Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου 2014

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ζήτησαν ονομαστική ψηφοφορία για την πώληση του ΑΔΜΗΕ..

Την Πέμπτη θα διεξαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησαν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες για όλα του άρθρα του νομοσχεδίου για την πώληση του 66% του ΑΔΜΗΕ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ανάλογο αίτημα για την τροπολογία που διευθετεί ζητήματα των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων.
Η συζήτηση του νομοσχεδίου ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης, με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννη Μανιάτη, να κάνει δεκτές τροπολογίες που κατέθεσαν βουλευτές της συμπολίτευσης, και με το ΣΥΡΙΖΑ να ασκεί έντονη κριτική, υποστηρίζοντας ότι είναι αδύνατον να αποκωδικοποιηθούν την τελευταία στιγμή.
Η ρύθμιση για ΕΑΣ-ΕΑΒ δέχθηκε τα πυρά βουλευτών της αντιπολίτευσης ενώ βρέθηκε και στο επίκεντρο έντονης αντιπαράθεσης ανάμεσα στην αναπληρώτρια υπουργό Εθνικής Άμυνας Φώτη Γεννηματά και την αξιωματική αντιπολίτευση.
Κατά τα άλλα, σύσσωμη η αντιπολίτευση δήλωσε ότι καταψηφίζει το νομοσχέδιο κάνοντας λόγο για ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ που θέτει σε κίνδυνο ζητήματα εθνικής κυριαρχίας και εθνικής ασφάλειας της χώρας.
Από την πλευρά του ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Ασημάκης Παπαγεωργίου επανέλαβε τις διαβεβαιώσεις του ότι δεν θα αλλοιωθεί ο χαρακτήρας του ΑΔΜΗΕ και ότι διατηρείται πλήρως ο δημόσιος έλεγχος ενώ η καταστατική μειοψηφία θα έχει πλήρη γνώση και ρόλο και τόνισε ότι στόχος της ιδιωτικοποίησης είναι η ενίσχυση της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας προς όφελος και της χώρας και των καταναλωτών.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.