Ν. Μαριάς: Η Κυβέρνηση για άλλη μια φορά αρνείται να επιτρέψει την εκτέλεση της δικαστικής απόφασης για την αποζημίωση των θυμάτων του Διστόμου

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ
Ν. Μαριάς: «Η Κυβέρνηση για άλλη μια φορά αρνείται να επιτρέψει την εκτέλεση της δικαστικής απόφασης για την αποζημίωση των θυμάτων του Διστόμου»
Την άμεση εκτέλεση της υπ’ αριθμ. 137/1997 αμετάκλητης απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λειβαδιάς με την οποία επιδικάστηκαν αποζημιώσεις για τα θύματα της σφαγής του Διστόμου από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής τον Ιούνιο του 1944,
ζήτησε σήμερα 12/02/2014 από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Αθανασίου ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Τομεάρχης Οικονομικών, Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Απευθυνόμενος στον κ. Αθανασίου ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι αν και παρήλθαν 14 χρόνια από την ιστορική απόφαση 11/2000 του Αρείου Πάγου η Ελληνική Πολιτεία δια του εκάστοτε Υπουργού Δικαιοσύνης κατά παράβαση κάθε έννοιας δικαίου δεν δίνει έγκριση για την εκτέλεση της υπ’ αριθμ. 137/1997 αμετάκλητης απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λειβαδιάς κατά του γερμανικού δημοσίου.

Ο Νότης Μαριάς κατήγγειλε επίσης την κυβέρνηση διότι στο ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων (γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις, κατοχικό δάνειο, αποζημιώσεις θυμάτων κλπ) πετά τη μπάλα στην εξέδρα και δεν προχωρά στην άμεση διεκδίκηση τους.

Μάλιστα η κυβέρνηση καλύπτεται πίσω από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους από το οποίο αναμένει δήθεν την περίφημη γνωμοδότηση του για τη στοιχειοθέτηση από πλευράς Ελληνικού Δημοσίου των αξιώσεων του για το κεφαλαιώδες αυτό εθνικό θέμα για το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει τίποτα.

Σχόλια