Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2014

«Μιζαδόρος» ελληνικών όπλων Γερμανός μεγαλοβιομήχανος

Στοιχεία για πιθανή εμπλοκή του προέδρου της Ομοσπονδίας Γερμανών Βιομηχάνων, Ούλριχ Γκρίλο, στην υπόθεση δωροδοκιών στα ελληνικά εξοπλιστικά προγράμματα, αποκαλύπτει το Der Spiegel της Δευτέρας.Έντονο «γερμανικό» χρώμα αποκτά το σκάνδαλο των παράνομων εξοπλιστικών προμηθειών ελληνικών κυβερνήσεων.

Δημοσίευμα του Spiegel, που κυκλοφορεί τη Δευτέρα εμπλέκει στην υπόθεση τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γερμανικών Βιομηχανιών, Ούλριχ Γκρίλο. Το τεύχος του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel που κυκλοφορεί τη Δευτέρα δίνει νέες διαστάσεις στην υπόθεση με τις «μίζες» στην πώληση γερμανικών οπλικών συστημάτων στην Ελλάδα. Το δημοσίευμα κατονομάζει τον επικεφαλής του γερμανικού ΣΕΒ, Ούλριχ Γκρίλο, ως άμεσα εμπλεκόμενο στο ελληνικό σκάνδαλο.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γερμανών Βιομηχάνων (BDI) την επίμαχη περίοδο ήταν οικονομικός διευθυντής του τμήματος εξοπλισμών της Rheinmetall, αλλά και διευθύνων σύμβουλος της θυγατρικής εταιρείας STN Atlas.
Τα νέα στοιχεία που επικαλείται το περιοδικό βασίζονται σε τριμηνιαίες εκθέσεις του τότε εκπροσώπου της εταιρείας στην Αθήνα, Παναγιώτη Ευσταθίου με αποδέκτη τον Ούλριχ Γκρίλο. Σε μία από αυτές τις εκθέσεις, με ημερομηνία 30 Ιουνίου 2000, γίνεται αναφορά σε συνάντηση του κ. Γκρίλο και δύο μάνατζερ της STN Atlas κατά την επίσκεψή τους στην Αθήνα με τον Αντώνιο Κάντα. Ο κ. Κάντας, γενικός διευθυντής εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου, είναι το άτομο που -όπως πιθανολογείται- δωροδοκήθηκε από τον κ. Ευσταθίου κατ’ εντολήν ή κατόπιν άδειας του Ούλριχ Γκρίλο. Ωστόσο, ερωτηθείς σχετικά από το Spiegel ο γερμανός βιομήχανος ισχυρίστηκε ότι δεν είναι σε θέση να θυμηθεί, ούτε ποιοι ήταν οι συνομιλητές του, ούτε, βέβαια, το αντικείμενο των επαφών του στην ελληνική πρωτεύουσα. Πάντως, ο Ούλριχ Γκρίλο παραδέχεται ότι είχε επισκεφθεί την Αθήνα το 2000 για επιχειρηματικούς σκοπούς. Ακριβώς αυτό το «σκοτεινό» σημείο επιχειρούν να «φωτίσουν» οι εισαγγελίες Αθήνας και Βρέμης, όπου και η έδρα της STN Atlas, με τον γερμανό μεγαλοβιομήχανο να βρίσκεται, προς το παρόν, εκτός της λίστας υπόπτων για δωροδοκία, φοροδιαφυγή και απάτη. Τέλος, αξίζει να να σημειωθεί ότι ο Ούλριχ Γκρίλο διατηρεί στενότατες σχέσεις με τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, με πληροφορίες να θέλουν την εταιρία του να είναι μεταξύ των χορηγών του κόμματός της. Ανδρέας Μορφόπουλος

sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.