Υπεγράφη η συνθήκη ένωσης Ρωσίας – Κριμαίας & Σεβαστούπολης

Υπεγράφη η συνθήκη ένωσης Ρωσίας – Κριμαίας & ΣεβαστούποληςΤο Κρεμλίνο διαμήνυσε ότι η Κριμαία είναι από σήμερα ενωμένη με τη Ρωσία.
 Η υπογραφή της συνθήκης πραγματοποιήθηκε μετά την ομιλία του Βλαντιμίρ Πούτιν, με εξάρσεις πατριωτισμού και έντονο αντιδυτικό τόνο, ενώπιον των δύο Σωμάτων του κοινοβουλίου, των κυβερνητών και των μελών της ρωσικής κυβέρνησης.
Ο ρώσος πρόεδρος ξεκίνησε την ομιλία του ενώπιον της κοινής συνόδου του ρωσικού κοινοβουλίου για την Κριμαία με τις λέξεις «ένα χειροκρότημα για την Κριμαία».
 Υποστήριξε ότι το δημοψήφισμα, στο οποίο οι κάτοικοι της Κριμαίας ψήφισαν υπέρ της απόσχισής της από την Ουκρανία και της ένωσης της με τη Ρωσία, πραγματοποιήθηκε «σε πλήρη συμφωνία με τις δημοκρατικές διαδικασίες και τις διεθνείς νομικές προδιαγραφές».
  «Το (Κριμαϊκό) ζήτημα έχει ζωτική σημασία, μια ιστορική σημασία για όλους εμάς», τόνισε ο Βλ. Πούτιν, αφού τα μέλη του κοινοβουλίου τον υποδέχθηκαν χειροκροτώντας τον όρθια.
  «Στην καρδιά και το μυαλό των ανθρώπων, η Κριμαία ήταν ανέκαθεν και παραμένει αναπόσπαστο μέρος της Ρωσίας. Αυτή η δέσμευση, βασισμένη στην αλήθεια και τη δικαιοσύνη είναι σταθερή, περνάει από γενιά σε γενιά», σημείωσε ο ρώσος πρόεδρος.
  Ο Βλαντιμίρ Πούτιν παρουσίασε ως ιερό τόπο για τη Ρωσία τη χερσόνησο αυτή της Μαύρης Θάλασσας, όμως πρόσθεσε πως και οι τρείς κύριες εθνότητες που ζουν εκεί θα έχουν ισότιμα γλωσσικά δικαιώματα και η Κριμαία θα έχει τρεις ισότιμες γλώσσες: τη ρωσική, την ουκρανική και την κριμαϊκή ταταρική.  enet.gr

Σχόλια