Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τραγική αποτυχία και υποχώρηση της κυβέρνησης στις πιέσεις τρόϊκας για το γάλα…


Τραγική αποτυχία και υποχώρηση της κυβέρνησης στις πιέσεις τρόϊκας για το γάλα…Φρέσκο θα λέγεται πλέον και το χαμηλής παστερίωσης 10 ημερών..
Η πρόταση που θα συζητηθεί το Σαββατοκύριακο μεταξύ υπουργείου Ανάπτυξης και δανειστών, είναι να μπορεί να χρησιμοποιηθεί η λέξη «φρέσκο» για γάλα χαμηλής παστερίωσης, δηλαδή, έως δέκα ημερών…


Όλα αυτά στην προσπάθεια επίτευξης συμφωνίας για την υλοποίηση των μέτρων της μελέτης του ΟΟΣΑ, για τα οποία δεν έχει επιτευχθεί ακόμη συμφωνία.
Η θέση του υπουργείου Ανάπτυξης, να απαλειφθεί η χρήση του χαρακτηρισμού «φρέσκο» στο γάλα χαμηλής παστερίωσης, δεν ισχύει πλέον και η νέα λύση που συζητεται είναι να παραμείνει ως έχει η δυνατότητα χρήσης του όρου «φρέσκο» στις συσκευασίες, αλλά να απελευθερωθεί πλήρως η διάρκεια του γάλακτος, μέχρι του χρονικού ορίου που προσδιορίζεται επιστημονικά (θεωρείται ότι η διαδικασία της παστερίωσης εξασφαλίζει την καταλληλότητα του γάλακτος για ένα διάστημα 10 ημερών περίπου).
Παράλληλα, δεν θα επιτραπεί η κυκλοφορία ξεχωριστής κατηγορίας γάλακτος μιας-δύο ημερών, όπως ζητούσε αρχικώς η κυβέρνηση.
http://www.hellasforce.com/?p=2580

Σχόλια