Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2014

Η συγκυβέρνηση οδηγεί χαμηλόμισθους υπαλλήλους του ΥΠΕΘΑ στην ανεργία και την απόγνωσηΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Κατάθεση της υπ. αριθμ. 6479 / 788 / 21-2-14 ερώτησης - Α.Κ.Ε της Βουλευτού Ν. Κοζάνης κας Ραχήλ Μακρή και του Βουλευτού Α’ Θεσσαλονίκης κου Γαβριήλ Αβραμίδη σχετικά με την διαθεσιμότητα 410 υπαλλήλων του ΥΠΕΘΑ

«Η συγκυβέρνηση οδηγεί χαμηλόμισθους υπαλλήλους του ΥΠΕΘΑ στην ανεργία και την απόγνωση»

Σε κατάθεση της με αρ. πρωτ. 6479 / 788 / 21-2-2014 Ερώτησης - ΑΚΕ προέβησαν από κοινού η Βουλευτής Ν. Κοζάνης κα Ραχήλ Μακρή και ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κος Γαβριήλ Αβραμίδης σχετικά με την επικείμενη διαθεσιμότητα - απόλυση 410 υπαλλήλων ΥΕ (Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης) όπως ανακοινώθηκε από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης και την Πολιτική Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ.

Μέσω της ερώτησής τους, οι Βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ απαιτούν άμεσες και συγκεκριμένες απαντήσεις από τους αρμόδιους Υπουργούς ώστε να αποφευχθεί ακόμα ένα κοινωνικό έγκλημα εις βάρος των υπαλλήλων που οδηγούνται στην ανεργία, οι περισσότεροι λίγο πριν την σύνταξη.

Αντί να ενδιαφέρεται για τους εργαζόμενους Έλληνες πολίτες, υπάλληλους του ΥΠΕΘΑ, η συγκυβέρνηση εκτελεί με αφοσίωση τις καταστροφικές μνημονιακές επιταγές της τρόικα, απολύοντας χαμηλόμισθους υπαλλήλους και οδηγώντας ανθρώπινες ψυχές σε απόγνωση. Είναι σαφές ότι η παντελής απουσία στοιχειώδους σοβαρότητας και ορθολογικού νομοθετικού σχεδιασμού καθώς και η κοινωνική αναλγησία αποτελούν θέσφατο των πολιτικών αυτοσχεδιασμών των κων Μητσοτάκη και Στουρνάρα.

Γραφείο Τύπου Ραχήλ Μακρή

Βουλής 4,10562 Αθήνα,Τηλ.:210 3706331, Φάξ,:210 3706531

25ης Μαρτίου 36. 50200 Πτολεμαΐδα, Τηλ.:2463020841,Φάξ.: 2463020842
Ακολουθεί η Ερώτηση:


ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ Α΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ -ΑΚΕΠΡΟΣ τους κ.κ Υπουργούς Εθνικής Άμυνας

Οικονομικών

Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης


Θέμα : «Διαθεσιμότητα πολιτικών υπαλλήλων του ΥΠΕΘΑ»

H υποστελέχωση των οργανικών θέσεων του πολιτικού προσωπικού στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας φτάνει το ποσοστό του 60%, γεγονός αδιαμφισβήτητο καθώς αποτέλεσε την αφορμή προκειμένου να ζητήσει ο κ. Δ. Αβραμόπουλος από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με το Φ470.1/64/465/Σ114/11-4-2012 έγγραφο την πρόσληψη 643 συνολικά ατόμων.

Παρόλη την έλλειψη σε πολιτικό προσωπικό το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης από κοινού με την Πολιτική Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ και σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Τρόϊκα, ανακοίνωσε τη διαθεσιμότητα-απόλυση, 410 υπαλλήλων ΥΕ (υποχρεωτικής εκπαίδευσης).

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ένωση Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ οι άνθρωποι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα είναι εργάτες, φορτοεκφορτωτές, καθαρίστριες, κλητήρες, τραπεζοκόμοι και άλλοι που δύσκολα να ξαναβρούν δουλειά ή να καταφέρουν να βγουν στη σύνταξη.

Οι περισσότεροι από αυτούς είναι ηλικίας 50-55 ετών με μισθό 600-800 ευρώ.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στον διαδικτυακό τόπο  newpost.gr ( http://newpost.gr/post/270306/se-kathestws-kinhtikothtas-oi-410-politikoi-ypallhloi-ypoxrewtikhs-ekpaideyshs#ixzz2tokPBW1C ), ο Γεν. Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Δημοσίων Πολιτικών Υπαλλήλων ΥΕΘΑ/ΓΕΣ. κ.  Δημήτρης Αθανασοδημητρόπουλος  «Με παίρνουν τηλέφωνο και μου λένε ότι αν χάσουν τη δουλειά τους θα αυτοκτονήσουν. Πιστεύουν ότι δεν πρόκειται να ξαναβρούν δουλειά καθώς ούτε ιδιαίτερα προσόντα έχουν και ούτε νέοι είναι. Που θα πάνε;»Ακόμα σύμφωνα με έγγραφο του Ειδικού Γραμματέα του υπουργείου Α. Οικονόμου προς όλες τις μονάδες ζητήθηκε η υποβολή δικαιολογητικών για όσους έχουν ποσοστό αναπηρίας άνω του 67% ή έχουν ανάπηρα παιδιά ώστε να εξαιρεθούν από το καθεστώς της κινητικότητας.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάστε, κύριοι Υπουργοί:

1. Βάσει ποιων κριτηρίων έγινε η αξιολόγηση της υπάρχουσας δομής (άρθρο 90) Ν.4172/2013;

2. Ποιος σχεδιασμός υπαγόρευσε την απόλυση των υπαλλήλων ΥΕ, οι οποίοι απασχολούνταν σε ευαίσθητες τεχνικές ειδικότητες συντήρησης σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις;

3. Ποιος είναι το δημοσιονομικό όφελος από την απόλυση μονίμων υπαλλήλων των 700 ευρώ μηνιαίως, όταν η ανάθεση καθηκόντων σε ιδιωτικά συνεργεία προσεγγίζει πολλαπλάσια πραγματικά κόστη;

4. Για ποιό λόγο ενώ αποστέλλεται έγγραφο αίτημα πρόσληψης 643 νέων υπαλλήλων παράλληλα προχωρείτε σε απόλυση 400 μέλών του πολιτικού ποροσωπικού, οι οποίοι δύσκολα θα ξαναβρούν δουλειά ή να καταφέρουν να βγουν στη σύνταξη;

5. Ποια η πρόβλεψη για την τύχη των υπό διαθεσιμότητα υπαλλήλων, όταν η καταληκτική ημερομηνία της διαθεσιμότητας είναι η 25η Mαίου 2014 και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία σχετική ενημέρωση;

6. Υπάρχει πρόβλεψη για την εξαίρεση υπαλλήλων με σοβαρά προβλήματα υγείας ή αναπηρίας μέχρι 67% από το καθεστώς κινητικότητας; Επίσης ζητείται η κατάθεση όλων των απαιτούμενων εγγράφων, που τεκμηριώνουν τις απαντήσεις στα ανωτέρω ερωτήματα.
ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ


ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.