Τετάρτη, 5 Μαρτίου 2014

Άδεια ανάπτυξης 25.000 Ρώσων στρατιωτών και άλλα γεγονότα που αφορούν στην Κριμαία..

H δήλωση της Ουκρανίας στον ΟΗΕ ότι 16.000 Ρώσοι στρατιώτες είχαν αναπτυχθεί " σε όλη την Κριμαία πυροδότησε ποικίλες αντιδράσεις.
Ιδιαίτερα ενόχλησε το γεγονός ότι η λεγόμενη « δύναμη εισβολής » ήταν εκεί για 15 χρόνια ήδη .
Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έδειξαν μεγάλη εμπιστοσύνη...

που περιγράφεται με υστερικούς τόνους πως η Αυτόνομη Δημοκρατία της Κριμαίας ήταν κάτω από μιας πλήρους κλίμακας εισβολή της Ρωσίας με τίτλους όπως : «Η Ουκρανία λέει η Ρωσία έστειλε 16.000 στρατιώτες στην Κριμαία », « Ουκρανία η κρίση βαθαίνει καθώς η Ρωσία στέλνει περισσότερα στρατεύματα στο Κριμαία , " καθώς και " Τι μπορεί να κάνει ο Ομπάμα για την εισβολή της Ρωσίας στη Κριμαία; » .

Τα πραγματικά περιστατικά , και οι δηλώσεις από κορυφαίους Ρώσους διπλωμάτες αγνοήθηκαν πλήρως από τον δυτικούς ανατποκριτές.
Έτσι, εδώ είναι , τα γεγονότα :
1 ) Η ρωσική ναυτική παρουσία στην Κριμαία χρονολογείται στο 1783, όταν η πόλη-λιμάνι της Σεβαστούπολης , ιδρύθηκε από τον Ρώσο πρίγκιπα Γκριγκόρι Ποτέμκιν. Η Κριμαία ήταν τμήμα της Ρωσίας μέχρι τον Νικήτα Χρουτσώφ που την έδωσε στην Ουκρανία το 1954 .
2 ) Το 1997, η Ρωσία και η Ουκρανία υπέγραψαν συνθήκη καθορισμού της μοίρας των στρατιωτικών βάσεων και πλοίων στην Κριμαία . Η συμφωνία προκάλεσε εκτεταμένες « αποστασίες » στη Ρωσία και κυρώθηκε από τα ρωσικά και ουκρανικά κοινοβούλια το 1999 . Η Ρωσία έλαβε το 81,7 % των πλοίων του στόλου της , πληρώνοντας στην ουκρανική κυβέρνηση 526.5 εκατομμύρια δολάρια .
3 ) Η συμφωνία επέτρεψε το ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας να παραμείνει στην Κριμαία μέχρι το 2017 . Η προθεσμία αυτή παρατάθηκε κατά 25 χρόνια για 2042 με δυνατότητα παράτασης 5 ετών το 2010 .
4 ) Η Μόσχα διαγράφει ετησίως από 97.750.000 δολάρια του χρέους του Κιέβου για το δικαίωμα χρήσης των ουκρανικών υδάτων και ραδιοφωνικών συχνοτήτων, καθώς και για αντισταθμιστικά για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της Θάλασσας .


5 ) Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις επιτρέπεται να χρησιμοποιούν μέχρι
- 25.000 στρατεύματα ,
- 24 συστήματα πυροβολικού διαμετρήματος μικρότερη από 100 mm ,
- 132 τεθωρακισμένα οχήματα , και
- 22 στρατιωτικά αεροσκάφη , στο έδαφος της Κριμαίας .
6 ) Πέντε ρωσικές ναυτικές μονάδες που σταθμεύουν στην πόλη-λιμάνι της Σεβαστούπολης , σύμφωνα με τη συνθήκη :
- Η 30η Δύναμη επιφάνειας που αποτελείται ι από την 11η ανθυποβρυχιακή Ταξιαρχία και τα ΤΠΚ Moskva ,Κερτς , Ochakov , Smetlivy , Ladny και Pytlivy σκάφη , και η 197η μονάδα , που αποτελείται από επτά μεγάλα αμφίβια σκάφη.
- Η 41η Missile Boat Brigade με την 166η Fast Attack Craft Division, που αποτελείται από τα χόβερκραφτ Bora και Samum , καθώς και μικρά πλοία πυραύλων Mirazh και Shtil ..
- Η 247η μοίρα υποβρυχίων που αποτελείται από δύο υποβρύχια diesel - B -871 Alrosa και Β -380 SVYATOY Knyaz Georgy
- Η 68η Harbor Defense Ship Ταξιαρχία με 4 σκάφη της 400th μοίρας ανθυποβρυχιακών και το 418 ναρκαλιευτικό.

7 ) Η Ρωσία έχει δύο αεροπορικές βάσεις στην Κριμαία , στην Kacha και Gvardeysky .
8 ) Οι Ρωσικές παράκτιες δυνάμεις στην Ουκρανία αποτελούνται από το 1096ο αντιαεροπορικό σύνταγμα πυραύλων στη Σεβαστούπολη και την 810η θαλάσσια ταξιαρχία , η οποία φιλοξενεί περίπου 2.000 πεζοναύτες .
Οι αρχές της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας - όπου πάνω από το ήμισυ του πληθυσμού είναι ρωσικής καταγωγής - ζήτησε τη βοήθεια της Μόσχας μετά την αυτοαποκαλούμενη κυβέρνηση στο Κίεβο εισήγαγε ένα νόμο καταργώντας τη χρήση άλλων γλωσσών εκτός της Ουκρανικής...
Την περασμένη εβδομάδα , το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο της Ρωσίας ενέκρινε ομόφωνα το αίτημα του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας στην Ουκρανία για να εξασφαλίσουν την ειρήνη και την τάξη στην περιοχή " μέχρι η κοινωνικοπολιτική κατάσταση στη χώρα να σταθεροποιηθεί . "
Ωστόσο , τον τελευταίο λόγο και σχετικά με την ανάπτυξη στρατευμάτων ο Πούτιν τονίζει ότι η ανάπτυξη στρατιωτικής δύναμης θα είναι η τελευταία λύση . http://on.rt.com/kgpba3
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.