Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014

Πάνος Καμμένος: Όχι σε ένα δεύτερο σχέδιο Ανάν...

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

«Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής με κύριο θέμα το Κυπριακό και το κοινό ανακοινωθέν. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είπαμε ξεκάθαρα ότι
η συγκεκριμένη συμφωνία - γιατί δεν πρόκειται απλώς περί ενός ανακοινωθέντος, πρόκειται περί μιας συμφωνίας, όπως απεδέχθη εξάλλου ο υπουργός Εξωτερικών - αποτελεί ένα δεύτερο σχέδιο Ανάν.
Αποτελεί ένα δεύτερο σχέδιο Ανάν, το οποίο ουσιαστικά μιλά για μια συνομοσπονδία και όχι ομοσπονδία, διζωνική, δικοινοτική, μια συνομοσπονδία, όμως, η οποία δεν μπορεί να εξασφαλίσει μια βιώσιμη λύση, μια δίκαιη λύση, μια εφικτή λύση για το Κυπριακό.
Ζητήσαμε να συνεχιστούν οι συνεδριάσεις του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, προκειμένου να προσπαθήσουμε να διαμορφώσουμε μια κοινή εθνική πολιτική. Στην πολιτική αυτή την οποία συζητήσαμε, φαίνεται ότι τα δύο κόμματα της κυβέρνησης, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ, είναι από την ίδια πλευρά. Αυτό εξάλλου το συναντήσαμε και στο σχέδιο Ανάν I.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, με επιστολή που θα στείλουμε εντός της ημέρας στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, τον κ. Κάρολο Παπούλια, θα ζητήσουμε τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας για να συζητήσουμε τα δύο εθνικά θέματα: το Κυπριακό και τις εξελίξεις του, καθώς και το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Η επιστολή θα σταλεί μέσα στην ημέρα και ελπίζω να έχουμε σύντομα μια απάντηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.