Πέμπτη, 6 Μαρτίου 2014

Νότης Μαριάς:"Η ελληνική κυβέρνηση κωλυσιεργεί και υπεκφεύγει στη διεκδίκηση γερμανικών επανορθώσεων και κατοχικού δανείου"

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ
«Η ελληνική κυβέρνηση κωλυσιεργεί και θεωρούμε ότι υπεκφεύγει στο θέμα της διεκδίκησης των γερμανικών επανορθώσεων και του αναγκαστικού κατοχικού δανείου»
Την τακτική της κωλυσιεργίας από την πλευρά της κυβέρνησης στο ζήτημα της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων, κατήγγειλε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και τομεάρχης Οικονομικών, Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς
έπειτα από σχετική συζήτηση στη Βουλή επίκαιρης ερώτησής του προς την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών.

Ειδικότερα, με αφορμή την επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Ο.Δ. Γερμανίας κ. Γκαουκ, ο Νότης Μαριάς κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση ζητώντας να πληροφορηθεί εάν προτίθεται η Ελληνική Κυβέρνηση να θέσει το ζήτημα της άμεσης καταβολής αποζημιώσεων στις οικογένειες των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής της χώρας μας την περίοδο 1941-1944, καθώς επίσης και της άμεσης εξόφλησης των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων και του αναγκαστικού κατοχικού δανείου συνολικού ποσού 162 δισεκατομμύρια ευρώ πλέον τόκων.
Μιλώντας στη Βουλή ο Νότης Μαριάς καυτηρίασε την τακτική της κυβέρνησης «να πετά την μπάλα στην εξέδρα» σχετικά με το κεφαλαιώδες θέμα της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων και του αναγκαστικού κατοχικού, «αργείτε και θεωρούμε ότι υπεκφεύγετε, η τακτική να πετάτε την μπάλα στην εξέδρα είναι λάθος».
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ τόνισε επίσης ότι η παραπομπή στην Ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για τον τρόπο χειρισμού της διεκδίκησης των πολεμικών επανορθώσεων και του αναγκαστικού κατοχικού δανείου, είναι τακτική κωλυσιεργίας από την πλευρά της κυβέρνησης.
Ο Νότης Μαριάς πρότεινε:
 • Τιτλοποίηση του αναγκαστικού κατοχικού δανείου.
 • Εγγραφή του συνολικού ποσού των γερμανικών οφειλών στον προϋπολογισμό.
 • Εκτέλεση της απόφασης για τη σφαγή του Διστόμου.
 • Διεκδίκηση από τη χώρα μας των κλαπέντων από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής έργων τέχνης.
 • Αξιοποίηση σχετικής απόφασης του Διεθνούς Δικαστηρίου για την έναρξη διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδος και Γερμανίας για την καταβολή των αποζημιώσεων των συγγενών των θυμάτων που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής (Βιάννος Καλάβρυτα κλπ)
Καταλήγοντας, ο Νότης Μαριάς επεσήμανε ότι υπάρχει το ηθικό χρέος για όσα έπραξαν τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής στην Ελλάδα, όμως κυρίως υπάρχει το ζήτημα της άμεσης εξόφλησης των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων και του αναγκαστικού κατοχικού δανείου συνολικού ποσού 162 δισεκατομμύρια ευρώ πλέον τόκων.
Από την πλευρά του ο υφυπουργός Εξωτερικών Α. Γεροντόπουλος απαντώντας στον Νότη Μαριά επανέλαβε απλώς την πάγια θέση της ελληνικής κυβέρνησης ότι η χώρα μας ουδέποτε έχει παραιτηθεί των αξιώσεων της, ωστόσο παραδέχθηκε ότι ο τρόπος και ο χρόνος της διεκδίκησης των γερμανικών επανορθώσεων και του αναγκαστικού κατοχικού δανείου συναρτάται με το εθνικό συμφέρον, ενώ ως προς το νομικό σκέλος παρέπεμψε στην απόφαση της Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.


1 σχόλιο:

 1. Όλα τα λαμόγια, οι προδότες και οι απατεώνες οι λωποδήτες 70 χρόνια τώρα παίρνουν από τους Γερμανούς τις μίζες τους και τα σίγουρα λεφτά τα κάνουν γαργάρα, οι πουλημένοι οι κλέφτες, οι προσκυνημένοι (στο χρήμα). Δεν μπορώ να αποδείξω κάτι, αλλά για πέστε μου για ποιο λόγο αγοράζουμε τα πάντα 2 και 3 φορές επάνω από ότι το αγοράζουν άλλοι, “απολίτιστοι”;
  Ένας κατά τους “δημοκράτες” ναζιστής, είπε εχτές στη βουλή ότι μόνο το κατοχικό δάνειο (και δε μιλάμε για αποζημιώσεις και επανορθώσεις), είναι πάνω από 500δις.

  http://www.youtube.com/watch?v=YnC1U1wl0eI#t=366

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.