Από τον Πάγκαλο στον Μπογιόπουλο...

Πολύ κουβέντα έχει γίνει για το αν είπε το ΟΧΙ στον Ιταλό πρέσβη ο Μεταξάς η ο λαός.
Γνωστή άποψη της αριστεράς, την οποία επανέλαβε και χθες στην εκπομπή του Χατζηνικολάου ο Μπογιόπουλος για άλλη μια φορά, λέγοντας ότι το ΟΧΙ το είπε ο λαός.

Εξ αρχής δηλώνω δημοκράτης και καμία σχέση δεν έχω με χούντες.
Εδώ όμως για να είμαστε ξεκάθαροι, από όσο ξέρω δεν έγινε κανένα δημοψήφισμα πριν τον πόλεμο για να ζητηθεί η γνώμη του λαού.
Δεν ξέρω αν με την φόρα του λαϊκισμού και της ουτοπίας που χρόνια τώρα έχει πάρει η αριστερά, αν αυτή θα έκανε δημοψήφισμα σε μια παρόμοια περίπτωση.
Ας φανταστούμε τον Μπογιόπουλο ως αρχηγός του κράτους να λέει στον Ιταλό πρέσβη, αγαπητέ, θέλω  ένα μήνα χρόνο να οργανώσω δημοψήφισμα και μετά θα σου απαντήσω.
Μέγας είσαι κύριε και θαυμαστή η αριστερά σου!!!
Αλλά γιατί ο Μπογιόπουλος εκφράζει αυτήν την άποψη;
Και αν δεχτούμε ότι ο λαός είπε το ΟΧΙ, γιατί τότε αρνούμαστε το όλοι μαζί τα φάγαμε του Πάγκαλου;
Το ελληνικό πολιτικό προσωπικό, ανεξαρτήτως του αν έχει κυβερνήσει ή όχι, έχοντας αυτογνωσία της ανευθυνότητας του απλά επικαλείται τον λαό σε ότι γίνεται.
Αυτός είναι ο λόγος που λέει ο Πάγκαλος, όλοι μαζί τα φάγαμε, όπως και ο Παπανδρέου ήθελε το δημοψήφισμα για να κρύψει την δική του αδυναμία, όπως και ο Καραμανλής αντί να πάρει μέτρα να σώσει την οικονομία προτίμησε τις εκλογές για να πάρει ο λαός την ευθύνη.
Ο λαός εκλέγει ηγέτες, όχι  για να τον επικαλούνται οι ηγέτες, αλλά για να κυβερνούν και να λαμβάνουν αποφάσεις.
Η αριστερά, αν και δεν έχει κυβερνήσει, εξακολουθεί να έχει την μεγαλύτερη ευθύνη για την εθνική ανευθυνότητα, ακριβώς γιατί συμπεριφέρεται πολιτικά ως ομάδα αναρχικών που απλά επικαλείται την ομαδικότητα και τον λαό, γιατί δεν έχει κανένας τα κότσια να αναλάβει ως αυτόνομη προσωπικότητα ίχνος ατομικής ευθύνης.
Καλός κακός ο Μεταξάς, δημοκράτης ή φασίστας, δεξιός ή αριστερός, αυτός ανέλαβε το βάρος των τότε ευθηνών που η θέση του του επέβαλε και είπε ΟΧΙ.
Ο λαός πολέμησε και υπερασπίστηκε την πατρίδα του και το ΟΧΙ του ηγέτη του.
Τα υπόλοιπα,, είναι αγαπητέ Μπογιόπουλε, είναι  λόγια, λόγια, λόγια, σαν αυτά που ούτε μικρά παιδιά δεν ασπάζονται.
Καιρός να ωριμάζουμε και να κοιτάξουμε μπροστά, αρκετά κράτησε η εγκεφαλική μας μαλακία.
Ο κτηνοτρόφος από την Κρήτη.

Σχόλια