Υπάρχουν ή δεν υπάρχουν συνομωσίες;

Ο σημερινός Νεκροέλληνας, πριν χάσει την ιδιότητα του Έλληνα, είχε περάσει από το στάδιο του Νεοέλληνα, χάνοντας την επαφή του με τον πραγματικό κόσμο.
Αυτή η συλλογική
αδυναμία του σημερινού Νεκροέλληνα να αντιληφθεί τον πραγματικό κόσμο οφείλεται κατά 100% στην προηγούμενη ιδιότητα του ως Νεοέλληνας, κατά την διάρκεια της οποίας ασπάστηκε το δόγμα της ουτοπικής νεοτερικότητας η οποία τον θέλει να νομίζει ότι όλα όσα γίνονται στον κόσμο ο ίδιος τα ξέρει και γίνονται στην βάση του δικαίου το οποίο του εξασφαλίζει και το δικό του μερίδιο στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.  
Η συχνή φράση,  έπεσα από τα σύννεφα, είναι ακριβώς η δήλωση της άγνοιας του για τον πραγματικό κόσμο.
Δασκάλους σε αυτήν την μόνιμη ουτοπία του ο χθεσινός Νεοέλληνας και σημερνός Νεκροέλληνας είχε και έχει πολλούς.
Δεν θα αναφέρω ονόματα, είναι όμως όλοι αυτοί που ασχολούνται με το αν υπάρχουν ή δεν υπάρχουν συνωμοσίες, κατηγορώντας οι μεν πρώτοι τους δεύτερους που δεν πιστεύουν στις συνωμοσίες ως αναίσθητους- προδότες  και οι δε δεύτεροι που δεν πιστεύουν στις συνωμοσίες των πρώτους  που πιστεύουν ως αλλοπαρμένους φαντασιόπληκτους.
Λοιπόν υπάρχουν ή δεν υπάρχουν συνομωσίες;
Ναι, και υπάρχουν και δεν υπάρχουν, εξαρτάται το πως το βλέπει ο καθένας  από την δυνατότητα του να σχεδιάσει ο ίδιος το μέλλον του και από την δύναμη που έχει το εσωτερικό του ΕΓΩ.
Αυτοί που βλέπουν συνωμοσίες είναι αυτοί που βλέπουν το φυσικό πλάνο των άλλων ως αφύσικο, γιατί οι ίδιοι δεν ξέρουν ότι συνομωσία και φυσικό σχέδιο, είναι το ίδιο πράγμα.
Αυτοί που δεν βλέπουν συνωμοσίες, είναι αυτοί που είτε δεν είναι οι ίδιοι σε θέση να κάνουν τον παραμικρό σχεδιασμό στην ζωή τους, είτε είναι αυτοί που συμμετέχουν σε συνωμοσίες αλλά δεν θέλουν να αντιληφτούν οι άλλοι ότι γίνονται συνωμοσίες.
Κάθε εξέλιξη, κάθε δράση, κάθε ορθολογικά σκεπτόμενου οργανισμού ή κοινωνίας, απαιτεί η ύπαρξη σχεδίου και αυτό θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητο για την ελληνική κοινωνία, ανεξαρτήτως του αν ο Α το ονομάζει συνωμοσία ή ο Β φυσικό σχέδιο.
Τα φυσικά σχέδια του ικανού, βλέπει ο ανίκανος ως συνωμοσία. 

Ο κτηνοτρόφος από την Κρήτη.

Σχόλια