Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2014

Ο προφυλακισμένος κ. Αθανάσογλου και η εταιρία που «χτυπά» δημόσια έργα!

Ποια είναι η σχέση του προφυλακισμένου κ. Αθανάσογλου της Proton Bank με την εταιρία «Αρχιρόδον» Κατασκευαστική; Εάν αποδειχθεί η αποκάλυψη της εφημερίδας Deal News – τότε θα μιλάμε για μια εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση και χρίζει περαιτέρω ενδελεχούς έρευνας.

Η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι ο προφυλακισμένος Αθανάσογλου συμμετέχει σε εταιρεία που «χτυπά» δημόσια έργα. Πως γίνεται λοιπόν, μια εταιρία με μέτοχο τον προφυλακισμένο πρώην αντιπρόεδρο της Proton να κερδίζει διαγωνισμούς και να διεκδικεί ακόμα και αποκρατικοποιήσεις;

Ας πάρουμε κάποια πράγματα από την αρχή. Όπως γράφει η εφημερίδα, η κατασκευαστική εταιρία προσφάτως διεκδίκησε έργο του δημοσίου μαζί με την Intrakat και την Envitech: τη διαχείριση απορριμμάτων για 25 χρόνια στις Σέρρες . Η εταιρία «χτυπά» και έργα ΣΔΙΤ, διαγωνισμούς για απορρίμματα σε Γραμματικά – Κερατέα, Φυλή και Λιόσια, στο διαγωνισμό της ΕΡΓΟΣΕ για τη γραμμή Κιάτο – Ροδοδάφνη, στο διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για τη μαρίνα Χίου. Επιπλέον, μαζί με τον Άκτωρα είχαν αναλάβει την υποθαλλάσια αρτηρία Θεσσαλονίκης, έργο που δεν έγινε ποτέ, ενώ επιδικάστηκε αποζημίωση 90 εκατ. ευρώ!

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα, ο Η. Λιανός, (εκ των ιδρυτών της Proton) μαζί με τον Αθανάσογλου αγόραζαν το 14% της εταιρίας «Αρχιρόδον» με δάνειο από την Proton Bank! Η εν λόγω εταιρία, για πολλά χρόνια ελεγχόταν πλειοψηφικά από τον ολλανδικό όμιλο “Boskalis”, ο οποίος τον Ιούνιο που πέρασε, πούλησε το 40% της «Αρχιρόδον» Group NV στην αραβική εταιρία Al Nowais. Απ’ αυτό το ποσοστό, το 28% πήγε στους Άραβες, το 12% στους υπόλοιπους μετόχους, έναντι 190 εκατ. ευρώ. Το ερώτημα είναι πλέον, τι ποσοστό απέκτησαν οι Αθανάσογλου και Λιανός από αυτή τη διαδικασία..

Χρήματα πήγαιναν και ερχόντουσαν, ο πακτωλός χρημάτων των προ Λαυρεντιάδη διοικήσεων παραμένει ανεξερεύνητος, παρά το ότι όπως προκύπτει από τα ΦΕΚ του περιβόητου “σπασίματος” είναι 10πλάσια! Τι περιμένουν για να ρίξουν άπλετο φως στο σύνολο της υπόθεσης;

Όπως έχουμε γράψει στο Ολυμπία, το σημαντικότερο στοιχείο είναι πως μέσα σε αυτά τα δάνεια που παραμένουν “μυστήριο”, βρίσκονται και οι τυχόν επισφάλειες που κληρονόμησε η τράπεζα μετά την συγχώνευση με την OMEGA BANK. Ποια ήταν η OMEGA BANK; Μα η τράπεζα στο ΔΣ της οποίας βρισκόντουσαν στενοί συγγενείς των κυρίων ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ!

olympia.gr

Διαβάστε επίσης: Ο ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΓΛΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΠΙΕ” ΤΗΝ OMEGA (Μπακατσέλος – Παπανδρέου) σε εταιρεία δημοσίων έργων;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.