Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2014

"Ιμια -οιμόζουσα" (Χρ. Γιανναράς Φεβρ.1996) - Τα "απόνερα" ....στο σήμερα και στο μέλλον....

"Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ" - 04. Φεβρ. 1996
(αποσπάσματα)
--"....φτάσαμε ως Κράτος στον ανήκουστο διασυρμό ....που να πατούν εισβολείς το έδαφός του, και αυτό να μαζεύει τις σημαίες και τα όπλα του και να αποχωρεί , με τον όρο να αποχωρήσουν και οι εισβολείς...."(!)
--"Με απαίδευτους ή αφελληνισμένους πολιτικούς, μεταπράτες ευρωπαϊκών ιδεολογημάτων, δεν μπορεί να υπάρχει εμπνευσμένη οξύνοια, ευφυής τόλμη" και εθνική πολιτική...."
--"Πίσω από τους ανθρώπους που πήραν έμφοβοι τις αποφάσεις, ....βρίσκεται ο καθένας μας ....βρισκόμαστε όλοι μαζί.   Βρίσκεται ο αεριτζής νεόπλουτος, ο καταχραστής εργολήπτης, ο φοροφυγάς, ο διορισμένος με κομματικό σημείωμα, ο ανάλγητος για το "κοινωνικό κόστος" συνδικαλιστής. Βρίσκεται ο Έλληνας-έρμαιο της κρετινικής ψυχαγωγίας των τηλεοπτικών καναλιών και του κρατικού τζόγου, βρίσκεται η διαλυμένη για λόγους "εκδημοκρατισμού" παιδεία μας, η αφελληνισμένη διανόηση."
--....και ο....  "Ως νάνος τανυόμενος επ' άκρων ονύχων ρητόρευσε, απείλησε, και ύστερα υπάκουσε στα αμερικανικά κελεύσματα αποχώρησε γυμνώτοντας τα οπίσθιά του"
--"Την επόμενη δίχως αιδώ και λύπη, κυριολεκτικά αναίσχυντος, ξανάρχισε την κομματική αηδιαστική αντιδικία"

Είπατε τίποτε(;)  Πόσο αλήθεια "ταιριαστές" είναι  σήμερα ....για πολλούς τύπους και τυπάκια της πολιτικής, οι παραπάνω θέσεις του Χ.Γ;"Ο λύκος στην αντάρα χαίρεται"
Τα "απόνερα" των πλοίων στα Ιμια, το βράδυ της 31.01.96 ....φτάνουν ως τις μέρες μας ....και θα "πνίγουν" -δυστυχώς- πολλές ακόμα γενιές!
Δεν δικαιούμαστε(;) υπό το φως των σημερινών δεδομένων και αποκαλύψεων ....για τα εξοπλιστικά και τις τεράστιες μίζες που ακούμε, αλλά δεν "βλέπουμε", να σκεφθούμε ότι ....Τα Ίμια "στήθηκαν" ή εκμεταλλεύθηκαν την κατάσταση που προέκυψε, ξένοι κατασκευαστές και μεγαλέμποροι εξοπλιστικού υλικού ....και οι "δικοί" μας -"ο λύκος στην αντάρα χαίρεται"- "επαύξησαν δολίως" την περιουσία τους δωροδοκούμενοι;

Παλιά -λένε οι μεγαλύτεροι- ....όταν ο στρατευμένος τελείωνε την στρατιωτική του θητεία και πριν πάρει το απολυτήριό του, παρέδιδε το υλικό που είχε παραλάβει  ....με ειδικό έντυπο -το γνωστό 108- ....τα πάντα πλην του ιματισμού που έφερε!
Δεν ήταν σπάνιες οι περιπτώσεις που βεβαιώθηκαν  και αναζητήθηκαν από το Ελληνικό Δημόσιο χρηματα ....ακόμη και για αντικείμενα ευτελούς αξίας ....που είχαν "απολέσει" πρώην στρατευμένοι πολίτες.!
Η έννοια ....της -πολλές φορές- ασύμφορης για το Δημόσιο πράξης επιβολής ....ήταν  συμβολική ....και αποσκοπούσε στην δημιουργία συνείδησης  ....για απόλυτο σεβασμό των πόρων και των μέσων που εξυπηρετούν την Εθνική Άμυνα.
Για υλικό του Υπ.Εθ.Α  με υψηλή στρατιωτική-οπλική σημασία και για μεγάλης αξίας οικονομική "κακοδιαχείριση" ....στην γωνία περίμενε το στρατοδικείο!  Εσχάτη προδοσία ....ο χαρακτηρισμός του εγκλήματος ακόμα πιο παλιά! 
Το βρώμικο μιζάρισμα των εξοπλιστικών ....που σε όλους τους πολιτικούς κύκλους και τα ΜΜΕ  "....το είχαν -από τότε- τούμπανο" ....που εμείς οι απλοί πολίτες, πρόσφατα -και "ακροθιγώς"- πληροφορηθήκαμε ....για την Εθνική ληστεία λέμε, ...."ξεχείλωσε"  -από την ατιμωρησία, αρθ. 86 Σ.- τις συνειδήσεις πολλών εξ' όσων -και εκτός Υπ.Εθ.Α, σε όλους τους τομείς- διαχειρίσθηκαν (και σήμερα) την Εθνική περιουσία, τους πόρους και τα διαθέσιμα της Χώρας ....δηλαδή τον Δημόσιο -με την ευρεία έννοια- Κορβανά.

Τέλος ....όσοι ενεπλάκησαν -άμεσα ή έμμεσα- στην υπόθεση των Ιμίων ....δεν θα έπρεπε Σήμερα να έχουν θέση  -ομοίως άμεσα ή έμμεσα- στο πολιτικό γίγνεσθαι της Χώρας....
Δυστυχώς εξοφλημένοι υπερήλικες ....Αρσενο-Παγκαλο-Σημίτηδες, κ.α ....εξακολουθούν να έχουν -έμμεσα- "σκοτεινό-άγνωστο" ρόλο" στην Κρατική διακυβέρνηση της Χώρας και την διαχείριση των Εθνικών μας θεμάτων.
 
Γ. Δη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.