Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου 2014

Το φρέσκο γάλα προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και παραγωγής.

Η αλλαγή καθεστώτος στο γάλα, με την επιμήκυνση των ημερών διάρκειας του χαρακτηρισμού του ως φρέσκου, θα οδηγήσει στον αφελληνισμό του της μικρής τοπικής γαλακτοπαραγωγής και τοπικής γαλακτοεμπορίας με ταυτόχρονη υποβάθμιση της ποιότητας του γάλακτος.
Το υπουργείο θα πρέπει να κινηθεί σε δύο κατευθύνσεις
α) στην προστασία την ελληνικής παραγωγής και β) στην κατεύθυνση μείωσης των τιμών για τον καταναλωτή.
Μια λύση που θα μπορούσε να συνδυάσει της δύο κατευθύνσεις θα ήταν ο χαρακτηρισμός του φρέσκου γάλακτος να αφορά το γάλα μέχρι δύο - τρεις μέρες από την ημέρα αρμέγματος, όχι συσκευασίας.
Μια απόφαση σε αυτήν την κατεύθυνση να δώσει ώθηση στις τοπικές γαλακτοβιομηχανίες και στον καταναλωτή πραγματικό φρέσκογάλα.
Όλα τα υπόλοιπα γάλατα πάνω των τριών ημερών θα χαρακτηρίζονται ως παστεριωμένα με την υποχρέωση να ορίζουν από μόνες τους οι εταιρίες την ημερομηνία λήξης.
Ταυτόχρονα με τον χαρακτηρισμό ως φρέσκου του γάλακτος μέχρι δύων τριών ημερών, θα πρέπει να διευκολυνθεί νομικά η εγκατάσταση συσκευαστηρίων γάλακτος κοντά η μέσα στα αστικά κέντρα.
Μια μικρή βιοτεχνία συσκευασίας γάλακτος δεν μολύνει σε τίποτα το περιβάλλον γιατί δεν δημιουργεί σχεδόν καθόλου λύματα.
Η επιμήκυνση των ημερών διάρκειας του φρέσκου γάλακτος θα οδηγήσει στον πλήρη αφελληνισμό της εμπορίας γάλακτος αρχικά και σε δεύτερη φάση στην εξαφάνιση και των ελλήνων γαλακτοπαραγωγών.
Ο κτηνοτρόφος από την Κρήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.