ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ: ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΑΣΥΛΟΥ ΤΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ..

ΕΡΩΤΗΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ
«ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΕΔΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ»
Η κυβέρνηση καταργεί για τους αγρότες την ασυλία των σπιτιών τους, ένα Συνταγματικό αγαθό που το έχουν όλοι οι Έλληνες για τις κατοικίες τους.


Μετατρέπει ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ τα σπίτια των αγροτών σε επαγγελματικές έδρες, έτσι ώστε να μπορούν να γίνονται φοροεπιδρομές, χωρίς εισαγγελική παραγγελία, κάθε λεπτό του 24ώρου.

Αυτό καταγγέλλει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών Ιωάννη Στουρνάρα ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Σύμφωνα πληροφορίες του Γενικού Γραμματέα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Σπύρου Γαληνού που έφτασε στο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Τέρενς Κουίκ:

«Με την τελευταία νομοθετική διάταξη, ζητείτε από τους αγρότες να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση, με την οποία θα αποδέχονται την άρση του ασύλου στο σπίτι τους για φορολογικό έλεγχο, δεδομένου ότι για το άνοιγμα των λογιστικών βιβλίων, η πλειοψηφία των αγροτών θα δηλώσει την οικία τους ως έδρα της επιχείρησης τους.

Αυτό πρακτικά και ουσιαστικά σημαίνει ότι οι ελεγκτές των ΔΟΥ θα μπαινοβγαίνουν με την άνεσή τους στα αγροτικά σπίτια, χωρίς την εντολή εισαγγελέα.

Και όλα αυτά, πέρα από την κατάργηση του αφορολόγητου των 5.000 ευρώ σε συνδυασμό με τις αυξήσεις στο αγροτικό ρεύμα, στο πετρέλαιο, στα μέσα και εφόδια, στις ασφαλιστικές εισφορές σε ΕΛΓΑ και ΟΓΑ, τις μειώσεις στην επιστροφή Φ.Π.Α. και τον ειδικό φόρο στα καύσιμα, με τα χαράτσια σε αγροτεμάχια, οικόπεδα και σπίτια κλπ. και την επιβολή τήρησης λογιστικών βιβλίων με φόρο 13% από το πρώτο ευρώ».

«Γνωρίζετε ότι καταπατάτε το άρθρο 9 παρ. 1 του Συντάγματος που ορίζει ότι:

Η κατοικία του καθενός είναι άσυλο. H ιδιωτική και οικογενειακή ζωή του ατόμου είναι απαραβίαστη. Kαμία έρευνα δεν γίνεται σε κατοικία, παρά μόνο όταν και όπως ορίζει ο νόμος και πάντοτε με την παρουσία εκπροσώπων της δικαστικής εξουσίας. Θα αποσύρετε τη συγκεκριμένη νομοθετική διάταξη;» ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Τέρενς Κουίκ.

Και προσθέτει:

«Είναι ο Υπουργός σε θέση, με εργαλείο το «πολυδιαφημιζόμενο» σύστημα TAXIS, να με πληροφορήσει σε ποιες Δ.Ο.Υ. ανά την Ελλάδα δεν έχουν επιστρέψει ακόμα το Φ.Π.Α. στους αγρότες; Θα μου γνωρίσετε τους λόγους που υποκρύπτονται στην καθυστέρηση επιστροφών Φ.Π.Α.;»

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΙΩΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

ΘΕΜΑ: «ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΑΣΥΛΟΥ ΤΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ Η ΜΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΠΑ»

Κύριε Υπουργέ,

Στα πλαίσια των «ιστοριών επιτυχίας» της μνημονιακής συγκυβέρνησής σας ετοιμάζεστε να δώσετε το τελειωτικό χτύπημα στους Έλληνες αγρότες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μου απέστειλε ο Γενικός Γραμματέας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Σπύρος Γαληνός, με την τελευταία νομοθετική διάταξη, ζητείται από τους αγρότες να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση, με την οποία θα αποδέχονται την άρση του ασύλου στο σπίτι τους για φορολογικό έλεγχο, δεδομένου ότι για το άνοιγμα των λογιστικών βιβλίων η πλειοψηφία των αγροτών θα δηλώσει την οικία τους ως έδρα της επιχείρησης τους.

Το άρθρο 46 παρ. 3 εδάφιο δ’ του σχεδίου νόμου για τον «Ενιαίο φόρο ιδιοκτησίας ακινήτων», όριζε πως οι φορολογικοί έλεγχοι σε κατοικία θα μπορούσαν να γίνουν και χωρίς εντολή του αρμόδιου Εισαγγελέα, εάν η κατοικία έχει δηλωθεί ως χώρος άσκησης επαγγελματικής ή επιχειρηματικής δραστηριότητας. Η συγκεκριμένη διάταξη αποσύρθηκε καθώς κρίθηκε αντισυνταγματική.

Στη προσπάθεια ανεύρεσης τρόπου διείσδυσης στο άσυλο της κατοικίας, «προς εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος της διενέργειας του φορολογικού ελέγχου», διακρίνεται ξεκάθαρη μεθόδευση της κυβέρνησης με την οποία οδηγεί τους αγρότες στην εκούσια κατάργηση του άσυλου που ισχύει για την κατοικία, προκειμένου οι ελεγκτές των ΔΟΥ να μπαινοβγαίνουν με την άνεσή τους, χωρίς την εντολή εισαγγελέα.

Οι αγρότες από το νέο έτος καλούνται να διατηρούν λογιστικά βιβλία, καθώς καταργείται το καθεστώς της «τεκμαρτής» φορολόγησης και στο εξής θα φορολογούνται με 13% από το πρώτο ευρώ «καθαρού εισοδήματος». Με την κατάργηση του αφορολόγητου των 5.000 ευρώ τα αγροτικά εισοδήματα του 2014 θα φορολογηθούν για πρώτη φορά. Για παράδειγμα αγρότης με εισόδημα ύψους 5.000 ευρώ θα πληρώσει φόρο 650 ευρώ.

Στους αγρότες που μπαίνουν στο νέο καθεστώς θα επιβάλλεται και «τέλος επιτηδεύματος», μετά τα τρία χρόνια, όπως πληρώνουν οι αυτοαπασχολούμενοι και επαγγελματίες, ύψους 650 ευρώ το χρόνο.

Σε συνδυασμό με τις αυξήσεις στο αγροτικό ρεύμα (με άμεσο στόχο την αύξηση ως και 157%), στο πετρέλαιο, στα μέσα και εφόδια, στις ασφαλιστικές εισφορές σε ΕΛΓΑ και ΟΓΑ, τις μειώσεις στην επιστροφή Φ.Π.Α. και τον ειδικό φόρο στα καύσιμα, με τα χαράτσια σε αγροτεμάχια, οικόπεδα και σπίτια κλπ., θα έχουν και την επιβολή τήρησης λογιστικών βιβλίων με φόρο 13% από το πρώτο ευρώ που θα συνοδευτεί με το φόρο επιτηδεύματος που είναι περίπου 650 ευρώ.

Τέλος, με τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική 2014-2020 θα μειωθούν οι επιδοτήσεις, θα συρρικνωθεί το αγροτικό εισόδημα και συνεπώς με την καινούργια χρονιά οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι θα οδηγηθούν άμεσα και βίαια στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Γνωρίζετε ότι καταπατάτε το άρθρο 9 παρ. 1 του Συντάγματος «H κατοικία του καθενός είναι άσυλο. H ιδιωτική και οικογενειακή ζωή του ατόμου είναι απαραβίαστη. Kαμία έρευνα δεν γίνεται σε κατοικία, παρά μόνο όταν και όπως ορίζει ο νόμος και πάντοτε με την παρουσία εκπροσώπων της δικαστικής εξουσίας»; Θα αποσύρετε τη συγκεκριμένη νομοθετική διάταξη;
  2. Θα απαλλαγούν οι αγρότες από το τέλος επιτηδεύματος και μετά το πέρας της τριετίας, λόγω της ιδιομορφίας του επαγγέλματός τους;
  3. Αντιλαμβάνεστε τις συνέπειες που θα προκύψουν με την φορολογική πολιτική που ασκείτε στους αγρότες;
  4. Με ποιο τρόπο η πολιτική αυτή θα συνεισφέρει στην ανάπτυξη της χώρας μας που εσείς συνεχώς ευαγγελίζεσθε; Με το να καταβαραθρώσετε για άλλη μια φορά τους αγρότες οι οποίοι αγανακτισμένοι πλέον από τα μέτρα της πολιτείας ζεσταίνουν τα τρακτέρ τους με σκοπό να αποκλείσουν για άλλη μια φορά τις εθνικές οδούς;
  5. Ενώ εσείς αυξάνετε τις φορολογικές υποχρεώσεις των αγροτών, ανταποκρίνεστε στις υποχρεώσεις σας ως προς την επιστροφή του Φ.Π.Α. προς τους αγρότες; Είστε σε θέση, με εργαλείο το «πολυδιαφημιζόμενο» σύστημα TAXIS, να μας γνωρίσετε σε ποιες Δ.Ο.Υ. ανά την Ελλάδα δεν έχουνε επιστρέψει ακόμα το Φ.Π.Α. στους αγρότες; Θα μας γνωρίσετε τους λόγους που υποκρύπτονται στην καθυστέρηση επιστροφών Φ.Π.Α.;

Ο ερωτών Βουλευτής

Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ


Σχόλια