Σάββατο, 8 Φεβρουαρίου 2014

Γιατι το ΥΠΕΞ αφήνει την Άγκυρα να κινείται στο Αιγαίο;

Στη Ρόδο υπάρχει και λειτουργεί Τουρκικό Προξενείο. Σύμφωνα με την απόφαση ίδρυσής του και λειτουργίας του, που έχει υπογράψει το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών πρόκειται για προξενείο με σκοπό την δραστηριότητά του σε Ρόδο και Κω.

Από την πλευρά τους οι Τούρκοι και η πολιτική προκλήσεων της Άγκυρας, το ονομάζουν Προξενείο Ανατολικού Αιγαίου και μάλιστα η σημερινή πρόξενος έφθασε ως το σημείο να επισκέπτεται ως “πρόξενος Ανατολικού Αιγαίου” τη Μυτιλήνη, χωρίς αντίσταση κι αντίδραση από την πλευρά των ελληνικών αρχών. Κάπως όπως άλλωστε με μισά λόγια και χωρίς ουσιαστικές αντιδράσεις αποδέχεται τις προκλήσεις του Γενικού Προξενείου Κομοτηνής.
Η όλη υπόθεση δεν θα είχε μεγάλη σημασία αν με τον έμμεσο αυτό τρόπο η άγκυρα δεν επιχειρεί να επιβάλλει την άποψη ότι θέτει υπό τον έλεγχό της μια ευρεία ζώνη, εντός της οποίας μάλιστα έχει (κατ΄την άποψή της) δημιουργήσει γκρίζες ζώνες και διεκδικούμενες νησίδες και βραχονησίδες.
Το Ελληνικό ΥΠΕΞ, κάνοντας πάντα λιγότερα απ’ όσο προορίζεται και υποχρεούται, δεν φαίνεται να αντιδρά επαρκώς στην τουρκική αυτή πολιτική. Οπότε το ερώτημα παραμένει: αναγνωρίζει παρόμοιες πολιτικές ή τις θεωρεί μέρος της πολιτικής καλής γειτονίας” του Αχμετ. Νταβούτογλου;
e-dragoumanos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.