Ο Πούτιν και οι «στρατηγικοί ηλίθιοι»

«Η ακλόνητη ψυχρότητα, με την οποία ο Πούτιν ενέταξε την Κριμαία στην ρωσική αυτοκρατορία και χάραξε νέα σύνορα στην Ευρώπη, δεν έχει προηγούμενο και βρίσκει θαυμαστές, όχι μόνο στη Ρωσία», παρατηρεί σε σχόλιό της η Frankfurter Allgemeine Zeitung και διευκρινίζει:
«Ο Πούτιν δεν είναι μόνο δεξιοτέχνης στο να αιφνιδιάζει αντιπάλους, ανταγωνιστές και πρώην στρατηγικούς εταίρους, τους οποίους κάνει να φαίνονται ως στρατηγικοί ηλίθιοι, αλλά είναι και ένας βιρτουόζος της προπαγάνδας. Η επίδρασή της (σ.σ. προπαγάνδας) στη Δύση, μάλιστα, δεν ήταν ποτέ τόσο μεγάλη από την εποχή της συζήτησης για τους εξοπλισμούς», αποφαίνεται η γερμανική εφημερίδα.
Στο ίδιο μήκος κύματος και η Die Welt, που επισημαίνει: «Ο ρώσος πρόεδρος υπενθύμισε την ιστορική επανένωση της Γερμανίας προκειμένου να καταστήσει σαφή τη σημασία που έχει για αυτόν η "επιστροφή" της Κριμαίας στη ρωσική αυτοκρατορία. Στην ίδια πρόταση ξεκαθάρισε τους λογαριασμούς του με τον Νικίτα Χρουστσόφ, ο οποίος το 1954 είχε δωρίσει την Κριμαία στην Ουκρανική Σοβιετική Δημοκρατία. Deutsche Welle

Σχόλια