Παρασκευή, 7 Μαρτίου 2014

Το Κράτος ψάχνει (λίγο…αργά) για τα λεφτά του

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΚΡΑΤΗΘΗΚΕ στο Τμήμα η εγχειρημένη γριούλα, γιατί “Dura lex sed lex” (σκληρός νόμος αλλά νόμος) και…σφίχτηκε η καρδιά μας. Και των αστυνομικών και των παιδιών της. Και, βέβαια, θυμηθήκαμε το «άκρα δικαιοσύνη είναι αδικία».

ΝΩΡΙΤΕΡΑ, έπρεπε να νόμος να «περάσει» από άλλους χώρους. Να σαρώσει άλλα πεδία κλεψιάς και απάτης. Εκεί όπου παρεπιδημεί ακόμα η διαφθορά κι ας ξύπνησε το Κράτος. Ο κλέφτης προηγείται σε τεχνολογία. Στην Ελλάδα της ρεμούλας, σκόπιμα την καθυστέρησαν δραματικά. Σήμερα (το Κράτος) ζητάει τα…λεφτά του. Τα κλεμμένα και τους κλέφτες που το μάδησαν. Στην «ταραχή» του και…γριούλες. Οι «άλλοι» το σκάνε από νόμιμα παραθυράκια.
ΠΟΙΟΣ να θυμάται τους Χριστοφοράκους κι εκείνους που τον βοήθησαν να το σκάσει; Γιατί να μας απασχολεί το ζεύγος Γριβέα στο λονδρέζικο σπίτι, οι κρατούμενοι «οίκοι» με χρήματα ύποπτης προέλευσης για την εγγύηση και λόγω επαπειλούμενης «ανηκέστου βλάβης» της υγείας τους;
Ο κόσμος φτιάχτηκε για να κυριαρχεί η αδικία. Το Ελληνικό Κράτος ξεκίνησε από αγωνιστές της λευτεριάς, με την Ελλάδα να πορεύεται πεσμένη σε χέρια που τη φρόντιζαν κι άλλα την άρμεγαν. Κι ύστερα; Φτάσαμε στους άρπαγες των καιρών μας.
ΟΦΕΙΛΑΝ, λοιπόν, να ξεκινήσουν από ψηλά. Οι «Λίστες» περιμένουν και τα κλεμμένα κρύβονται όλο και πιο βαθιά. Απείραχτοι και εφησυχασμένοι οι βολεμένοι χάσκουν απ’ τα γραφεία της εξουσίας. Και της παραεξουσίας. Δεν είναι απολυμένες…καθαρίστριες (για το ξελάφρωμα του Κράτους)-είναι αξιωματούχοι με τη σιγουριά της θέσης και του μισθού.
ΜΑΣ έβγαλαν λίστα εργαζομένων, κηφήνων και διορισμένων στην ΕΡΤ.....
Περιμένουμε λίστες συμβούλων, παρασυμβούλων, μυστικοσυβούλων και «ειδικών» συνεργατών στα ύπατα της εξουσίας. Κατάλογο χειροπιαστό των παρακείμενων σε Υπουργούς, με τα βιογραφικά, τα «πόθεν έσχες» και τον χρόνο (και τρόπο) διορισμού και, βέβαια, πόσο μας…στοιχίζουν.
ΑΥΤΟΙ (κι αυτές) οι απείραχτοι της εξουσίας, δεν πρόκειται να ρίξουν συμπονετική ματιά στη γριούλα. Το πάρτι συνεχίζεται με μειωμένες γύρες των γλεντζέδων και με…σιγαστήρα.
ΚΑΙ, βέβαια, αν το (λεγόμενο) Κράτος είχε έγκαιρα ανοιχτά τα στραβά του, το πάρτι δεν θα ‘χε καν ξεκινήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.