Κυριακή, 2 Φεβρουαρίου 2014

O Μανιάτης βάφτισε τα πετρέλαια …”ενδιαφέρουσες γεωλογικές δομές”!!!

Την ολοκλήρωση της επεξεργασίας των σεισμικών δεδομένων που αποκτήθηκαν στο θαλάσσιο χώρο της Δ. Ελλάδας και νότια της Κρήτης από τη νορβηγική εταιρεία PGS ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος, χωρίς όμως να μιλήσει αυτή τη φορά για …” αισιοδοξία”

Τα δεδομένα μεταφορτώθηκαν σε βάση δεδομένων που έχει εγκατασταθεί για τον σκοπό αυτό στο ΥΠΕΚΑ (data room) και θα είναι διαθέσιμα προς τις πετρελαϊκές εταιρείες εντός του Φεβρουαρίου. Αντίστοιχα data rooms θα λειτουργήσουν  σε Λονδίνο, Χιούστον και Όσλο.
Όπως δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτης, από την προκαταρτική αξιολόγηση των δεδομένων προκύπτουν «ενδιαφέρουσες γεωλογικές δομές» που παρουσιάζουν σημαντικές ομοιότητες με ανάλογες δομές σε περιοχές που ήδη παράγουν υδρογονάνθρακες, σε γειτονικές χώρες, όπως η Ιταλία και η Αλβανία, ενώ η ερμηνεία των δεδομένων που θα ακολουθήσει στους επόμενους μήνες θα αναδείξει τις πιο ελκυστικές περιοχές από άποψη πετρελαϊκού δυναμικού. Ωστόσο, από ειδικούς σε θέματα υδρογονανθράκων οι συγκρίσιμες αναφορές σε Ιταλία και Αλβανία δεν θεωρούνται ιδιαίτερα ικανοποιητικές.
Σύμφωνα με το υπουργείο, η βάση δεδομένων υπό τον τίτλο «Greece MegaProject» περιλαμβάνει 12.500 χιλιόμετρα νέων σεισμικών γραμμών, 9.000 χιλιόμετρα επανεπεξεργασμένων υφιστάμενων γραμμών και 9.000 χιλιόμετρα πρόσθετων γραμμών, που έχουν ρυθμιστεί ώστε να συνδυάζονται με τα υπόλοιπα δεδομένα.
e-dragoumanos.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.