Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου 2014

Χαιρέτα μας τον πλάτανο..και τις κρυοβρυσούλες...

Η ανάληψη της ευρωπαϊκής προεδρίας από την Ελλάδα βρίσκεται και σήμερα στο επίκεντρο της αρθρογραφίας στο γερμανικό τύπο. Περιγράφονται οι στόχοι, αλλά οι περισσότεροι σχολιαστές επικεντρώνονται στις δυσκολίες που θα κληθεί να διαχειριστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο μια χώρα με τεράστια εσωτερικά προβλήματα. 
«Να λαμβάνονται στα σοβαρά»


"Η Ελλάδα θα παραδόσει τα σκήπτρα σε άλλη μια χώρα σε κρίση, την Ιταλία"
Ο αρθογράφος διερωτάται τί μπορεί να επιτύχει μια ευρωπαϊκή προεδρία υπό αυτές τις συνθήκες. «Εμπειρογνώμονες όπως ο Γενς Μπάστιαν που ανήκει ως οικονομολόγος στην Task Force της ΕΕ ελπίζει σε έναν διαφορετικό πολιτισμό διαλόγου» συνεχίζει το γερμανικό περιοδικό. «Οι Έλληνες παρακολουθούν με μεγάλη προσοχή τη χώρα τους να αναλαμβάνει και πάλι τα ηνία στην ΕΕ και εκείνο που θέλουν είναι να λαμβάνονται και πάλι στα σοβαρά δεδομένου ότι σε πρόσφατες σφυγμομετρήσεις το 86% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η ελληνική φωνή δεν ακούγεται στην Ευρώπη»

1 σχόλιο:

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.