Σάββατο, 1 Μαρτίου 2014

Η Ρωσία ενέκρινε την χρήση ενόπλων δυνάμεων στην Ουκρανία..

To Ρωσικό Κοινοβούλιο έχει εγκρίνει τη χρήση ενόπλων δυνάμεων στην Ουκρανία, παρά το ότι η Δύση προειδοποίησε τη Μόσχα να μην παρεμβαίνει στην ταραγμένη Ουκρανία.
Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν , ο οποίος είναι Διοικητής των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων , ζήτησε από το Κοινοβούλιο την άδεια να χρησιμοποιηθούν ρωσικές ένοπλες δυνάμεις να «προστατεύσουν»
τους Ρώσους πολίτες και στρατιωτικούς στην Ουκρανία .
Σε έκτακτη συνεδρίαση το Σάββατο το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας , η άνω βουλή του ρωσικού Κοινοβουλίου , χορήγησε ομόφωνα την συγκατάθεση για τη χρήση των ενόπλων δυνάμεων στην Ουκρανία μέχρι την ομαλοποίηση της κατάστασης " στη γειτονική χώρα .
Η κίνηση αυτή ήρθε ως απάντηση σε αίτημα-βοήθεια για να « διασφαλίσει την ειρήνη και ηρεμία " στην Κριμαία από τον νεοδιορισθέντα φιλορώσο πρωθυπουργό της περιοχής.
Ο Σεργκέι Aksyonov δήλωσε το Σάββατο ότι τα ρωσικά στρατεύματα από το στόλο της Μαύρης Θάλασσας στην Κριμαία είχαν ήδη αναλάβει την φύλαξη ζωτικών εγκαταστάσεων στην περιοχή και την διασφάλιση της δημόσιας τάξης .
Η κατάσταση στην αυτόνομη δημοκρατία της Κριμαίας έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο, είπε ο . Aksyonov , ο οποίος διορίστηκε επικεφαλής της Κριμαίας , μετά την απόρριψη της νέας κυβέρνησης στο Κίεβο .
Ο Aksyonov δήλωσε σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου το Σάββατο ότι ένα δημοψήφισμα για μεγαλύτερη ανεξαρτησία της Κριμαίας από το Κίεβο θα πραγματοποιηθεί στις 30 Μαρτίου , σχεδόν δύο μήνες νωρίτερα από ότι ανακοινώθηκε την Πέμπτη . Οι ψηφοφόροι θα κληθούν να πούνε ναι ή όχι στο ερώτημα :
" Η Αυτόνομη Δημοκρατία της Κριμαίας απολαμβάνει την κρατική ανεξαρτησία και αποτελεί μέρος της Ουκρανίας, βάσει των συνθηκών και συμφωνιών.”


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.