Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου 2014

"Παραιτούμαι - όχι λιτότητα πάση θυσία"..όλα αυτά στην Ιταλία..

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Oικονομικών Στέφανο Φασίνα αντιδρώντας στα αυστηρά μέτρα λιτότητας. Ένα ακόμη πρόβλημα για τον Ενρίκο Λέτα. Ευρωεκλογές μαζί με εθνικές;
Ως βόμβα στα θεμέλια της ιταλικής κυβέρνησης Λέτα έσκασε χθες βράδυ η ανακοίνωση παραίτησης του υφυπουργού Οικονομικών Στέφανο Φασίνα, από την αριστερή πτέρυγα του Δημοκρατικού Κόμματος του Λέτα.
Ο Φασίνα, του οποίου η επιρροή στο κόμμα είναι μεγάλη, διαφοροποιήθηκε ριζικά από την αυστηρή πολιτική λιτότητας - πάση θυσία - του πρωθυπουργού.

«Όχι δημοσιονομική εξυγίανση πάση θυσία»

Πονοκέφαλοι για τον Ενρίκο Λέτα
Την απόφαση, οριστική και αμετάκλητη, την έλαβε χθες βράδυ, όταν κατάλαβε ότι δεν έχαιρε πλέον της στήριξης του γραμματέα του κόμματός του, Ματτέο Ρέντσι. Ο ίδιος διέψευσε ωστόσο πληροφορίες που τον έφερναν να θέλει να προκαλέσει με την παραίτησή του νέες πρόωρες εκλογές. Ο υφυπουργός Oικονομικών Στέφανο Φασίνα, 47 ετών, εγκαταλείπει την κυβέρνηση Λέτα διαχωρίζοντας έτσι, την θέση του από την πολιτική λιτότητας. Παράλληλα, θεωρεί ότι ο Ρέντσι - ο νέος γραμματέας των Δημοκρατικών- δεν τον εκπροσωπεί και ότι ο ίδιος εμπνέεται από κεντρώο έως και φιλελεύθερο οικονομικό μοντέλο. Φεύγει λοιπόν από το προσκήνιο ένας από τους κύριους κατακριτές της «δημοσιονομικής εξυγίανσης πάση θυσία», από την στιγμή που ο Φασίνα είχε επαναλάβει σε κάθε ευκαιρία ότι κύρια προτεραιότητα είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας και όχι η αποκλειστική μείωση του δημόσιου χρέους. Deutsche Wele

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.