετε το δικαίωμα εμπορίας πετρελαίου και προϊόντων αυτού μόνο στις πετρελαϊκές εταιρείες. Αληθεύει ότι στρεβλώνετε τον ανταγωνισμό και εάν ναι κατ’ επιταγή ποιου;

Στην παράγραφο στ 8 απορυθμίζετε την αγορά γάλακτος στην Ελλάδα. Δείχνετε το δρόμο της χρεοκοπίας στους κτηνοτρόφους και καταδικάζετε σε λουκέτο τις εναπομείνασες μικρές ελληνικές μονάδες επεξεργασίας, αλλά και εμπορίας γάλακτος. Με τον τρόπο αυτό καταδικάζετε τους καταναλωτές να πίνουν τα ληγμένα γάλατα από την Ολλανδία και την Γερμανία, τα οποία βέβαια θα πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες ως φρέσκα. Διαβάσαμε ότι θα δημιουργήσετε και μία νέα κατηγορία γάλακτος ημέρας, το οποίο βέβαια θα έχει ζωή δύο ημερών. Αυτό το γάλα θα έχει προφανώς πολύ μεγαλύτερη τιμή, γιατί θα θεωρείται πολυτέλεια. Καθώς, όμως, δεν τεκμηριώνεται από καμία μελέτη αυτή η διάρκεια ζωής σε λίγο οι δύο μέρες θα γίνουν πέντε και έτσι θα καταλήξουμε να πληρώνουμε για πολυτέλεια αυτό το οποίο σήμερα ονομάζουμε φρέσκο γάλα. Επίσης, η διάρκεια ζωής άνω των 5 ημερών σύμφωνα με τους επιστήμονες εγκυμονεί κινδύνους για την δημόσια υγεία.

Με τις παραγράφους στ10 έως στ12 ολοκληρώνεται το έγκλημα που άρχισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη με την πώληση της «ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ». Αφού καταφέρατε να κλείσετε την κερδοφόρα ελληνική βιομηχανία σήμερα απελευθερώνετε τους όρους διακίνησης τσιμέντου από τις άλλες χώρες.











(Συνέχεια ομιλίας κυρίας Ραχήλ Μακρή,

Ειδικής Αγορήτριας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων)



Συγχαρητήρια! Το μόνο σίγουρο είναι ότι είσθε πάρα πολύ καλοί στο ξεπούλημα.

Με το στ 18 κλείνετε ουσιαστικά τα Επιμελητήρια. Αντί να αξιοποιήσετε τη συσσωρευμένη γνώση, αλλά και τη θεσμική τους ιδιότητα ως γνωμοδοτικά όργανα για το ελληνικό κράτος, τα οδηγείτε σε κλείσιμο ή τους αλλάζετε τη μορφή σε ουσιαστικά κερδοσκοπικές εταιρείες, όπως κάνατε πρόσφατα με την παροχή σχετικών αρμοδιοτήτων στο ΤΕΕ.

Με την παράγραφο ι 2 περνάτε σε διαθεσιμότητα τους οδηγούς των νοσοκομείων. Οι γιατροί σας καταγγέλλουν ότι το ενδεχόμενο αυτό δύναται να δημιουργήσει προβλήματα στη διακίνηση του αίματος. Απαιτούμε διευκρινήσεις και ξεκάθαρες απαντήσεις από τον Υπουργό.

Για τα εργατικά τι να πούμε; Καταργείτε τις τριετίες, μειώνεται το μισθό των Ελλήνων και μηδενίζετε τις επικουρικές συντάξεις. Λόγω του μειωμένου χρόνου, θα σταθούμε μόνο στις υποπεριπτώσεις κδ και κε της περίπτωσης 2 ια 3. Σε αυτές καταργείτε κοινωνικούς πόρους που δεν βαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, δεν θα ωφελήσουν τον καταναλωτή και θα εξαφανίσουν τα ασφαλιστικά ταμεία επικουρικής ασφάλισης, που η ίδια η Κυβέρνησή σας δημιούργησε ως πρότυπα. Οι εργαζόμενοι και κυρίως οι συνταξιούχοι των κλάδων των ασφαλιστικών εταιρειών, αλλά και των εταιρειών εμπορίας πετρελαιοειδών καλούνται να πληρώσουν παράλογες αποφάσεις, που, όπως καταγγέλλουν, αποτελούν δικές σας αποκλειστικές πρωτοβουλίες.

Το ξεπούλημα συνεχίζεται με τις διατάξεις για τα ακίνητα του ΟΣΕ και το τροχαίο υλικό, που χρησιμοποιεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και θέλετε να πουλήσετε στους συνεταίρους σας της τρόικα.

Για τα φωτοβολταϊκά έχετε ξεσηκώσει κύμα δίκαιων αντιδράσεων από τους παραγωγούς, τους χιλιάδες πολίτες που επένδυσαν σε οικιακά, αγροτικά και επαγγελματικά φωτοβολταϊκά, λόγω της δέσμευσης του ελληνικού κράτους για εγγυημένη τιμή αγοράς. Το 2013 ζητήθηκε έκτακτη εισφορά της τάξεως του 25% - 30%, η οποία το Μάιο του ίδιου χρόνου έφθασε στο 42%. Σήμερα, η Κυβέρνηση τροποποιεί μονομερώς αυτές τις συμβάσεις. Με φασιστικό τρόπο αποφασίζει και διατάζει τη μείωση της τιμής αγοράς του ρεύματος. Διχάζετε τους παραγωγούς, κλείνοντας το μάτι μια στους οικιακούς, μια στους αγρότες και την άλλη στους επαγγελματίες. Η πρακτική σας και η πολιτική των πολιτικών προϊσταμένων του ΥΠΕΚΑ, οι οποίοι με πράξεις αλλά ηθελημένες παραλείψεις δημιούργησαν την κρίση στην αγορά των ΑΠΕ, και, κυρίως, των φωτοβολταϊκών, αποσκοπεί στην πώληση των εγκαταστάσεων των μικρών παραγωγών, προκειμένου αυτές να τις συγκεντρώσουν με εξευτελιστικό τίμημα συγκεκριμένοι μεγάλοι παραγωγοί, κάτοχοι καναλιών και κατασκευαστικών εταιρειών.

Με την παράγραφο ιε 14 δίνετε το δικαίωμα στον Υπουργό Δικαιοσύνης να παρεμβαίνει στο έργο της Δικαιοσύνης και να σταματά την ποινική δίωξη, που βρίσκεται σε εξέλιξη. Με απόφαση, λοιπόν, του Υπουργού Δικαιοσύνης και τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργικού Συμβουλίου, μπορεί να ανασταλούν ακόμη και ποινικές διώξεις έναντι αλλοδαπών, που αφορούν πολιτικά εγκλήματα και δωροδοκίες, με πρόσχημα τις διεθνείς σχέσεις. Αν, λοιπόν, αύριο ο Εισαγγελέας κινήσει διαδικασίες ποινικής δίωξης, κατόπιν μηνύσεως, για παράδειγμα, στα στελέχη της τρόικα, π.χ. για παράνομες αποφάσεις και αποδεχθούν ότι δωροδοκήθηκαν, ο Υπουργός Δικαιοσύνης θα έχει το δικαίωμα ακύρωσης. Τελικά σε αυτήν τη χώρα ποιος απονέμει τη δικαιοσύνη; Τα δικαστήρια ή ο Υπουργός της Δικαιοσύνης; Θέλετε – είναι ολοφάνερο ποια – να καλύψετε τους συνεργάτες σας της τρόικας από τις ευθύνες του ξεπουλήματος της περιουσίας του ελληνικού λαού. Όμως, δεν θα γίνουν δεκτές τέτοιες αντισυνταγματικές και προδήλως παράνομες διατάξεις. Να γνωρίζετε ότι κανένας δεν είναι πάνω από τον νόμο. Σε κάθε έγκλημα αποδίδεται η τιμωρία του, η τιμωρία που αρμόζει όταν έρθει η ώρα.

Κλείνοντας, θα αναφερθώ στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, των τραπεζών που ήδη έχουν σωθεί με χρήματα του ελληνικού λαού, των τραπεζιτών που, ενώ απέτυχαν να διατηρήσουν υγιή τα ιδρύματά τους, τους δόθηκαν κεφάλαια των Ελλήνων φορολογουμένων και αυτοί οι κύριοι διατήρησαν τις θέσεις τους. Σας ρωτάμε, λοιπόν, και περιμένουμε να μας απαντήσετε πριν την Ολομέλεια: Υφίσταται, κύριε Υπουργέ των Οικονομικών, περίπτωση τραπεζών στη χώρα μας που έχουν βγάλει τα κεφάλαιά τους στα νησιά Κέϋμαν σε καταστήματα private banking και τώρα έρχεστε εσείς και θέλετε να ανακεφαλαιοποιήσετε με χρήματα όλων μας; Ναι ή όχι;

…………………………………………………………………………………………………………………………………..


Σχόλια