Πάνος Καμμένος: Τα ιδρυτικά μέλη είναι αυτά τα οποία συγκρότησαν το κίνημα και θα παραμείνουμε κίνημα.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ REAL FM ΣΤΟN ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΝΙΚΟ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ
Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Πάμε τώρα να καλημερίσουμε και να συζητήσουμε με τον πρόεδρο του κόμματος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, τον κ. Πάνο Καμμένο. Κύριε Πρόεδρε καλή σας ημέρα.
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Καλημέρα και καλή χρονιά κ. Χατζηνικολάου.
Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Επίσης. Θα ξεκινήσω με τις εξελίξεις που αφορούν το μέτωπο της δικαστικής διερεύνησης των σκανδάλων
και θέλω να σας ρωτήσω αν έχετε την αίσθηση ότι κάτι βελτιώνεται σε αυτό το μέτωπο, ότι δηλαδή κινείται ταχύτερα και σε περισσότερο βάθος η ελληνική Δικαιοσύνη και αν έχετε την ελπίδα ότι θα δούμε κάποια στιγμή και πολιτικά πρόσωπα να μπαίνουν στο στόχαστρο των δικαστικών αρχών.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Καταρχήν κ. Χατζηνικολάου θα σας πω ότι από τη δική σας εκπομπή, όπως θυμάστε, ξεκίνησε αυτή η ιστορία, όταν έγινε η καταγγελία για τα CDS, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και την υπόθεση Γριβέα.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Αποκαλύψεις που κάνατε εσείς.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Μετά ξεκίνησαν οι αγωγές εναντίον μου, τα δικαστήρια, η δικαίωση που ήρθε από τα δικαστήρια, αλλά και η εμπλοκή πλέον των οικονομικών εισαγγελέων, με πρώτο τον κ. Πεπόνη που ξεκίνησε, τον εισαγγελέα Κορέα που ανέλαβε την υπόθεση των CDS, αλλά και την εισαγγελέα διαφθοράς, την κ. Ράϊκου και την εισαγγελέα κ. Παπανδρέου. Προχώρησαν ίσως για πρώτη φορά στην ελληνική Δικαιοσύνη να στείλουν στοιχεία από τη μία υπόθεση στην άλλη. Γιατί οι εμπλεκόμενοι και στα εξοπλιστικά και στην υπόθεση των CDS και στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου φέρεται να συγκλίνουν στη λίστα Λαγκάρντ, σε κοινές offshore εταιρείες για τη διακίνηση μαύρου χρήματος. Βλέπουμε λογαριασμούς που συναντήσαμε στη Siemens να είναι και στα εξοπλιστικά. Όλα αυτά γίνονται διότι η διαπλοκή και η διαφθορά είχαν κοινά κανάλια.

Είμαι βέβαιος ότι η Δικαιοσύνη θα προχωρήσει, σε πείσμα, αν θέλετε, εκείνων από την πολιτική που πίστευαν ότι θα παρεμβαίνουν στη Δικαιοσύνη. Εδώ να σας θυμίσω ότι στο σημειωματάριο Τσοχατζόπουλου, όταν έγινε η κατάσχεση στο ημερολόγιό του, είχε ειδική σημείωση που έλεγε να παρέμβει ο κ. Τσοχατζόπουλος στον τότε υπουργό Δικαιοσύνης, στον κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου για την υπόθεση των CDS του Αντρίκου Παπανδρέου και ότι ο Πεπόνης είναι σκληρό καρύδι. Αυτό το λέω γιατί μέχρι πρότινος, πρέπει να το παραδεχθούμε, ότι προσπαθούσε η πολιτική εξουσία, η εκτελεστική εξουσία, να παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη. Τώρα πλέον αυτό δεν «πιάνει». Οι εισαγγελείς αποφάσισαν να προχωρήσουν και να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση.

Νομίζω ότι αυτό είναι και η λύση για την πατρίδα μας. Διότι όταν ανοίξουν αυτές οι υποθέσεις, τότε θα δούμε αν αυτά τα χρήματα, τα οποία χρεώθηκε ο ελληνικός λαός σαν δημοσιονομικό έλλειμμα, που πέρασε από το έλλειμμα των τραπεζών, είχαν να κάνουν με επιχειρηματίες, με εκδότες πιθανώς, οι οποίοι πήραν χρήματα μέσα από τις τράπεζες, δημιούργησαν τα τραπεζικά ελλείμματα, μεταφέροντάς τα εν συνεχεία στο δημοσιονομικό έλλειμμα, άρα σε ένα χρέος το οποίο είναι επαχθές και επονείδιστο. Επαχθές για τον τρόπο που δημιουργήθηκε και επονείδιστο γιατί μέσα περιλαμβάνονται μίζες είτε είναι από τα εξοπλιστικά είτε από χρέη, τα οποία δημιουργήθηκαν για να φύγουν χρήματα στο εξωτερικό.

Χθες, είπε κάτι συγκλονιστικό ο κ. Στασινόπουλος στην επιτροπή της Βουλής. Είκοσι δύο δισεκατομμύρια ευρώ από τα εμβάσματα που έφυγαν προς το εξωτερικό τα τελευταία χρόνια είναι αδικαιολόγητα. Έβγαλαν κάποιοι αδικαιολόγητα στο εξωτερικό 22 δισεκατομμύρια ευρώ, χωρίς δηλαδή να έχουν κάνει δουλειά, χωρίς να τα έχουν δηλώσει. Αυτό σημαίνει ότι μόνο το μαύρο χρήμα που μέχρι τώρα εντοπίστηκε είναι αυτά τα χρήματα, τα οποία κάποιοι δανείστηκαν από τις τράπεζες, τα έβγαλαν στο εξωτερικό, πόνταραν και αυτοί στην πτώχευση της χώρας. Περίμεναν μετά, από τη δήμευση των περιουσιών των Ελλήνων από τις τράπεζες και το δημόσιο με τη βαριά φορολογία, να αγοράσουν για ένα κομμάτι ψωμί όλη την Ελλάδα. Θα αγοράσουν το δημόσιο πλούτο - 400 εκατομμύρια ευρώ πωλείται ο «Αστέρας» - αλλά και τον ιδιωτικό πλούτο. Βγαίνουν στο σφυρί σπίτια, χωράφια, ξενοδοχειακές μονάδες, επιχειρήσεις.

Αυτή λοιπόν, η δικαστική εξέλιξη πιστεύω ότι μπορεί να δώσει μια ανάσα στην πατρίδα μας. Έτσι θα αποδείξουμε ότι το χρέος είναι επαχθές και επονείδιστο, θα βρεθούν εκείνοι οι οποίοι έβαλαν το χέρι, μέσω των τραπεζών, στην περιουσία του ελληνικού λαού, θα πληρώσουν και θα ξεκινήσει μια καινούρια μέρα για την πατρίδα μας.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Τώρα, πείτε μου σας παρακαλώ το επόμενο διάστημα είναι εξαιρετικά κρίσιμο για τη χώρα με την έννοια ότι τους επόμενους μήνες θα κριθεί οριστικά το θέμα του χρέους και αν θα υπάρξει οριστική και μόνιμη λύση, ώστε να καταστεί βιώσιμο και θα κριθεί επίσης και το αν η χώρα θα δανειστεί για να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό της επόμενης τριετίας και θα οδηγηθεί σε μνημόνιο. Δεν θα έπρεπε λογικά σε μια χώρα που πρυτανεύει το εθνικό συμφέρον του κομματικού να συνεννοούνται οι πολιτικές δυνάμεις και να εμφανιστεί μία ενιαία θέση, τουλάχιστον στο θέμα του χρέους.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Και όχι μόνο στο θέμα του χρέους. Καταρχήν, η Ελλάδα πρέπει να αποφύγει τον εμφύλιο πόλεμο, διότι κάποιοι θέλουν να χωρίσουν τους Έλληνες στη μία και στην άλλη πλευρά, να βάλουν τη διχόνοια, προκειμένου να προχωρήσουν στην εκτέλεση των σχεδίων τους. Θα έπρεπε να υπάρχει εθνική γραμμή, με ένα εθνικό σχέδιο εξόδου. Ο κόμπος έφτασε πλέον στο χτένι.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Γιατί δεν συνεννοείστε τα κόμματα μεταξύ σας; Γιατί δεν κάθονται τα κόμματα γύρω από το τραπέζι; Δεν θα έπρεπε για παράδειγμα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας να έχει πάρει μια πρωτοβουλία για το θέμα του χρέους, να σας καλέσει όλους γύρω από το τραπέζι;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Καταρχήν, αυτό είναι κάτι το οποίο θα έπρεπε να γίνει εδώ και πολύ καιρό, αλλά θα σας πω ότι εδώ υπάρχουν δύο φιλοσοφίες. Υπάρχει μία φιλοσοφία εκείνων οι οποίοι θεωρούν ότι θα πρέπει να εκτελέσουν τις εντολές που δίνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας. Είδα τον κ. Στουρνάρα προχθές στη συνέντευξή του, να λέει ότι δεν πάμε σε «κούρεμα» του χρέους, δεν θα πάμε δηλαδή σε διαγραφή του χρέους. Αυτό είναι μία θέση, η οποία ανατρέπει την ελπίδα που άφηνε να διαρρέει ο πρωθυπουργός της χώρας, ο κ. Σαμαράς, ότι μετά τις εκλογές θα έχουμε εξελίξεις σε σχέση με τη μείωση του χρέους.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Τη λύση που φαίνεται να προωθείται, δηλαδή τη λύση της μακράς επιμήκυνσης και των μειωμένων επιτοκίων, δεν την πιστεύετε; Δεν τη θεωρείτε αποτελεσματική.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Όχι κ. Χατζηνικολάου, γιατί έτσι θα είναι οι Έλληνες σε ομηρία, με 500 δισεκατομμύρια ευρώ χρέος, που δεν οφείλουν, για τα επόμενα 100 χρόνια και με κατάργηση του εσωτερικού δικαίου, με επιβολή του αγγλικού δικαίου, με επιβολή αναστολών των διατάξεων του Συντάγματος και παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας. Αν λοιπόν, η μερίδα των πολιτικών εκείνων που ακολουθούν τις εντολές των δανειστών και της Γερμανίας, επιμένουν στη μη διαγραφή του χρέους, δεν μπορούμε να βρούμε τρόπο συνεννόησης.

Υπάρχει όμως η μεγάλη μερίδα των πολιτών και - πλέον - των πολιτικών, που πιστεύουμε ότι θα πρέπει να προχωρήσουμε σε διαγραφή του χρέους, η οποία θα γίνει λόγω της αναγνώρισης του επαχθούς και του επονείδιστου.

Αυτό μπορεί να δώσει, με την απόφαση του ελληνικού λαού - διότι με δημοκρατικές διαδικασίες μπορεί να γίνει - τη δυνατότητα σχηματισμού ενός μεγάλου μετώπου και μιας εθνική γραμμής.

Αυτό πιστεύω κύριε Χατζηνικολάου και με τις τελευταίες εξελίξεις, καθώς βλέπουμε πως δημιουργήθηκε το χρέος, που δεν έχει να κάνει μόνο με τη μία και μόνη εξεταστική που είχε υποσχεθεί ο πρωθυπουργός και θα έπρεπε ήδη να έχει γίνει. Γιατί οι καταγγελίες για την αλλοίωση των στατιστικών στοιχείων της χώρας, οι αποδείξεις πλέον ότι κάποιοι πόνταραν στην πτώχευση της χώρας. Κάποιοι παρέδωσαν τα όπλα, όπως τα CDS, στους κερδοσκόπους. Κάποιοι πόνταραν και στα νομίσματα, τις νύχτες των Καννών κ.ο.κ. Θα μπορούσε να οδηγήσει στην απόδειξη ότι το χρέος αυτό δεν το πήρε ο ελληνικός λαός. Δεν μπορεί να πληρώσει ο ελληνικός λαός τα χρήματα που κάποιοι «μαϊμού» επιχειρηματίες έπαιρναν από τράπεζες μετέχοντας οι ίδιοι στα διοικητικά τους συμβούλια και εν συνεχεία τα πέρασαν από τραπεζικό χρέος σε δημοσιονομικό χρέος.

Δεν τα οφείλει αυτά τα χρήματα ο Έλληνας φορολογούμενος. Δεν τα οφείλει αυτά τα χρήματα ο έλληνας εργαζόμενος, ο συνταξιούχος. Δεν τα οφείλει ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας, ο οποίος φορολογείται τόσο πολύ που δεν μπορεί πλέον να λειτουργεί την επιχείρησή του, την ώρα που κάποιοι τα έχουν βγάλει στο εξωτερικό και κινούνται μεταξύ Νοτίου Αμερικής ή Μέσης Ανατολής ή Άπω Ανατολής, προκειμένου να επιστρέψουν για να αγοράσουν τα κατασχεμένα σπίτια των Ελλήνων.

Αυτό το χρέος που μετετράπη από τραπεζικό χρέος σε δημοσιονομικό, πρέπει να διαγραφεί. Το χρέος που δημιουργήθηκε κατά παράβαση της ευρωπαϊκής συνθήκης, δηλαδή το χρέος που δημιουργήθηκε με επιτόκια πάνω από το Euribor, δεν πρέπει να το πληρώσει ο ελληνικός λαός. Για αυτό μιλάμε για επιτροπή λογιστικού ελέγχου με τη συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων του τόπου. Για αυτό μιλάμε για κοινή στάση που πρέπει να υπάρχει σε σχέση με τη διαγραφή του χρέους και για την επόμενη ημέρα.

Η επόμενη ημέρα έχει να κάνει με το μέλλον της Ευρώπης. Χαίρομαι που ο πρωθυπουργός σήμερα μίλησε για την απόφαση που πρέπει να πάρει ο ελληνικός λαός για την Ευρώπη που θέλουμε. Δεν είναι δυνατόν να πάμε στις ευρωεκλογές χωρίς να ξέρουν οι Έλληνες τι θα ψηφίσουν. Εάν θα ψηφίσουν δηλαδή την απόφαση της Γερμανίας και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και του Σοσιαλιστικού Κόμματος να μετατρέψουν ουσιαστικά την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ένωση δηλαδή των ίσων, την Ένωση των λαών - κρατών, σε μια ομοσπονδία όπου θα έχουν το πάνω χέρι οι ισχυροί. Ή θα αποφασίσουν αυτό που λέμε εμείς, την παραμονή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη διαδικασία λειτουργίας της, δηλαδή την αυτόνομη ύπαρξη των κρατών - εθνών με ένα συνεταιρισμό που λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση, με την εθνική κυριαρχία να παραμένει στους λαούς, με τις σημαίες υψωμένες και με την δυνατότητα κάθε κυβέρνησης να αποφασίζει για τα οικονομικά και για το λαό της.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Ένα τελευταίο ερώτημα θέλω να θέσω και αυτό αφορά την εσωκομματική εικόνα που εμφάνισαν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ το τελευταίο διάστημα. Θέλω να μου πείτε που οφείλεται αυτή η εικόνα και αν έχουν βάση οι αιχμές που διατυπώθηκαν εναντίον σας από ορισμένες πλευρές για αρχηγικό κόμμα. Ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ εξελίσσονται και αυτοί σε ένα νέου τύπου αρχηγικό κόμμα όπου οι δημοκρατικές διαδικασίες δεν είναι στο κέντρο, αλλά στο κέντρο είναι ο πρόεδρος, ο αρχηγός, ο οποίος αποφασίζει για όλα.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Θα σας θυμίσω μια κουβέντα που είχαμε στην αρχή, όταν δημιουργήθηκαν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ κύριε Χατζηνικολάου. Όταν με καλωσορίσατε στην πρώτη μας συνέντευξη και μου είπατε «πρόεδρε». Τότε σας είπα ότι είμαι προεδρεύων μέχρι το συνέδριο. Ήμουν προεδρεύων μέχρι το συνέδριο του κινήματος. Μου ανέθεσε την προεδρία το συνέδριο του κινήματος, γιατί οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε ένα κίνημα πολιτών, δεν είμαστε ένα κόμμα της μεταπολίτευσης. Μου ανέθεσαν την ευθύνη του προέδρου του κινήματος.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Σημασία έχει όμως, πως λειτουργείτε τώρα, αν δηλαδή αποκτήσατε τις «ασθένειες» των παλαιών κομμάτων.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Όχι, κ. Χατζηνικολάου, για αυτό το λόγο προηγήθηκε το Εθνικό Συμβούλιο από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Διότι το Εθνικό Συμβούλιο είναι οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ από όλη την Ελλάδα. Είμαστε ένα κίνημα πολιτών, το οποίο θα αποφασίσει για τους υποψηφίους στις τοπικές και περιφερειακές εκλογές. Είμαστε ένα κίνημα πολιτών, το οποίο παίρνει, με βάση την ιδρυτική διακήρυξη, αποφάσεις με δημοκρατικές διαδικασίες για κάθε θέμα. Θα έχει μία Κοινοβουλευτική Ομάδα, που βεβαίως θα είναι κυρίαρχη στο Κοινοβούλιο, διότι αυτούς επέλεξε ο ελληνικός λαός, με απόλυτη όμως σύμπνοια με τη λαϊκή βούληση. Είχα αποφασίσει κ. Χατζηνικολάου να μην υπάρχουν διαγραφές στο κίνημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, είχα μιλήσει μόνο για εγγραφές ψυχής.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Ναι, αλλά έναν βουλευτή, το κ. Νταβρή, τον διαγράψατε και με συνοπτικές διαδικασίες.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Προχώρησα στη διαγραφή αυτή εν συνεδριάσει της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, διότι, κ. Χατζηνικολάου, δεν είναι δυνατόν οι βουλευτές που συμμετέχουν σε μια Κοινοβουλευτική Ομάδα να απαξιώνουν και το όργανο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αλλά και τις ίδιες τις διαδικασίες του κινήματος. Δεν σας κρύβω ότι η απουσία του βουλευτή είχε να κάνει τελικά - από ότι φάνηκε με τις δηλώσεις τις οποίες έκανε εκ των υστέρων - με μεγάλη διαφωνία του ιδίου και προς την ίδια την ύπαρξη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ . Διότι αυτό που θα μπορούσε να είχε κάνει ένας βουλευτής που έχει διαφωνίες, είναι να έρθει στο Εθνικό Συμβούλιο, να διατυπώσει τις διαφωνίες του, να έρθει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα να διατυπώσει τις αιχμές και τις ενστάσεις, ακόμη και εναντίον του προέδρου, αν είχε τέτοιου είδους ενστάσεις. Από εκεί και πέρα θα συναποφασίσουμε όλοι.

Η απουσία του από τα όργανα δείχνει ότι υπήρχαν ειλημμένες αποφάσεις. Του ζήτησα, εν συνεδριάσει της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, να προσέλθει στη συνεδρίαση εντός μισής ώρας ώστε να μπορέσει να πει τις απόψεις του. Αρνήθηκε. Δεν υπήρχε άλλη δυνατότητα λοιπόν, παρά η διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και η δυνατότητα την οποία του έδωσα εκείνη τη στιγμή με τη διαγραφή, αν αποφασίσει αλλιώς, να επιστρέψει.

Αντί να γίνει αυτό βγήκε με δημόσιες δηλώσεις και χτύπησε το ίδιο το κίνημα που τον ανέδειξε ως βουλευτή. Διότι οι περισσότεροι νέοι βουλευτές ήταν απλώς μέλη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ που βρεθήκαμε εντός δύο μηνών μέσα από το διαδίκτυο, κάναμε τα ψηφοδέλτια μας και οι πολίτες στήριξαν την υποψηφιότητά τους, με τη διαφορά αν θέλετε 100 ή 50 ψήφους ο καθένας.

Λοιπόν, αρνήθηκε να το κάνει και αυτό. Βγήκε με δημόσιες δηλώσεις κατά του κινήματος και από εκεί τα όργανα του κινήματος με πρώτο τον πρύτανη τον κ. Μαρκάτο και τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας διέγραψαν οριστικά τον βουλευτή από το κίνημα. Είναι κάτι το οποίο, να σας πω την αλήθεια, με ενοχλεί. Δεν πιστεύω στις διαγραφές αλλά εγώ δεν το έκανα μέχρι σήμερα ακόμα και σε περιπτώσεις που υπήρχαν διαφωνίες οι οποίες έγιναν και πρωτοσέλιδα στις εφημερίδες και οι οποίες ενόχλησαν την βάση του κόμματος. Δεν το έκανα γιατί πίστευα στην εσωτερική δημοκρατία και η εσωτερική δημοκρατία θα διαφυλαχθεί. Θα διαφυλαχθεί με αποφάσεις οι οποίες θα παίρνονται από τα όργανα, από λαϊκές συνελεύσεις, από τους πολίτες που συγκροτήσαμε με 196.200 υπογραφές το κίνημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Τα ιδρυτικά μέλη είναι αυτά τα οποία συγκρότησαν το κίνημα και θα παραμείνουμε κίνημα.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Πείτε μου κάτι κ. Πρόεδρε ανησυχείτε μήπως τυχόν διεμβολιστεί το κόμμα σας από την Νέα Δημοκρατία σε κάποια επόμενη φάση των πραγμάτων με στόχο να ενισχύσει την κοινοβουλευτική της πλειοψηφία; Το ρωτώ γιατί έγιναν δηλώσεις πρόσφατα από την Νέα Δημοκρατία για το εάν χρειαστούν και άλλες ψήφους στην Βουλή μπορεί αυτές να βρεθούν.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ο κ. Σαμαράς έχει μεγάλη εμπειρία από αποστασίες.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Η λέξη αποστασία είναι πολύ προχωρημένη.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Γιατί δεν ανέτρεψε την κυβέρνηση Μητσοτάκη ο κ. Σαμαράς; Ανέτρεψε την κυβέρνηση Μητσοτάκη με πολιτική δικαιολογία το θέμα της ονομασίας της Μακεδονίας.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Να σας θυμίσω ότι τον στηρίξατε για αρχηγό στην Νέα Δημοκρατία.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Σας απαντώ λοιπόν.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Σας το θυμίζω.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Θα σας απαντήσω και σε αυτό. Ο κ. Σαμαράς έριξε την κυβέρνηση τότε με το πρόσχημα του ονόματος της Μακεδονίας και φάνηκε ότι αναφερόταν περισσότερο σε 350.000 ψηφιακές συσκευές που υπεγράφησαν εκ των υστέρων. Είναι αυτός ο πρωθυπουργός που σήμερα δεν έρχεται στην Βουλή να απαντήσει εάν έχει παραδώσει ή όχι με γεωγραφικό προσδιορισμό τον όρο «Μακεδονία». Εγώ σας λέω ότι τον έχει παραδώσει τον όρο «Μακεδονία».

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Πώς το λέτε αυτό;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Σας το λέω, γιατί αυτό προκύπτει από πολλά γεγονότα. Πρώτον, ένας Έλληνας πρωθυπουργός για πρώτη φορά στη μεταπολίτευση αρνείται να απαντήσει στην Βουλή. Του έχω καταθέσει οκτώ ερωτήσεις.

Δεύτερον, από το ότι βλέπουμε σε ευρωπαϊκούς θεσμούς, όπως η μελλοντική βελγική προεδρία, η οποία στο επίσημο site του υπουργείου Άμυνας του Βελγίου αναφέρει ότι στη δημιουργία ευρωπαϊκού στρατού θα μετέχουν οι ένοπλες δυνάμεις της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας». Αναφέρεται, το κατέθεσα στην Βουλή, έγινε πρωτοσέλιδο, κατέθεσα ερώτηση προς τον πρωθυπουργό. Αρνήθηκε να απαντήσει. Δεν υπήρξε ούτε μια ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών σε σχέση με το θέμα.

Έχουμε την δήλωση του υπουργού Εξωτερικών, του πρώην υπουργού, του κ. Αβραμόπουλου, σημερινού υπουργού Εθνικής Άμυνας, περί αποδοχής γεωγραφικού προσδιορισμού στο όνομα «Μακεδονία» για τα Σκόπια. Καμιά απάντηση και εκεί. Η θέση του κ. Σαμαρά ήταν λοιπόν ξεκάθαρο για ποιο λόγο έγινε. Αυτή την στιγμή εμείς στα εθνικά θέματα έχουμε μεγάλα προβλήματα και στη Θράκη έχουμε και στα τουρκικά. Στο κυπριακό πάμε για δεύτερο σχέδιο Ανάν.

Στο ερώτημα λοιπόν, εάν θα επιδιώξουν να δημιουργήσουν ρήγμα στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, είμαι βέβαιος ότι θα το επιδιώξουν. Εδώ βλέπουμε κατευθυνόμενα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και ιδίως ιστοσελίδες οι οποίες συντηρούνταν χρόνια από τις διοικήσεις αυτές, που διώκονται τώρα για απάτη μέσω διαφημίσεων, χωρίς να έχουν ούτε άδεια λειτουργίας, ούτε προβολή. Τους έδιναν αφειδώς διαφημίσεις του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και άλλων τραπεζών, προκειμένου να χτυπούν τους αντιπάλους τους.

Βλέπουμε λοιπόν τις προσπάθειες αυτές. Είμαι βέβαιος όμως, ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ θα παραμείνει συμπαγής και ισχυρή, όπως βγήκε από την προχθεσινή συνεδρίαση. Έχουμε μαζί με εμάς, παράλληλα με εμάς, τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που μας πιστεύουν. Έχουμε και κάτι άλλο. Έχουμε εάν θέλετε, την επιβεβαίωση των όσων λέγαμε μέχρι σήμερα.

Όταν έλεγα για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο με έλεγαν «σεναριολόγο». Όταν μίλαγα για τα υποβρύχια, θα θυμηθείτε κ. Χατζηνικολάου, μου έκαναν αγωγές οι σημερινοί έγκλειστοι του Κορυδαλλού. Όταν προσβλήθηκε τότε ο κ. Σμπώκος και μου έστελνε εξώδικα, γιατί μιλούσα για την υπερκοστολόγηση των υποβρυχίων, συνδικαλιστές που φέρονταν να έχουν πλέον πάρει χρήματα από τον κ. Εμμανουήλ, έστελναν επιστολές στον πρόεδρο τότε της Νέας Δημοκρατίας, τον κ. Καραμανλή, ζητώντας του να με διαγράψει γιατί προσβάλλω τους συνδικαλιστές που φέρονται ότι ήταν συνέταιροι των Γερμανών. Επιχειρηματίες οι οποίοι οργάνωναν συνέδρια με χρήματα του ελληνικού λαού, όταν τους κατήγγειλα ότι εξέδιδαν για τον εαυτό τους δάνεια με έστειλαν στα αστικά δικαστήρια με απαιτήσεις 15 εκατομμυρίων ευρώ.

Όλα αυτά δείχνουν ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δικαιωνόμαστε σε αυτά που λέγαμε. Στην πορεία της οικονομίας, έχουμε πλέον μια επιβεβαίωση, επειδή φαίνεται στα στατιστικά στοιχεία ποια είναι η αλήθεια. Κάτι τελευταίο. Εμείς όσα είχαμε πει στον ελληνικό λαό πριν τις εκλογές ισχύουν για πάντα. Ο κ. Σαμαράς με τις 18 θέσεις του - από τις οποίες δεν ίσχυσε ούτε μία - με την μία και μόνο εξεταστική, φάνηκε ότι τελικά έχει μετατραπεί σε μια ομάδα συγκάλυψης των σκανδάλων του ΠΑΣΟΚ, πλήρους συγκάλυψης. Θα μας έχουν απέναντι, θα μας πολεμήσουν, θα δεχτούμε και άλλη λάσπη, θα δεχτούμε εάν θέλετε σκληρό πόλεμο. Θα τον αντιμετωπίσουμε γιατί είμαστε ενωμένοι.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Σας ευχαριστώ πολύ κ. Πρόεδρε.

Σχόλια