ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ: Η ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ, ΚΑΝΕΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

«Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ, ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΗΝ ΥΨΙΣΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ»
«Η ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ, ΚΑΝΕΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ»
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΕΝΝΗ
Από τη Βιέννη, όπου βρίσκεται για την χειμερινή Σύνοδο του ΟΑΣΕ, ο Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, έκανε τις εξής δηλώσεις, απαντώντας σε τηλεφωνικές συνεντεύξεις Ελληνικών ΜΜΕ:


«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είχαμε προειδοποιήσει εδώ και καιρό, με επανειλημμένες δημόσιες δηλώσεις του Προέδρου μας Πάνου Καμμένου, αλλά και με δικές μου τοποθετήσεις στην Διαρκή Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών, ότι το Κυπριακό διολισθαίνει άκρως επικίνδυνα. Δυστυχώς το Κοινό Ανακοινωθέν μας επαληθεύει απόλυτα. Προχθές έβγαλα και σχετική ανακοίνωση.

Σήμερα, εδώ στον ΟΑΣΕ, στη Βιέννη, μίλησα με πολλούς συναδέλφους μου από αρκετές χώρες. Μίλησα και με Κυπρίους. Το δια ταύτα είναι ακόμα πιο τρομακτικό για τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας και κατ' επέκταση του Ελληνισμού. Στο βάθος της όποιας συμφωνίας, κρύβονται οι υδρογονάνθρακες. Κρύβονται τα οικόπεδα με το Φυσικό Αέριο.

Μέσα από το μόρφωμα - κράτος που σχεδιάζουν να δημιουργήσουν, η Τουρκία μπαίνει συνεταίρος στα κοιτάσματα. Το μαξιλαράκι της θα είναι οι κατακτητές της μισής Κύπρου. Όλα αυτά είναι απότοκα και των Μνημονίων που έχει υπογράψει ο Νίκος Αναστασιάδης.

ΕΡ: Το σχετίζετε και με την Ελλάδα;

ΑΠ: Η Κύπρος και η Ελλάδα είναι Ελληνισμός με κοινά συμφέροντα. Επιπλέον ο Πάνος Καμμένος συνέχεια προειδοποιεί ότι τελικός στόχος των δανειστών της Ελλάδας, με τα Μνημόνια που υπέγραψαν Παπανδρέου, Παπαδήμος, Σαμαράς και Βενιζέλος, είναι ο κάθε λογής υποθαλάσσιος - και όχι μόνο - πλούτος. Αυτόν θέλουν να αρπάξουν.

ΕΡ: Θα είστε αύριο στην έκτακτη Συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής που συγκαλεί ο ΥΠΕΞ Ευάγγελος Βενιζέλος, με θέμα το Κυπριακό;

ΑΠ: Όχι. Θα είμαι ακόμα στον ΟΑΣΕ, στη Βιέννη. Αλλά και να ήμουνα στην Αθήνα, στη Συνεδρίαση θα πήγαινε ο ίδιος ο Πρόεδρός μας Πάνος Καμμένος. Και εγώ πλάι του.

Αυτή η απόφασή του αποδεικνύει την ύψιστη προτεραιότητα που δίνουν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και προσωπικά ο ίδιος ο Πρόεδρος, στα Εθνικά μας θέματα. Είναι η πρώτη φορά που Αρχηγός πολιτικού σχηματισμού παίρνει μία τέτοια πρωτοβουλία συμμετοχής στο ΕΣΕΠ και το επικροτώ ιδιαίτερα.

Και να ξέρετε ότι με τις οδηγίες του Προέδρου μας, δρομολογούνται και άλλες πρωτοβουλίες και δράσεις.

Το Κίνημά μας είναι το πιο πατριωτικά ξεκάθαρο, αλλά και ανυποχώρητο, στην πλειάδα των Εθνικών Θεμάτων που συνθλίβονται με τις επιλογές της συγκυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου. Κύπρος, Μακεδονικό, Αιγαίο, ΑΟΖ, Τουρκία, οι κίνδυνοι στη Θράκη με την ωμή μεθόδευση της Άγκυρας και του Προξενείου, τα κτυπήματα της Αλβανικής κυβέρνησης στους Βορειοηπειρώτες. Όλα ανοικτές πληγές».

Σχόλια