Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014

"Το Λιμάνι του Πειραιά ξεπουλιέται αντί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης και εστία δημιουργίας θέσεων εργασίας"

Συνάντηση με εκπροσώπους της Ένωσης Μονίμων & Δοκίμων Λιμενεργατών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς είχαν στα γραφεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο Κοινοβούλιο, ο τομεάρχης Εργασίας, Βουλευτής Υπολοίπου Αττικής κος Παύλος Χαϊκάλης και η τομεάρχης Ανάπτυξης και Υποδομών του κινήματος, Βουλευτής Ν. Κοζάνης κα Ραχήλ Μακρή.

Στο πλαίσιο της συνάντησης οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων ενημερώθηκαν για το επιχειρούμενο ξεπούλημα των Λιμανιών, με πρώτο το Λιμάνι του Πειραιά, παρά τη γενικευμένη αντίδραση κοινωνικών, αυτοδιοικητικών και οικονομικών φορέων, που δραστηριοποιούνται στον ΟΛΠ. Η αναποτελεσματικότητα του ΤΑΙΠΕΔ, μέσω του οποίου επιχειρείται η εκποίηση, δημιουργεί ερωτήματα για τις επιπτώσεις στον Τουρισμό, το Εισαγωγικό και Εξαγωγικό Εμπόριο, τις Μεταφορές, την Ακτοπλοΐα και την εξυπηρέτηση των Ελληνικών νησιών, όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων.
Η Συγκυβέρνηση φαίνεται να αρνείται στην Ελληνική Κοινωνία την Ανάπτυξη και τις οικονομίες κλίμακας που θα δημιουργούσε ένα λιμάνι λειτουργικό και προσαρμοσμένο στις ανάγκες της Ελληνικής Ναυτιλίας. Τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αντί να φροντίσουν για τη δημιουργία συνεργειών και δομών προσέλκυσης κεφαλαίων, τα οποία θα συνέβαλαν στον περιορισμό της ανεργίας, έχουν εξαναγκάσει με πράξεις και παραλήψεις τους Έλληνες εκπροσώπους της ναυτιλίας μας να μετακινηθούν στο Λονδίνο και σε άλλες πρωτεύουσες.
Η κοινωνική αναλγησία, η απαξίωση των εργαζομένων και η αδυναμία οικονομικής μεγέθυνσης, μέσω της μη αξιοποίησης των Υποδομών της Χώρας που επιδεικνύει η Συγκυβέρνηση, δεν θα γίνει ανεκτή από τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Η Ελλάδα χρειάζεται πραγματική ανάπτυξη και όχι πράξεις εκποίησης, μέσω αδιαφανών διαδικασιών του ΤΑΙΠΕΔ.

Γραφείο Τύπου Ραχήλ Μακρή
Βουλής 4,10562 Αθήνα,Τηλ.:210 3706331, Φάξ,:210 3706531
25ης Μαρτίου 36. 50200 Πτολεμαΐδα, Τηλ.:2463020841,Φάξ.: 2463020842

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.