Σάββατο, 1 Μαρτίου 2014

Χαράτσι Άδωνι...5 ευρώ για κάθε επίσκεψη σε ιατρό

Κόστος πέντε ευρώ ανά εξέταση στα «πολυϊατρεία» του ΠΕΔΥ (πρώην του ΕΟΠΥΥ), επιβάλλει το Υπουργείο Υγείας.
Του Παναγιώτη Δημητρακόπουλου
Δυσάρεστο αιφνιδιασμό για εκατομμύρια ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ και τις τσέπες τους επεφύλαξε με δηλώσεις του ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Ο Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι
από τις 20 Μαρτίου και μετά, για κάθε επίσκεψη σε ιατρό των μονάδων υγείας του νέου Πρωτοβάθμιου Συστήματος Υγείας, ο ασφαλισμένος θα πρέπει να πληρώνει πέντε ευρώ.
Επισημαίνεται ότι μέχρι τώρα η εξέταση των ασφαλισμένων από ιατρούς στα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ γινόταν εντελώς δωρεάν.
Η εξέλιξη αυτή επιφέρει σημαντικό κόστος, ιδιαίτερα για τους τακτικότερους ασθενείς, κυρίως ηλικιωμένους και δη χαμηλοσυνταξιούχους, οι οποίοι, αν και έχουν πληρώσει επί δεκαετίες ασφαλιστικές εισφορές, θα επιβαρύνονται και με σημαντικό κόστος κάθε χρόνο για την εξέταση τους από ιατρούς.
Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, με τα πέντε ευρώ της κάθε επίσκεψης των ασφαλισμένων στο ιατρικό προσωπικό των μονάδων υγείας του ΠΕΔΥ θα καλύπτεται το κόστος για την δωρεάν εξέταση ανασφάλιστων συμπολιτών μας, κάτι που δεν ίσχυε όσο παρείχε ιατρικές υπηρεσίες ο ΕΟΠΥΥ.
antenna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.